reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Znaczy ze jest szybciutki, poza otoczka to klasa 6:) Ja miałam transfer we wtorek 4AA ale mrożony w 6 dobie.
Jak sikaniec wyjdzie robiony z instrukcja pozytywny to zawsze jest wiarygodny, beta jest co nie znaczę ze nie zacznie spadać po 2 dniach i klapa. Wychodzą nawet 6 dni po crio, ale mojej koleżance drań wyszedł dopiero w 6 tygodniu ciazy tak Wiec negatyw pewny nie jest długo.

Myśle ze skoro sikańce zgodnie z instrukcją od dnia okresu normalnie to liczba dni między owulacja a okresem u ciebie minus wiek zarodka. Czyli jakiś 7/8 dzień i najlepiej Pink z Rossmana.

Ty kiedy testujesz ?[emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzisiaj zagłębiłam się w temat homocysteiny. Naszło mnie, że mogę mieć niedobory B12 z uwagi na dietę bezmięsną (chociaż suplementuję tę witaminę), dlatego też kupiłam w końcu tabletki z solgara, które jedna z Was polecała.
Robię sobie powoli listę badań do zrobienia.
Czy któraś z Was sprawdzała poziom B12 i D3? Myślę, że zrobię też te badania.
Dzisiaj na dobre zaczął się u mnie @ i mam depresyjne myśli. :(

Dziewczyny wracam do gry to znaczy do walki ponownie. Udało się nam nazbierać fundusze na procedurę i jestem już na stymulacji 5 dzień,dziś była pierwsza kontrola i przedłużenie zastrzyków stymulacyjnych.Rośnie po 3 pęcherzyki w każdym jajniku.Kolejna wizyta w środę 14 lutego a punkcja być może 16 lutego.Tak się składa, że tego dnia wypadają moje 42 urodziny.
Gratuluje i oby urodziny przyniosly upragniona dzidzie :tak::tak::tak:

Ty kiedy testujesz ?[emoji846]

W poniedziałek albo wtorek. Bije się jeszcze z myślami. Zawsze robiłam w 7dniu (kazano w 9). W nowej klinice każą w11 () a ja kombinuje czy nie isc w 6.
Ale beta, nie siekacze. Szkoda mi kasy na nie bo jeśli wyjdzie i tak polecę na bete a jak nie wyjdzie to sie zdoluje i... zrobię bete.
A kiedy ty miałaś transfer?

Ostatnia edycja:
Do niego jeszcze nie wybiegam myślami:D
Ale strach mojego M o to czy się wybudzę i czy to jest bezpieczne(mordował tymi pytaniami Panią z recepcji:) chyba przechodzi na mnie:D a co będzie dalej?to ja chyba zejde z nimo_O:D no ale nasze piersze podejście więc chyba nie mam co się dziwić:biggrin2:
Też się bałam narkozy, bo to była pierwsza w życiu ale było spoko. :)

W poniedziałek albo wtorek. Bije się jeszcze z myślami. Zawsze robiłam w 7dniu (kazano w 9). W nowej klinice każą w11 () a ja kombinuje czy nie isc w 6.
Ale beta, nie siekacze. Szkoda mi kasy na nie bojakwyjdzie i tak polecę na bete a jak nie wyjdzie to siezdoluje i... zrobię bete.
A kiedy ty miałaś transfer?

W środę [emoji846] betę mam zrobić w 10 dpt. Ale tak właśnie myślałam czy taki sikaczyk w walentynkowy poranek to może dobry pomysł ??

A jak ty się czujesz ?? Masz jakieś objawy, przeczucia ?? Jakie leki bierzesz ?

Ja do dziś czułam brzuch jak na @, dziś już nie. Pozatym nic.

Znaczy ze jest szybciutki, poza otoczka to klasa 6:) Ja miałam transfer we wtorek 4AA ale mrożony w 6 dobie.
Jak sikaniec wyjdzie robiony z instrukcja pozytywny to zawsze jest wiarygodny, beta jest co nie znaczę ze nie zacznie spadać po 2 dniach i klapa. Wychodzą nawet 6 dni po crio, ale mojej koleżance drań wyszedł dopiero w 6 tygodniu ciazy tak Wiec negatyw pewny nie jest długo.

Myśle ze skoro sikańce zgodnie z instrukcją od dnia okresu normalnie to liczba dni między owulacja a okresem u ciebie minus wiek zarodka. Czyli jakiś 7/8 dzień i najlepiej Pink z Rossmana.
Koniczynko, byłabyś tak miła i napisała mi jak to jest z tymi oznaczeniami zarodków? Co oznaczają numery i litery? U mnie w klinice podają tylko litery i np.moja blastka była oznaczona jako AAA i jestem ciekawa, co to oznacza. :-)

Dziewczyny
W środę [emoji846] betę mam zrobić w 10 dpt. Ale tak właśnie myślałam czy taki sikaczyk w walentynkowy poranek to może dobry pomysł ??

A jak ty się czujesz ?? Masz jakieś objawy, przeczucia ?? Jakie leki bierzesz ?

Ja do dziś czułam brzuch jak na @, dziś już nie. Pozatym nic.

biorę duzo progesteronu więc mam objawy „wstecznej ciąży” w której progesteron właśnie jest produkowany. Nie oszukujmy się, one nic nie znaczą bo są od leków. Senność - ochota na drzemkę popołudniowa, tkliwe trochę powiększone piersi. Czasem „jak na okres” rozciągania w brzuchu. Ale to są objawy które wywołują leki i miałam je i przy pozytywnych jak negatywnych betach (bo miałam 2 biochemiczne, szybko spadły i 3 transfery gdzie beta nie ruszyła) dzień po transferze zakuło mnie pare razy chyba w jajniku gdzie była owulacja ( ja jestem na naturalnym cyklu). Może ciałko żółte rośnie, może się wgryzał mój łobuz.

Ja mam clexane, acard, progesteronu duuużo bo się uparłam ( 600 utrgestanu, 1 crinone, 3x1 dupchaston no i mój osobisty naturalny z ciałka żółtego którego jest sporo. Godzinę przed transferem strzeliłem sobie prolutex. Jestem po scratchingu endometrium w poprzednim cyklu. Teraz podchodzę bez encortonu.

Ja bym na twoim miejscu w walentynki nie sikała tylko zrobiła bete. Jak nie będzie pozytywnego wyniku tydzień po transferze takiej dojrzałej blastki to praktycznie nie ma szans żeby się nagle pojawiła. W takim przypadku powtarzasz w 9 dniu i jak dalej nic odstawiasz leki.

reklama
Do góry