reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej Dziewczyny . Tak czytam Wasze posty od jakiegoś czasu i postanowiłam dołączyć .
Mam na imię Agata , od 4lat leczymy się i niestety dalej mamy wielką niewiadomą .. 2nieudane inseminację i zdecydowaliśmy się na inne vitro . Czekam na miesiączkę bo 2-3dc mam się zgłosić i będziemy rozpoczynać... Cały czas chodzę poddenerwowana po obiedzie boje się tego przeżywać na nowo ... Mamy się zastanowic z ilu zarodków chcemy 1-2 , z ilu wy miałyście przeprowadzane inne vitro?Lekarz odradza 2 , ponieważ twierdzi że nie zna mojego organizmu i pierwszy raz będzie lepiej spróbować z jednego ... Ale dla mnie 2=większa szansa . Rozumiem zagrożenia jakie mogą nastąpić ,ale dla mnie te 60 %szansy to wielka nadzieja .
jak sie czujesz na silach to bierz 2 .Kazde podejscie to jakies 25-30% szans na ciaze ,biorac drugi zarodek zwiekszasz szanse na pojedyncza ciaze o jakies 5-10%.Nie wiem skad te 60 % .
Trzeba miec wielkie szczescie ,zeby za pierwszym razem to zafunkcjonowalo(sa tutaj takie co 6 w tego totka wygraly) .Jesli jestes mloda,zdrowa nie masz problemow zdrowotnych to bym na twoim miejscu brala 2. I zostan tutaj :)

reklama
Dziewczyny moja beta w 6 dpt 5 dniowej blastocysty wynosi 2
:frown: Progesteron też bardzo spadł. Nie udało się...
Nie trać jeszcze nadzieji ja w 5 dpt też miałam wynik bety ujemny, ale czulam, że maluch wgryzal się dopiero 6 dnia i miałam delikatne plamienie mysle, że implantacyjne beta wyszła w 10 dpt. Jeszcze wszystko może się zdarzyć 3mam kciuki :happy2:

@chlopers masz ładna bete...moja urosła tylko do ponad 1000 dlatego wierzę że u Ciebie wszystko dobrze się skończy, trzymam kciuki.

Gratuluję wszystkim pomyślnych wiadomości :*
tule te które dzisiaj znowu płaczą...ehh jakie to wszystko nie sprawiedliwe. znam ten ból i pomimo strach przed ponownym przezywaniem jego chce wrócić do walki....

Opowiem Wam sytuację ostatnią z moją siostra....w trakcie "luźnej"rozmowy powiedziała mi ze jestem gruba i u mnie to jest sadło...więc ja do niej efekt leków sama sobie tego nie zrobiłam...na co ona ze to żywe sadło a nie leki więc się wkur...i mówię "Dla Ciebie wielkim wyczynem jest branie dwóch tabletek 'dupofastunu' i bierzesz je z wielką niechęcią a ja ich brałam 6 dziennie Plus innych jeszcze więcej więc się nie odzywaj na ten temat!! " hhh... rodzina...szkoda gadać :( :(

Mam prośbę do dziewczyn posiadających już bąbelki na świecie...a mianowicie możecie wrzucić jakies zdjęcia pociech ??? Potrzebuję większego wsparcia, motywacji i determinacji.... a widok tych pieknych "blastek" na swiecie doda mi siły :* :* dzisiaj ewentualnie jutro chce zacząć rozmowę z mężem....i chce go przekonać do kolejnej procedury...ehhh ale to nie będzie łatwe :(
Specjalnie dla Ciebie moje dwa skarby [emoji173] nie żałuję ani złotówki na nie wydanej, i tych wyrzeczeń- zrobiła bym to jeszcze raz!!!
1518806807-2effe85d7197edb2-aaaaaa.jpeg
1518806823-56ba57a0ebdecc99-aaaaaa.jpeg

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny kurcze moje wyniki bez szalu [emoji52]
32dpt i beta 11957
(w 24dpt byla 2760),
progesteron 132.
No ale najwazniejsze co powie Doktor po jutrzejszym usg.
Takze trzymajcie prosze kciuki

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Wazne, ze rosnie teraz najwazniejsze widoki na usg. Masz moje kciuki :)

Hej Dziewczyny . Tak czytam Wasze posty od jakiegoś czasu i postanowiłam dołączyć .
Mam na imię Agata , od 4lat leczymy się i niestety dalej mamy wielką niewiadomą .. 2nieudane inseminację i zdecydowaliśmy się na inne vitro . Czekam na miesiączkę bo 2-3dc mam się zgłosić i będziemy rozpoczynać... Cały czas chodzę poddenerwowana po obiedzie boje się tego przeżywać na nowo ... Mamy się zastanowic z ilu zarodków chcemy 1-2 , z ilu wy miałyście przeprowadzane inne vitro?Lekarz odradza 2 , ponieważ twierdzi że nie zna mojego organizmu i pierwszy raz będzie lepiej spróbować z jednego ... Ale dla mnie 2=większa szansa . Rozumiem zagrożenia jakie mogą nastąpić ,ale dla mnie te 60 %szansy to wielka nadzieja .
Ja bym pierwszy raz wziela jeden. Lekarz nie wie jeszcze na jakie leki twoj organizm jak zareaguje. Ja za 1 razem mialam luteina i dupka nic wiecej za 2 ecorton a za 3 jeszcze do tego acard i prolutex. Ogolnie coraz wiwcej lekow inne proby inne badania. Za 2 razem mialam podane dwa zarodki o beta nawet nie drgnela a za 3 jeden i sie akurat przyja byl takiej samej klasy jak inne jakis lek chyba pomogł lub to byl fart. Ogolnie jak ma sie przyjac to sie przyjmie. Ja bym brala jeden za drugim razem sprubujesz dwa.

reklama
Dziewczyny kurcze moje wyniki bez szalu [emoji52]
32dpt i beta 11957
(w 24dpt byla 2760),
progesteron 132.
No ale najwazniejsze co powie Doktor po jutrzejszym usg.
Takze trzymajcie prosze kciuki

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba nie jest źle, myślę, że jutro powinien być widoczny ładny zarodek i może też serduszko, oby! :* :)

Do góry