reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To rob jak najszybciej te badania i jak beda ok to ja bym chyba zaryzykowala. Eythyrox ponoc szybko dziala a twoje tsh naprawde nie jest jakies wysokie. Moja bratowa jak zaszla w pierwsza ciaze i dr jej kazal zrobic tsh to jej wyszlo ponad 26!!! Endokrynolozka padla z wrazenia jak ona z takim wynikiem zaszla ;) a maly za chwile 4 lata konczy:)
Tak też zrobię. :) :*

reklama
Nie jest tak. Zupełnie nie zgadzam się z tym co napisałaś. Ja miałam dwa podane. Druga pełna procedura, czwarty transfer. Mam 26 lat. Blastki były średniej jakości i to było podstawą do podania dwóch. Potem w dniu transferu okazały się,że moje Maluchy pięknie się rozwinęły i podskoczyły do góry wtedy Pani dr powiedziała, że podanie dwóch to jednak ryzyko ciąży mnogiej a co za tym idzie różne konsekwencje. Nie chciała robić transferu dwóch ładnych blastek, a ja nie zgadzałam się na ponowne mrożenie mojego Maleństwa. Dziś jestem w 12tc ciąży bliźniaczej! :-)

Gratuluję! Widzisz z tymi lekarzami to jak z fryzjerem. Jeden będzie zachwalac że jest fantastyczny, drugi powie że jest fatalny. Ja miałam dwa razy podawane po dwa piękne blalastki. Ostatnia ciąża biochemiczna.

Gratuluję! Widzisz z tymi lekarzami to jak z fryzjerem. Jeden będzie zachwalac że jest fantastyczny, drugi powie że jest fatalny. Ja miałam dwa razy podawane po dwa piękne blalastki. Ostatnia ciąża biochemiczna.
Tak, tu masz zdecydowanie rację.
Ja byłam w Invimedzie w Warszawie na pierwszej, jednej wizycie byłam załamana.
W Novum czuję się cudownie :-)

Zależy też na jakiego lekarza się trafi chyba...są tacy co popierają ciąże mnogą po ivf i tacy którzy uważają ją za nieporzadaną. Ja bym chciała bardzo bliźniaki...ale mój lekarz tego nie propaguje. No i wtedy cały świat by podejrzewał że to nie jest naturalny cud....

Nie cały świat, tylko osoby które są po invitro. Ja mam bliźniaki w rodzinie i zawsze były zakłady kto z mojego pokolenia przejmie pałeczkę. W sensie że to genetyczne uwarunkowania. A odkąd się leczę to patrzę podejrzliwie na rodziców bliźniaków :-p a jeszcze jak są niepodobne to od razu mają u mnie łatkę przypiętą :oops: choć wiem że może to być wynik całkiem naturalnej ciąży. No ale cóż...lata starań trochę w głowie namieszały:-D
Przypuszczam że przecietnemu Kowalskiemu nawet to przez myśl nie przejdzie, a bliźniaki są oznaką wyjątkowej płodności:)

A możesz mi powiedzieć czy miałaś jakieś dolegliwości! Ja dostałam tez 2 klasy B5 i to już 5 dniowe ,a lekarz powiedział ze są super!ale oni mówią tak ciagle! Dziś jest 8 dzień i nic mi nie dolega! Chyba mam urojenia bo od czasu do czasu zakręci mi się ale to nie wiem czy nie wina tego ze w dokumentach siedziałam !

reklama
Do góry