reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Przy pierwszym i to udanym transferze byłam pewna, że się nie uda. Byłam nastawiona, że za 1wszym razem to nie ma szans, do tego najwyższa forma endometriozy, kd i w ogóle jakieś nierealne mi się to wydawało. Głowa do góry, nie ma żadnych reguł :)

Dziękuje za słowa otuchy [emoji846] jeszcze wczoraj czułam się jak na @ a dziś ulga jakby spuściło się ze mnie powietrze ( głównie z piersi [emoji23]) także nie wiem na co to się zapowiada. Nie to żebym nie miała nadzieje ale to ze się udało wydaje się tak nierealne ze jestem wręcz przekonana ze nic z tego.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale dziękuję że odpisałaś:Dto moja pierszwsza stymulacja i poprostu nie wszystko wiem a lekarz podobno tłumaczył:) my wróciliśmy z naszego maratonu po 24:Dzmarznieci i wściekli:wink:
A skąd jesteś jeżeli mogę zapytać?
Z Olsztyna a jezdze do Gdanska zawsze samochodemzemkiem ale tym razemnie mogl a janie chcialam jechac sama samochodem gdybymwiedziala zetak bedzie to pojechalabym swoim mimo ze nie lubie jezdzic sama w trase

Dziewczyny a czy polecacie jakiś kompleks witamin B dla ciężarnych? Nie chciałabym modulatorów homocysteiny, bo tam kwas foliowy jest syntetyczny. A znowuż jak brałam osobno wit b6 i b12 metylowane, to są one w takich dawkach, że miałam nadmiar b6...
Teraz b6 i b12 biorę syntetyczne w wit. prenatalnych, ale pani ginekolog powiedziała, że przed transferem i później mogę sobie co 2-3 dzień wziąć jakiś kompleks witamin B metylowanych, ale jakoś nie mogę znaleźć nic takiego...same syntetyki.

Zwykły fol

Wiem że tego podstawowego nie mogła brać bo szkodziła sobie i dziecku ale jaki brała to nie wiem. Dopytam jej jak tylko będę miała okazję i odpowiem dokładnie.
Chodzi zapewne o zwykły - czyli syntetyczny (wiele osób go nie przyswaja), i ten 'niezwykły' czyli metylowaną formę kwasu foliowego - przyswajalną dla wszystkich metylofolian/folian. Ja też biorę tylko metylowaną formę.

Hej. Powiedzcie miałyście jakieś przeczucia po udanych transferach? To jest mój pierwszy wierze ze ostatni ( narazie [emoji23]) ale nie czuje kompletnie nic, tak jakby nic nie było. A głos wewnętrzny mi mówi ze przecież za pierwszym razem to mało komu się udaje i napewno już tam nic nie ma [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
nie myśl tak, mi się udało za pierwszym
co do przeczuć miałam jedno...uczucie, że za chwilę dostanę okres :p

A mój wyszukał nowy serial sensacyjno kryminalny SF. W świecie gdzie osobowość ludzi jest zapisywana we szczepionym dysku a jak ciało umiera to można ten chip wszczepić w inne ciało i to taka norma społeczna.każdy może być każdym,można spotkać swoje ciało bo ciała są towarem konfiskowaniu kryminalistom na czas odsiadki ;) ;)
I kupił ukochane rurki z kremem :D
To nie w moim stylu ;) ja same romansidla lubie:D
Po tym wszystkim pierwszy raz mi sasiedzi w sciane stukali:eek::ninja2::laugh2::laugh2: ja nie wiem co im przeszkadzalo :laugh2:

reklama
Do góry