reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Znaczy ze jest szybciutki, poza otoczka to klasa 6:) Ja miałam transfer we wtorek 4AA ale mrożony w 6 dobie.
Jak sikaniec wyjdzie robiony z instrukcja pozytywny to zawsze jest wiarygodny, beta jest co nie znaczę ze nie zacznie spadać po 2 dniach i klapa. Wychodzą nawet 6 dni po crio, ale mojej koleżance drań wyszedł dopiero w 6 tygodniu ciazy tak Wiec negatyw pewny nie jest długo.

Myśle ze skoro sikańce zgodnie z instrukcją od dnia okresu normalnie to liczba dni między owulacja a okresem u ciebie minus wiek zarodka. Czyli jakiś 7/8 dzień i najlepiej Pink z Rossmana.

Ty kiedy testujesz ?[emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzisiaj zagłębiłam się w temat homocysteiny. Naszło mnie, że mogę mieć niedobory B12 z uwagi na dietę bezmięsną (chociaż suplementuję tę witaminę), dlatego też kupiłam w końcu tabletki z solgara, które jedna z Was polecała.
Robię sobie powoli listę badań do zrobienia.
Czy któraś z Was sprawdzała poziom B12 i D3? Myślę, że zrobię też te badania.
Dzisiaj na dobre zaczął się u mnie @ i mam depresyjne myśli. :(

Dziewczyny wracam do gry to znaczy do walki ponownie. Udało się nam nazbierać fundusze na procedurę i jestem już na stymulacji 5 dzień,dziś była pierwsza kontrola i przedłużenie zastrzyków stymulacyjnych.Rośnie po 3 pęcherzyki w każdym jajniku.Kolejna wizyta w środę 14 lutego a punkcja być może 16 lutego.Tak się składa, że tego dnia wypadają moje 42 urodziny.
Gratuluje i oby urodziny przyniosly upragniona dzidzie :tak::tak::tak:

Ty kiedy testujesz ?[emoji846]

W poniedziałek albo wtorek. Bije się jeszcze z myślami. Zawsze robiłam w 7dniu (kazano w 9). W nowej klinice każą w11 () a ja kombinuje czy nie isc w 6.
Ale beta, nie siekacze. Szkoda mi kasy na nie bo jeśli wyjdzie i tak polecę na bete a jak nie wyjdzie to sie zdoluje i... zrobię bete.
A kiedy ty miałaś transfer?

Ostatnia edycja:
Do niego jeszcze nie wybiegam myślami:D
Ale strach mojego M o to czy się wybudzę i czy to jest bezpieczne(mordował tymi pytaniami Panią z recepcji:) chyba przechodzi na mnie:D a co będzie dalej?to ja chyba zejde z nimo_O:D no ale nasze piersze podejście więc chyba nie mam co się dziwić:biggrin2:
Też się bałam narkozy, bo to była pierwsza w życiu ale było spoko. :)

W poniedziałek albo wtorek. Bije się jeszcze z myślami. Zawsze robiłam w 7dniu (kazano w 9). W nowej klinice każą w11 () a ja kombinuje czy nie isc w 6.
Ale beta, nie siekacze. Szkoda mi kasy na nie bojakwyjdzie i tak polecę na bete a jak nie wyjdzie to siezdoluje i... zrobię bete.
A kiedy ty miałaś transfer?

W środę [emoji846] betę mam zrobić w 10 dpt. Ale tak właśnie myślałam czy taki sikaczyk w walentynkowy poranek to może dobry pomysł ??

A jak ty się czujesz ?? Masz jakieś objawy, przeczucia ?? Jakie leki bierzesz ?

Ja do dziś czułam brzuch jak na @, dziś już nie. Pozatym nic.

Znaczy ze jest szybciutki, poza otoczka to klasa 6:) Ja miałam transfer we wtorek 4AA ale mrożony w 6 dobie.
Jak sikaniec wyjdzie robiony z instrukcja pozytywny to zawsze jest wiarygodny, beta jest co nie znaczę ze nie zacznie spadać po 2 dniach i klapa. Wychodzą nawet 6 dni po crio, ale mojej koleżance drań wyszedł dopiero w 6 tygodniu ciazy tak Wiec negatyw pewny nie jest długo.

Myśle ze skoro sikańce zgodnie z instrukcją od dnia okresu normalnie to liczba dni między owulacja a okresem u ciebie minus wiek zarodka. Czyli jakiś 7/8 dzień i najlepiej Pink z Rossmana.
Koniczynko, byłabyś tak miła i napisała mi jak to jest z tymi oznaczeniami zarodków? Co oznaczają numery i litery? U mnie w klinice podają tylko litery i np.moja blastka była oznaczona jako AAA i jestem ciekawa, co to oznacza. :-)

Dziewczyny
W środę [emoji846] betę mam zrobić w 10 dpt. Ale tak właśnie myślałam czy taki sikaczyk w walentynkowy poranek to może dobry pomysł ??

A jak ty się czujesz ?? Masz jakieś objawy, przeczucia ?? Jakie leki bierzesz ?

Ja do dziś czułam brzuch jak na @, dziś już nie. Pozatym nic.

biorę duzo progesteronu więc mam objawy „wstecznej ciąży” w której progesteron właśnie jest produkowany. Nie oszukujmy się, one nic nie znaczą bo są od leków. Senność - ochota na drzemkę popołudniowa, tkliwe trochę powiększone piersi. Czasem „jak na okres” rozciągania w brzuchu. Ale to są objawy które wywołują leki i miałam je i przy pozytywnych jak negatywnych betach (bo miałam 2 biochemiczne, szybko spadły i 3 transfery gdzie beta nie ruszyła) dzień po transferze zakuło mnie pare razy chyba w jajniku gdzie była owulacja ( ja jestem na naturalnym cyklu). Może ciałko żółte rośnie, może się wgryzał mój łobuz.

Ja mam clexane, acard, progesteronu duuużo bo się uparłam ( 600 utrgestanu, 1 crinone, 3x1 dupchaston no i mój osobisty naturalny z ciałka żółtego którego jest sporo. Godzinę przed transferem strzeliłem sobie prolutex. Jestem po scratchingu endometrium w poprzednim cyklu. Teraz podchodzę bez encortonu.

Ja bym na twoim miejscu w walentynki nie sikała tylko zrobiła bete. Jak nie będzie pozytywnego wyniku tydzień po transferze takiej dojrzałej blastki to praktycznie nie ma szans żeby się nagle pojawiła. W takim przypadku powtarzasz w 9 dniu i jak dalej nic odstawiasz leki.

reklama
Do góry