Ja tak coraz czesciej sie zastanawiam skad te problemy immunologiczne sie zdarzaja tak czesto. Poczytalam opracowania medyczne . Gemeralnie nie wiadomo oczywiscie ale mowi sie o przewleklych zakazaniach wirusami bakteriami ja bym dodala po swoim przypadku jeszcze grzyby i robale. Chodzilam z synem do lekarza i ze soba do parazytologa w warszawie dr ozimek. Wyleczyl mi syna z lamblii i glisty mimo ze sama go odrobaczalam wczesniej kilka razy stosujac leki wg zalecen z ulotek. I lekarze zwykli tez tak stosuja. Okazalo sie ze problem jest z pozbyciem sie tego . Po odrobaczeniu zaleconym w okr. Sposob minela mu atopia a ja pozbylam sie bolu brzucha . Przy okazji candidy z przewodu pokarmowego. Wiem ze pare kobiet do niego chodzilo i po odrobaczeniu zaszly w ciaze a wczesniej nie mogly. Ja jestem lek. Wet. I to ile sie naogladalam u zwierzat mlodych i starych robactwa mnie przeraza. Lekarze med. Nie wiedza bardzo czesto jak diagn
Skutecznie ani zwalczac ten problem bo go bagatelizuja . Mowie to z pelna odpowiwdzialnoscia. Dieta jak piszesz tez jest wazna bo moze ona np. Wyelimonowac u ciebie np. Zak candida przew. Pok. Niektore diety restrykcyjne przy hashimoto moga pomoc zlikwidowac problem poronien ( tak bylo u mojej kolezanki ) rozpisalam sie troche . Gdyby ktos byl zainteresowany tematem piszcie na priv. Jedyne co moge obrazowo powiedziec to ozimek podczas badan probek np. Kalu izolowal postaci larwalne glist od 2 dniowych noworodkow ktore normalnie osiagaja takie stadium w ciagu 2 tyg. Wnisoek z tego ( co ja jako leakarz wet. wiem ) ze migracja larw pochodzi od matki przezlozyskowo. Poza tym migruja inne tez pasozyty jak rowniez bakterie np. Boreliozy. Walczymy z zab. Immunologia ale to cos skads sie wzielo. A sie rozpisalam . Sorry .
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom