reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Przyszłości nie przewidzimy, ale myślę, że ja bym pracę zmieniła i jednocześnie starała się o ciążę. Chyba, że wyklucza ona wizyty, to nie wiem, ale może urlopami, odrabianiem godzin da się to pogodzić?
A co szef powie, to bym się nie martwiła. Nie jest zakazane zachodzić w ciążę, a nawet zmieniać pracę będąc w ciąży :)
Tylko to znajomy znajomych rodziny i nie chcę też mu pod górkę robić. [Ech z tego co piszę to wychodzi, że podświadomie ogromnie wieżę że będę w ciąży]

Hej dziewczyny!
Nie wiem co mam robić. Zwykle wiem, teraz nie wiem. Tyle sprzecznych myśli mam. W listopadzie byłam pewna, że daje odpocząć organizmowi 3 miesiące i dajemy czadu z 3 procedura. W grudniu i styczniu, że odpuszczam na dłużej. Luty znów nowe myśli przyniósł. Dostałam też propozycję zmiany pracy (na taka z której będę miała problemy wyrywać się na wizyty. Co powie nowy szef jak zaraz będę w ciąży?). A jak nie będę? A pracy nie zmienię? Mętlik... I oczywiście kasa, to już ostatnie pieniądze i to w ponad połowie byłyby pożyczone. Co jak się kolejny raz nie uda?
Mam podobny problem, bo jak tylko zaczęłam procedurę, to zostałam przeniesiona do innego miasta. Nowi ludzie, nowy charakter pracy a ja się wyrywam z pracy. Myślę, żeby powiedzieć wprost mojemu kierownikowi, co i jak. Trudno. Do tego zaczęłam aplikację, na którą pracodawca mnie puszcza i mam podpisaną lojalkę ale trudno sobie powiedziałam.
Jak teraz nam się nie uda, to do kolejnej procedury będziemy się już trochę zadłużać ale wierzę, że będzie ok.
Niestety nigdy nie będzie idealnych warunków na ciążę a tym bardziej na ciążę wynikłą w drodze in vitro, bo wiąże się z wieloma wyrzeczeniami, zwolnieniami z pracy itd.
Może powinnaś wprost powiedzieć, że planujesz ciążę?
Albo spróbuj z nową pracą i niech się dzieje co chce.

Dziewczyny mam pewien dylemat,czy w trakcie stymulacji można farbować włosy? Kiedy odstawiałyście zapachowe kosmetyki w dniu punkcji,przed nią i do kiedy?
Wczoraj czytałam odpowiedzi na forum Embriologicznym w Novum. Dwa pytania o włosy były. Na oba embriolog odpowiedział ze można ale lepiej farby bez amoniaku, jakieś tam w aptece kupowane

Niestety nigdy nie będzie idealnych warunków na ciążę a tym bardziej na ciążę wynikłą w drodze in vitro, bo wiąże się z wieloma wyrzeczeniami, zwolnieniami z pracy itd.
.

Dokładnie tak, nigdy nie ma dobrego momentu na ciąże, czyli każdy jest tak samo dobry ;) Bo a to nauka, a to nowa praca, a to zła praca, a to dobra praca, a to zmiana mieszkania itd zawsze jest coś. Potem też nie lepiej, bo gimnastyka z odprowadzaniem i odbieraniem, chorobami, zwolnieniami, wizytami u lekarzy itd. A my mamy jedno życie, co więcej dzieci powinny być traktowane jako dobro wspólne w tak starzejącym się społeczeństwie jak nasze.

Dzisiaj zagłębiłam się w temat homocysteiny. Naszło mnie, że mogę mieć niedobory B12 z uwagi na dietę bezmięsną (chociaż suplementuję tę witaminę), dlatego też kupiłam w końcu tabletki z solgara, które jedna z Was polecała.
Robię sobie powoli listę badań do zrobienia.
Czy któraś z Was sprawdzała poziom B12 i D3? Myślę, że zrobię też te badania.
Dzisiaj na dobre zaczął się u mnie @ i mam depresyjne myśli. :(
Hej ja stosuję praktycznie wszystkie witaminy z firmy SOLGAR włącznie z kwasem foliowym. Kupuję je zwykle w aptece tej która znajduje się w budynku Invimedu bodajże Medicover. W sierpniu nim rozpoczęłam procedurę to właśnie mi polecono te witaminki.;)

reklama
Do 6! Państwo opłaca państwowe szpitale! Chyba tak wszędzie jest!!!!
Super! I tak powinno byc w kazdym kraju...Ja to jakbym byla prezydentem to dalabym nieograniczona ilosc podejsc za darmo po powiedzmy 3 latach bezskutecznych staran :)
A co do szpitali to rozne sa sytuacje przeciez - np u nas niektore prywatne kliniki maja podpisane umowy z panstwem i tez zabiegi sa refundowane albo chociaz w jakiejs czesci. Z reszta podobnie jest w Polsce.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry