reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny dzisiaj beta 144.9 mlU 8 dpt co wy na to jest ok ?
1519133099-8365969195a40999-aaaaaa.png

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Super, gratulacje [emoji1]

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

reklama
[emoji5] [emoji1] kto może niech dzisiaj wypije żeby było dobrze.

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
To ja piję :) Ostatnio o Tobie myślałam że bardzo milczysz...a tu proszę z jakimi pięknymi wiadomościami wracasz. Jednak zrób betę i progresteron, bo przy naturalnych cudach też czasami on jest za niski i trzeba pomóc dzieciaczkowi :) gratuluję :* :*
A tak swoją drogą to ja nawet nie pamiętam kiedy @ miałam...Ale jakoś w połowie stycznia kiedyś... bozejak ja bym chciała naturalny cud , a nie znowu te zastrzyki ...ehh ale czas zejść na ziemię i przestać marzyć i powoli szykować się do in vitro :(

Hej
Ja też nie dawno miałam robiona biopsje
To tylko ze tak powiem drapanie endometrium i ta próbka jest wysyłana na badania :)
U mnie wyszło że miałam 3 polipy w macicy i dlatego zarodki nie mogły się zagniździc :)
Teraz w marcu będę podchodzić do kolejnej próby :)
Powiedz mi czy jestes już po nie udanych probach? Czy ta biopsja boli?

Dziewczyny doradźcieo_O mam dwa mrozaczki;)jestem po 6 nie udanych próbach :mad:. Mam dylemat bo lekarz chce zrobić biopsje ,ale po mrozaczkach. Czy lepiej najpierw podejść pod biopsje czy wziasc to co mam i potem iść sprawdzić ? Jakie jest wasze zdanie??

To ja piję :) Ostatnio o Tobie myślałam że bardzo milczysz...a tu proszę z jakimi pięknymi wiadomościami wracasz. Jednak zrób betę i progresteron, bo przy naturalnych cudach też czasami on jest za niski i trzeba pomóc dzieciaczkowi :) gratuluję :* :*
A tak swoją drogą to ja nawet nie pamiętam kiedy @ miałam...Ale jakoś w połowie stycznia kiedyś... bozejak ja bym chciała naturalny cud , a nie znowu te zastrzyki ...ehh ale czas zejść na ziemię i przestać marzyć i powoli szykować się do in vitro :(
No skoro tak mnie namawiacie to pewnie pujde na tą betę i progesteron dla własnego spokoju. Pamiętaj mnie też się wydawało że naturalny cud jest niemożliwy. Życie samo pisze historie. Na razie jestem zaskoczona i oczywiście pełna obaw czy serducho zabije czy nie. Zobaczymy

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga a jak diagnozować robale? Bo badanie kału ponoć jest bardzo niemiarodajne. Byłam jakiś czas temu na badaniu żywej kropli krwi, bo ponoć tam można znaleźć jakieś białka pasożytnicze (skierowała mnie dr neurolog), ale jak rozmawiałam o takim badaniu dla psa z wetem, stanowczo zaprzeczył. To jak to w końcu jest. Odrobaczać profilaktycznie, czy to zbyt szkodliwe?
Kal : tylko w okresie pelni ksiezyca przez 3 dni zbierany . Laboratorium w ktorym badalam w owym czasoe to zelazowa wola. Tam glisty i gliste psia. U mojego syna wyszly jaja glist . Mial 2.5 roku. Z krwi ig g i ig m w kier lamblii i glisty ludzkiej i glisty psiej. U nas to bylo podejrzenie . Tylko syn byl badany bo o tak odrobaczalismy sie cala rodzina. Obecnie odrobaczam syna profilaktycznie co roku. Ja na razie nie moge . Ja nie czulam sie dobrze po pierwszym odrobaczeniu dalej. Zbadalam sie przez przypadek na wega testach w poleconej lecznicy ( musi byc nowoczesny profesjonalny sprzet ) i tam mi wyszla nadal glista dodatkowo candida . Candida tez moze byc w macicy przy obecnosco w przew Pok. Tam poddalam sie falom skierowanym na te patogeny poza tym odrobaczylam sie prep. Ktoryrooez ozimek poleca ale trzeba go sprowadzic z zagranicy ze stanow. Mialam go juz i przeszlam dpdatkowo kuracje tym prep. Na candide wtedy nie stosowalam nic poza falami elektromagnetycznymi. Sesje sie konczyly nudnosciami i biegunka . Po 3 sesjach w odstepie 2 tyg. Przestal n bolec brzuch . Moj kal sorry za szcgoly wrocil do normy a nie byl przez wiele lat. Poznoej moalam sprawdzac czy cos wyjdzie na aparacie ale podeszlismy akurat do in vitro. I nie bylo czasu. Moj syn jak bylismy z zap. Icha u laryngologa stwierdzil ze juz dawno nie widzial dzoecka z nie powiekszonymi w ogole migdalami. Ozimek twoerdzi ze powiekszone migdaly i potem problemy z nimi u dzieci . Wycinanie sa skutkiem nie rozpoznanej lambliozy u dzoeci ktora jeat powszechna . Uzyl procentow i to bylo 80 % dzieci wg nie go ma nierozpoznana lamblioze. Ja mialam w dziecinstwie usuwane migdaly !!!!generalnie dobrze jest u dzieci potwierdzic ew udac sie do kogos kto jest parazytologiem . Ja polecam ozimka bo to jest czlowiek pasjonat . Zajmuje sie dziecmi ale tez i doroslymi. Polecam tez wega teaty ew na poczatek . Nie sa drogie . Ja placilam w siedlcach bo mam 50 km 60 zl. Za bada. Za sesje po 40 zl.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny doradźcieo_O mam dwa mrozaczki;)jestem po 6 nie udanych próbach :mad:. Mam dylemat bo lekarz chce zrobić biopsje ,ale po mrozaczkach. Czy lepiej najpierw podejść pod biopsje czy wziasc to co mam i potem iść sprawdzić ? Jakie jest wasze zdanie??
Ja bym nie zrobiła ani jednego więcej transferu bez dogłębnych badań.
Bo 6 nieudanych to już nie jest "taki pech", tylko jakaś przyczyna.
Robiłabym tą biopsję - chociaż @Olk@24 akurat pisze o histeroskopii. Biopsję miała przy okazji bo wycięli jej te polipy do badań. Więc w sumie o to samo chodzi.
Co do bólu to histeroskopia nic nie boli bo jest w narkozie.
Nie wiem czy robią samą biopsję - w sensie pobranie wycinka bez użycia kamer...

Do góry