reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

No skoro tak mnie namawiacie to pewnie pujde na tą betę i progesteron dla własnego spokoju. Pamiętaj mnie też się wydawało że naturalny cud jest niemożliwy. Życie samo pisze historie. Na razie jestem zaskoczona i oczywiście pełna obaw czy serducho zabije czy nie. Zobaczymy

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Zabije... skoro po tylu latach stał się taki cud to ten cud będzie trwał :*

reklama
@Mruch serdecznie gratuluję :biggrin2:

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, tak mnie to wszystko wymęczyło, że 2h temu zasnęłam i do tej pory nie mogę się dobudzić. Czekam na telefon od mojej Pani dr i będę pytać co dalej :frown:

Powiedz mi czy jestes już po nie udanych probach? Czy ta biopsja boli?
Tak jestem
Po dwóch nie udanych transferach , za pierwszym razem miałam podane dwa zarodki , za drugim jeden zarodek , po tych nie udanych próbach miałam screccing by podnieść szanse i od razu miałam pobrane wycinki na biopsje , mnie osobiście nic nie bolało ;)
Tylko trochę drapało :)
Po tym się okazało że mam te polipy i najprawdopodobniej to właśnie dlatego się nie udało :(
Miałam już histerosjopie i usunięte wszystkie polipy (4) i teraz jest już czysto :)
Obecnie czekam na @ i przygotowywuje się do crio transferu na sztucznym cyklu ;)

Hej dziewczyny dzisiaj beta 144.9 mlU 8 dpt co wy na to jest ok ?
1519133099-8365969195a40999-aaaaaa.png

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Beta piękna!!! :) Oby teraz przyrastała i rosła aż do nieba i dała upragnione maleństwo! :):):)

Ja bym nie zrobiła ani jednego więcej transferu bez dogłębnych badań.
Bo 6 nieudanych to już nie jest "taki pech", tylko jakaś przyczyna.
Robiłabym tą biopsję - chociaż @Olk@24 akurat pisze o histeroskopii. Biopsję miała przy okazji bo wycięli jej te polipy do badań. Więc w sumie o to samo chodzi.
Co do bólu to histeroskopia nic nie boli bo jest w narkozie.
Nie wiem czy robią samą biopsję - w sensie pobranie wycinka bez użycia kamer...
Ja miałam robiona biopsja przed i po histeriskopii i to nic nie boli tylko trochę się krwawi :)

Tak jestem
Po dwóch nie udanych transferach , za pierwszym razem miałam podane dwa zarodki , za drugim jeden zarodek , po tych nie udanych próbach miałam screccing by podnieść szanse i od razu miałam pobrane wycinki na biopsje , mnie osobiście nic nie bolało ;)
Tylko trochę drapało :)
Po tym się okazało że mam te polipy i najprawdopodobniej to właśnie dlatego się nie udało :(
Miałam już histerosjopie i usunięte wszystkie polipy (4) i teraz jest już czysto :)
Obecnie czekam na @ i przygotowywuje się do crio transferu na sztucznym cyklu ;)
A czyli Ty miałaś jeszcze osobno biopsję? Ok... to wprowadziłam @Szczescie1986 lekko w błąd, bo myślałam, że miałaś tylko histeroskopię. Ale na jej miejscu po 6 transferach i tak bym waliła na histero jak w dym.

reklama
Dziewczyny moze uda wam sie odczytac ile mm ma pecherzyk ? Na zdjeciu sa takie oznaczenia (nie wklejam zdjecia bo i tak nie widac tych malych cyfr) po lewej stronie IC 5-9/OB obok MI 1.0 na dole 6,5cm/16Hz

Do góry