reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No to mi ulżyłaś bo już się bałam a skoro to normalne to nie dziwne że i teraz i wcześniej po tym tak mam. No nic jeszcze 9 dni trzeba poczekać
Mi sie czasami pojawialy te brazowe grudki jak sobie czyscilam palcem :p wydaje mi sie, ze to moga byc lekkie zadrapania od aplikatora. Mi pielegniarka od razu powiedziala, ze bede pojawiac sie te grudki i moga byc lekko zabarwione na brazowo. Ja mialam doslownie sladowe ilosci co pare dni takze tym sie zupelnie nie przejmuj.
Powiem Ci, ze Twoja historia przypomina mi to co przeszla moja znajoma. Miala to samo z komorkami co Ty. Kilka transferow nieudanych i postanowila podejsc ostatni. Tez zaplodnily sie tylko 2 komorki i musiala zrobic transfer po 2 dniach (do tej pory miala podawane zarodki 3-4dniowe). Byla zupelnie zrezygnowana i pewna, ze sie nie uda. W rezultacie okazalo sie, ze oba z nia zostaly i dzisiaj maja pol roku, chlopiec i dziewczynka.
Czuje, ze u Ciebie tez tak bedzie. Jakos od samego poczatku jak czytam Twoje posty to mysle o niej. Zycze Ci z calego serca, zeby u Ciebie tez oba kropeczki zostaly ❤️ ❤️

Ehhhh... Tak jak ostatnio gdy się nie powiodło tak teraz w 1dpt wyszły mi tak jakby z tym progresteronem dowcipnym jakieś brązowe grudki :( pobolewają mnie też jajniki głównie prawy :( to chyba dobrze nie wróży :(
Mi po pierwszym transferze doktor mówił,że wszelkie bóle jajników , podbrzusza są ok, ja takich nie miałam, więc myślę, że to dobrze.:)

Dziewczyny zostały mi jeszcze 2 tastrzyki z menopurem całe 9dni żadnego śluzu a dzisiaj już trochę tego się pokazało. Czy to normalne bo ja brałam 3 miesiące decapeptyl na wyciszenie i sachara była. Hihi

Cześć dziewczyny....jestem tu nowa ale moje starania o maleństwo jest bardzo długa. Do rzeczy: dajcie mi nadzieję bo waruję....przeczytałam już dziś cały internet....
Jestem dziś 10 dpt dwóch 2 dniowych zarodków 5 Bl.
W 8dpt w piątek zrobiłam:
HCG total ilościowo (ICD-9: L47) z wynikiem: HCG < 2,0 mUI/ml
oraz
Progesteron (ICD-9: N55) Wynik w surowicy 15,37 ng/ml

Czy jest szansa że coś ruszyło? czy jest jeszcze szansa na ciążę?
:oops:

8dpt 2dnioeych zarodków to tak jakby 5dpt blastek. Więc moim zdaniem za wcześnie na miarodajny wynik. Musisz powtórzyć.

reklama
Do góry