reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

@chlopers masz ładna bete...moja urosła tylko do ponad 1000 dlatego wierzę że u Ciebie wszystko dobrze się skończy, trzymam kciuki.

Gratuluję wszystkim pomyślnych wiadomości :*
tule te które dzisiaj znowu płaczą...ehh jakie to wszystko nie sprawiedliwe. znam ten ból i pomimo strach przed ponownym przezywaniem jego chce wrócić do walki....

Opowiem Wam sytuację ostatnią z moją siostra....w trakcie "luźnej"rozmowy powiedziała mi ze jestem gruba i u mnie to jest sadło...więc ja do niej efekt leków sama sobie tego nie zrobiłam...na co ona ze to żywe sadło a nie leki więc się wkur...i mówię "Dla Ciebie wielkim wyczynem jest branie dwóch tabletek 'dupofastunu' i bierzesz je z wielką niechęcią a ja ich brałam 6 dziennie Plus innych jeszcze więcej więc się nie odzywaj na ten temat!! " hhh... rodzina...szkoda gadać :( :(

Mam prośbę do dziewczyn posiadających już bąbelki na świecie...a mianowicie możecie wrzucić jakies zdjęcia pociech ??? Potrzebuję większego wsparcia, motywacji i determinacji.... a widok tych pieknych "blastek" na swiecie doda mi siły :* :* dzisiaj ewentualnie jutro chce zacząć rozmowę z mężem....i chce go przekonać do kolejnej procedury...ehhh ale to nie będzie łatwe :(
Kochana nie przejmuj się.Ja ostatnio odwiedziłam siostrę i powiedziała mi dokładnie to samo...wyszłam szybciej niż weszłam.od 2 lat zmagam się ze skokami wagi,wcześniej nie miałam z tym problemów a od kiedy podeszliśmy do in vitro po lekach przytyłam tyle ze szkoda pisać...co prawda jestem teraz w 21 tygodniu ciąży ale jak to moja siostra ujęła mam brzuch jak ona w 9 miesiącu ciąży...miłe to nie było. Przełknęłam to jakoś,dobrze że mąż na pocieszenie lody kupił :) :)

reklama
Specjalnie dla Ciebie moje dwa skarby [emoji173] nie żałuję ani złotówki na nie wydanej, i tych wyrzeczeń- zrobiła bym to jeszcze raz!!!
1518806807-2effe85d7197edb2-aaaaaa.jpeg
1518806823-56ba57a0ebdecc99-aaaaaa.jpeg

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Zaraz schrupie telefon [emoji5] cudne maluszki [emoji173] [emoji173] [emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Laski ,nie poddawac sie!!!!!! (teraz ja zaczynam z wykrzyknikami):D:D:D
czy to byl pierwszy czy 5 negatywny , wyplakac sie staremu w rekaw;)wypic czerwone wino na endo,podjesc lodami jako antydepresantami, cyca do przedu, korone poprawic i dalej planowac. Nie stac w miejscu:)bo to najgorsze. Popatrzcie na kalendarze ,kiedy i co mozecie dzialac .Pomyslcie nad suplementami,,ewentualnymi badaniam ,albo poswiecie ten czas na pozbycie sie paru kilo. Plan B musi byc;););)I nie obwiniajcie sie ,czasami tak jest. Loteria. To se pogadalam:p
Podpisuję się pod tym rękami nogami i własną krwią! ;) Dorzucę nawet ze trzy wykrzykniki, o !!! ;)

Dziewczyny po dzisiejszej punkcji pobrano 12 oocytów.Nie wiem ile będzie dobrych i zdolnych do zapłodnienia ale i tak sie cieszę z tego wyniku. Transfer ma być w poniedziałek po 14:20. Biorę 2 zarodki. Przed punkcją, aby nie jeździć w te i z powrotem po wizycie do Wrocławia zatrzymałam sie u mojej młodszej siostry i powiedziała mi, że w ciąży jest. Potem byłyśmy odwiedzić naszą wspólną koleżankę ktora tez pochwaliła się że w ciąży jest. Z jednej strony powinnam się cieszyć ich szczęściem, z drugiej zaś jestem pełna obaw i myśli czemu innym udaje się ot tak od niechcenia, a ja muszę to wszystko przechodzić. Domyślam się,że pewnie trudno było im przekazać mi te wiadomości,tym bardziej,że znają moją sytuację i pragnienie macierzyństwa.
Mam nadzieję, że po takich jajozbiorach to i Ty niedługo będziesz mogła pochwalić się rosnącym bąbelkiem w brzuchu :)

Ostatnia edycja:
reklama
jak sie czujesz na silach to bierz 2 .Kazde podejscie to jakies 25-30% szans na ciaze ,biorac drugi zarodek zwiekszasz szanse na pojedyncza ciaze o jakies 5-10%.Nie wiem skad te 60 % .
Trzeba miec wielkie szczescie ,zeby za pierwszym razem to zafunkcjonowalo(sa tutaj takie co 6 w tego totka wygraly) .Jesli jestes mloda,zdrowa nie masz problemow zdrowotnych to bym na twoim miejscu brala 2. I zostan tutaj :)
Dziękuję :) tzn jedynie co wiem napewno to mam niedoczynność tarczycy i biorę eutyrox 100 i wysoka prolaktynę i biorę dostinex 1/4 tabletki

Do góry