reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny tylko sie nie śmiejcie ale czytam was i czytam i chciałabym troche wiecej wiedzieć. może to glupie pytanie ale czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć jak wygląda ten cały proces? Niby coś czytalam ale ... nic nie wiem
jak sie to odbywa czemu bierzecie tyle leków i wszystko wszystko co powinnam wiedzieć.
Nie ma się z czego śmiać ja na początku byłam zielona wszystkiego dowiedziałam się na bieżąco i tu z forum bardzo dużo dziewczyny pomogły.
Na jakim jesteś etapie?

reklama
tak? no to wiemy obie jak to jest.. ja po ostatnich nowinach poprostu zrezygnowałam z in vitro załamałam sie .. siły mi brakuje chodze pół przytomna nie wiem co sie dzieje jakbym była nieobecna terminy do psychologow zabojcze a ja sobie przestaje radzic... w piatek nastepny wlew damiego.. poki co jest bardzo zle...

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Będę się modlić za Was z całego seraca

Dziewczyny tylko sie nie śmiejcie ale czytam was i czytam i chciałabym troche wiecej wiedzieć. może to glupie pytanie ale czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć jak wygląda ten cały proces? Niby coś czytalam ale ... nic nie wiem
jak sie to odbywa czemu bierzecie tyle leków i wszystko wszystko co powinnam wiedzieć.
Kochana, ja np podchodzilam do criotransferu na cyklu naturalnym bez lekow. Dopiero od dnia transferu mialam wlaczony progesteron 3x1 crinone, no i sie udalo :) dzisiaj u mnie 9tc. U mnie wskazaniem do ivf jest brak jajowodow, reszta u mnie i u meza ok.

Nicola tu masz mniej więcej to wszystko opisane:
Link do: 1 miesiąc, tyle wystarczy. In vitro krok po kroku

A leki bierzemy po to, bo przy ivf z reguły na naturalne działanie organizmu nie ma co liczyć, w większości wszystko utrzymuje się lekami z zewnątrz. To tak po krótce. Jeśli się okaże, że to wasza jedyna droga to na bieżąco możesz pytać i będziemy Ci rozjaśniać. Nie wszyscy lekarze niestety mają wystarczająco dużo cierpliwości, dla nich to oczywiste i mogą nie zdawać sobie srawy z tego, że my na początku nic nie wiemy.

Zylwia nie chciałabym być mądrzejsza od dr ale dołożyłabym jeszcze tego crinona rano. Beta piękna naprawdę więc ten crinon nie zaszkodzi a może też coś pomoże :)
A dziś wcisnąć tylko wieczorem tak jak zawsze ? Chyba teraz nie ma sensu brać ? Biorę zawsze tak o 20..
A myślisz żeby juto progesteron powtórzyć czy w piątek tak jak kazała razem z beta ?

Pewnie to takie babsko z tych co nawet gdyby mialy dobre checi przez sekunde, nie zauwaza ile dobrego czynisz dla ich dziecka, jak bardzo sie starasz, ze masz swoje slabe momenty ktore jednak przed twoim M nie zawsze ukazujesz, aby nie dolowac go dodatkowo, a ona pewnie tylko o sobie mysli i tak jak mowisz, zjedzie z blotem, aby miec satysfakcje. Glowa do gory, ty sama jedna wiesz najlepiej, jak wartosciowa osoba jestes i nie pozwol, aby taka kobieta odebrala ci wiare w siebie i w was :)
oj trafiłas w sedno ...było mi przykro bardzo no o szkoda damiego bobardzo sie zdenerwował.. ahh szkoda słow na to wszystko .. powiedział jej ze nie chce jej wiecej widziec.. wiec było grubo

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A dziś wcisnąć tylko wieczorem tak jak zawsze ? Chyba teraz nie ma sensu brać ? Biorę zawsze tak o 20..
A myślisz żeby juto progesteron powtórzyć czy w piątek tak jak kazała razem z beta ?
Myślę, że możesz wziąć tą dawkę wieczorną trochę wcześniej, tak przed 19, a rano ok 8 i potem już co 12 godz. Chyba nie ma sensu powtarzać jutro bo masz dość dużo zwiększone dawki. Jak będziesz w piątek powtarzać badanie to crinona rano nie bierz, dopiero po badaniu, żeby ci nie zafałszował wyniku za bardzo :)

reklama
Do góry