reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@waleczna ja sie lecze u dr G. Co prawda nie mam niskiego amh bo mam 1.83, ale uwazam ze to dobry lekarz. Specyficzny ale dobry.

@Justin87 jak ja zaczelam zbijac homocysteine to znowuz przesadzilam z b6 i b12 i mialan nadmiar. Wiec teraz odstawilam metyle na chwile zeby sie poziomy wyrownaly i zazywam tylko te syntetyki ktore sa w witaminach dla ciezarnych.

reklama
@JoannaRak powiedz mi proszę, Ty masz synka, prawda?
Szukam informacji i myślę, czy poród z komplikacjami może wpłynąć negatywnie na późniejsze próby zajścia w ciążę.
Doczytałam, że mogą się zrobić zrosty na macicy. Mam histeroskopię zrobić w marcu i wtedy wszystko będzie jasne.
A jaki był u Ciebie przebieg porodu?

Czy mogę wiedzieć dlaczego nie wzięłaś teraz encortonu?

Byłaś równo piątego dnia po owulacji na transferze?

Jak byłam ostatnio na wizycie u mojej dr, to powiedziała, że nawet jakby termin transferu mi przypadł na niedzielę, to najwyżej się zrobi transfer dnia kolejnego, bo to nie robi różnicy.
I tak myślę, czy to faktycznie nie ma znaczenia.
Nie wzięłam bo ta lekarka co mnie prowadzi nie chciała łączyć encortonu ze scrathingiem. Bo sam w sobie scrathing nie wiadomo do końca na jakich mechanizmach działa i encorton może mu przeszkadzać. Wiem ze inni lekarze maja na ten temat maja inne zdanie i łącza ale stwierdziłam ze tym razem spróbuje tak. Z dwóch powodów. Po pierwsze przy obydwu biochemicznych ( jedna z inseminacji) nie brałam encortonu. Ani przy ciazy z naturalsa. Przy 3 zerowych betach brałam i jakoś nie pomogło. A poza tym jak nie uda jadę do Paśniaka zbadać immunologię i nie chciałam zaburzac sobie wszystkiego sterydami żeby badania były miarodajne.

Tak, byłam 5 dni po. Kiedyś miałam specjalnie 6 dnia - nie ze niedziela tylko wtorek ale ja do tek. Potem zawsze miałam 6 dniowe blastki. I raz doktor spróbował 6 dnia. I wtedy była beta. To był 3ci transfer. Ale z jakiegoś powodu potem nie chcial tego powtórzyć i kolejne znowu w 5 dniu. Zastanawiam się czy się nie pomylił wtedy zwyczajnie.

Osobiście nielubie zwrotu „nie ma znaczenia” Wszystko ma znaczenie, co najwyżej można powiedzieć najprawdopodobniej dalej są duże szanse. A kto wie może i większe jak u ciebie okno implantacyjne otwiera się później. Albo znacznie mniejsze jeśli okno u ciebie otwiera się szybciejniz przeciętnie. Bez badań receptywności nie wiadomo. A nawet jak raz zbadasz w kolejnym cyklu może być inaczej.
Czytałam kiedyś że w cyklu naturalnym okno transferowe jest dłuższe ale nie jestem pewna na 100%
A jak cykl sztuczny bez owulacji to wszystko mogą czasowo tabletkami dostosowac

Tak mi sie wydaje ale zaczekaj az potwierdzi to ktos na sto procent kto tez jest w trakcie stymulacji. Ja tak mialam w listopadzie i 2 fiolki wystarczy rozpuscic w jednym rozpuszczalniku ale wiem ze tez mialsm ta watpliwosc i dzwonilam do apteki
No właśnie w aptece mi powiedzieli ze obydwie w dwoch rozpuszczalnikach, dzwonie gdzie sie da i dupa

Dziewczyny wracam do gry to znaczy do walki ponownie. Udało się nam nazbierać fundusze na procedurę i jestem już na stymulacji 5 dzień,dziś była pierwsza kontrola i przedłużenie zastrzyków stymulacyjnych.Rośnie po 3 pęcherzyki w każdym jajniku.Kolejna wizyta w środę 14 lutego a punkcja być może 16 lutego.Tak się składa, że tego dnia wypadają moje 42 urodziny.
Kochana tak się cieszę, że wróciłaś :) Trzymam kciuki, super!! Jajek chyba też więcej rośnie niż ostatnio?

