reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzieki kochana ;) ja tak naprawde nawet nie wiem ile ma ten pecherzyk bo mi gin nie powiedzial !jakos wyszlo z glowy zapytac. Ja mialam 3dniowy zarodek i wiem ze implantacja byla dopiero 7-8dpt bo wtedy mialam plamienie od razu. Bete robilam wczoraj to byl 19dpt -2.876 ogolnie przyrost bety idzie u mnie marazie dobrze 100-90%
Skoro przyrost idzie prawidłowo to nie masz się narazie czym martwić. Wszystko będzie ok. Jeden pęcherzyk jest mniejszy drugi trochę większy.

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Skoro przyrost idzie prawidłowo to nie masz się narazie czym martwić. Wszystko będzie ok. Jeden pęcherzyk jest mniejszy drugi trochę większy.
Gin ddal mi zdjecie usg czy na tym zdjeciu moze gdzies pisac ile ma pecherzyk ? No troche sie przejelam ;p bo kurcze te bole, plamienia teraz ten pecherzyk tyle lat staran to i panika trudno spokojnie siedziec i czekac

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny dzisiaj beta 144.9 mlU 8 dpt co wy na to jest ok ?
1519133099-8365969195a40999-aaaaaa.png

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak coraz czesciej sie zastanawiam skad te problemy immunologiczne sie zdarzaja tak czesto. Poczytalam opracowania medyczne . Gemeralnie nie wiadomo oczywiscie ale mowi sie o przewleklych zakazaniach wirusami bakteriami ja bym dodala po swoim przypadku jeszcze grzyby i robale. Chodzilam z synem do lekarza i ze soba do parazytologa w warszawie dr ozimek. Wyleczyl mi syna z lamblii i glisty mimo ze sama go odrobaczalam wczesniej kilka razy stosujac leki wg zalecen z ulotek. I lekarze zwykli tez tak stosuja. Okazalo sie ze problem jest z pozbyciem sie tego . Po odrobaczeniu zaleconym w okr. Sposob minela mu atopia a ja pozbylam sie bolu brzucha . Przy okazji candidy z przewodu pokarmowego. Wiem ze pare kobiet do niego chodzilo i po odrobaczeniu zaszly w ciaze a wczesniej nie mogly. Ja jestem lek. Wet. I to ile sie naogladalam u zwierzat mlodych i starych robactwa mnie przeraza. Lekarze med. Nie wiedza bardzo czesto jak diagn
Skutecznie ani zwalczac ten problem bo go bagatelizuja . Mowie to z pelna odpowiwdzialnoscia. Dieta jak piszesz tez jest wazna bo moze ona np. Wyelimonowac u ciebie np. Zak candida przew. Pok. Niektore diety restrykcyjne przy hashimoto moga pomoc zlikwidowac problem poronien ( tak bylo u mojej kolezanki ) rozpisalam sie troche . Gdyby ktos byl zainteresowany tematem piszcie na priv. Jedyne co moge obrazowo powiedziec to ozimek podczas badan probek np. Kalu izolowal postaci larwalne glist od 2 dniowych noworodkow ktore normalnie osiagaja takie stadium w ciagu 2 tyg. Wnisoek z tego ( co ja jako leakarz wet. wiem ) ze migracja larw pochodzi od matki przezlozyskowo. Poza tym migruja inne tez pasozyty jak rowniez bakterie np. Boreliozy. Walczymy z zab. Immunologia ale to cos skads sie wzielo. A sie rozpisalam . Sorry . :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Aga a jak diagnozować robale? Bo badanie kału ponoć jest bardzo niemiarodajne. Byłam jakiś czas temu na badaniu żywej kropli krwi, bo ponoć tam można znaleźć jakieś białka pasożytnicze (skierowała mnie dr neurolog), ale jak rozmawiałam o takim badaniu dla psa z wetem, stanowczo zaprzeczył. To jak to w końcu jest. Odrobaczać profilaktycznie, czy to zbyt szkodliwe?

reklama
Nie . Ufam mojemu lekarzowi, kazał na razie się tym nie przejmować że to niby nie jest groźne ale jak tu się nie przejmować. Następna wizyta dopiero za dwa tyg i zastanawiam się czy nie iść jeszcze w między czasie do innego lekarza.
Ja bym poszła, tak na wszelki wypadek

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Do góry