@Justin87, tak mam synka, ma 6 lat. Ja mialam cesarke bo spadalo mu tetno jak mialam wywolywana ciaze, a mialam wywolywana bo poszly mi wody trzy tygodnie przed terminem! Ogolnie mialam latwa ciaze, powod jak mowie skonczyl sie cesarka.
Ja czekam na @ ktory mam nadzieje ze juz niedlugo przyjdzie i wlasnie pod koniec cyklu chce isc na histeroskopie i badanie NK aby zobaczyc czy ich poziom jest wyzdzy niz norma. Potym mysle ze bede gotowa na jakies leczenie.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Dzisiaj zagłębiłam się w temat homocysteiny. Naszło mnie, że mogę mieć niedobory B12 z uwagi na dietę bezmięsną (chociaż suplementuję tę witaminę), dlatego też kupiłam w końcu tabletki z solgara, które jedna z Was polecała.
Robię sobie powoli listę badań do zrobienia.
Czy któraś z Was sprawdzała poziom B12 i D3? Myślę, że zrobię też te badania.
Dzisiaj na dobre zaczął się u mnie @ i mam depresyjne myśli. :(
Kochana sprawdz poziom witaminy b12 koniecznie, a homocysteinę jaką masz? U mnie we wrześniu była homocysteina 7,9 czyli wporzo jak na ciążę, wit b12 miałam ciut powyżej normy, ale jak się dowiedziałam, że mam mutację mthfr to zaczęłam brać metylowaną i doopa, po 3 miesiącach suplementacji b12 spadła tak do połowy zakresu normy a homocysteinę mi wyrąbało w górę. Jeśli u Ciebie są teraz wyniki ok to nie suplementowałabym dodatkowo metylami, bo może się zdarzyć taka sytuacja jak u mnie. Ja mam mthfr hetero i doczytałam, że mój organizm prawdopodobnie korzysta tego nieuszkodzonego ramienia genu jeśli chodzi o metylację, dlatego mogła wystąpic taka reakcja na metyle. One dla mnie akurat nie są wskazane :eek: Teraz wróciłam do syntetyków a metyle łykam od czasu do czasu i nawet samopoczucie u mnie o wiele lepsze jest. W okresie październik-grudzień kiedy łykałam same metyle było dużo gorzej, chodziłam wiecznie zmęczona, ospała, nie miałam siły na nic - myślałam że to jakaś deprecha, a tu jednak zaburzenia witaminowe

Kochana sprawdz poziom witaminy b12 koniecznie, a homocysteinę jaką masz? U mnie we wrześniu była homocysteina 7,9 czyli wporzo jak na ciążę, wit b12 miałam ciut powyżej normy, ale jak się dowiedziałam, że mam mutację mthfr to zaczęłam brać metylowaną i doopa, po 3 miesiącach suplementacji b12 spadła tak do połowy zakresu normy a homocysteinę mi wyrąbało w górę. Jeśli u Ciebie są teraz wyniki ok to nie suplementowałabym dodatkowo metylami, bo może się zdarzyć taka sytuacja jak u mnie. Ja mam mthfr hetero i doczytałam, że mój organizm prawdopodobnie korzysta tego nieuszkodzonego ramienia genu jeśli chodzi o metylację, dlatego mogła wystąpic taka reakcja na metyle. One dla mnie akurat nie są wskazane :eek: Teraz wróciłam do syntetyków a metyle łykam od czasu do czasu i nawet samopoczucie u mnie o wiele lepsze jest. W okresie październik-grudzień kiedy łykałam same metyle było dużo gorzej, chodziłam wiecznie zmęczona, ospała, nie miałam siły na nic - myślałam że to jakaś deprecha, a tu jednak zaburzenia witaminowe
Moja znajoma ma ten przypadek. Cała pierwsza ciążę z niewiedzy brała zwykły kwas foliowy. Dziecko urodziło sie rozdrażnione i nie spało prawie do 2 roku życia. Diagnoza autyzm. Nie dawno urodziła dziecko ale brała prawidłowy kwas foliowy oraz acard i zastrzyki przeciw zakrzepowe całą ciążę. Dziecko jest jak aniołek.

reklama
tzn teraz brała metylowany?

Moja znajoma ma ten przypadek. Cała pierwsza ciążę z niewiedzy brała zwykły kwas foliowy. Dziecko urodziło sie rozdrażnione i nie spało prawie do 2 roku życia. Diagnoza autyzm. Nie dawno urodziła dziecko ale brała prawidłowy kwas foliowy oraz acard i zastrzyki przeciw zakrzepowe całą ciążę. Dziecko jest jak aniołek.

Do góry