reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

8dpt 2dnioeych zarodków to tak jakby 5dpt blastek. Więc moim zdaniem za wcześnie na miarodajny wynik. Musisz powtórzyć.
Biorac pod uwage, zeniektore zarodki staja sie blastkami dopiero w 6tej dobie to rowniw dobrze mozna tez zakladac nawet 4dpt a to juz naaaaaapewno za wczesnie!!! @TosiaTosia Polecam odwiedzic labo jutro lub pojutrze:) trzymam kciuki!!

reklama
Ja to już w sumie sama się gubię co brać, czego nie, co jeść, czego nie, co robić czego nie - gdyby to było łatwiejsze wszystko i gdyby tak można było cały czas patrzeć co dzieje się z kropkami.
Kochana rob wszystko na co masz ochote - idz na spacer, lez, odpoczywaj, idz na zakupy nic na sile (malo sprzataj, niech maz gotuje itp) co do jedzena to oprocz surowych jaj i miesa oraz serow plesniowych jwdz to na co masz ochote. Ananaska 2plastry jesz? Luzuj i nie fiksuj, naprawde ostatnio za duzo sie stresujesz. Wlacz sobie trening autogenny schulza na yt i lej na wszystko!

Dziewczyny ja 13.10 miałam punkcję a 16.10 transfer jednego zarodka 3 dniowego.Napiszcie proszę kiedy najwcześniej wykonać test np,sikacza ? Bo lekarz kazał bete robić dopiero 14 dni po transferze ale same rozumiecie ze nie jestem w stanie wytrzymać jeszcze tygodnia,ja juz wariuje i się martwie,bo bule brzucha i jajników mam jak na @ :(

Dziewczyny ja 13.10 miałam punkcję a 16.10 transfer jednego zarodka 3 dniowego.Napiszcie proszę kiedy najwcześniej wykonać test np,sikacza ? Bo lekarz kazał bete robić dopiero 14 dni po transferze ale same rozumiecie ze nie jestem w stanie wytrzymać jeszcze tygodnia,ja juz wariuje i się martwie,bo bule brzucha i jajników mam jak na @ :(
Kochana przy 3dniowym mozesz isc 9dpt ale na bete, bo sikacz moze nie wyjsc:) jak nie do kliniki to na wlasna reke do jakiegos labo.

@MoKa dzięki za i formację,ale mój mąż i tak juz nigdzue nie chce jeździć. Powiedzusl ze jesli sie nie uda to wracamy po kropka i koniec .... że to nie na jego nerwy itp. Mam w domu dwa sikacze ale chyba też nie zrobię... bo to też nie na moje nerwy. Strasznie bolą mnie jajniki i mam skurcze...jutro jak się nie uda to będę wyła u lekarza... Tak bardzo chce te moje dzieciaczki... ja je tak mocno kocham od pierwszego dnia ich zapłodnienia :* w sumie tak jak każda z nas .... Ale my musimy dużo przejść aby móc cieszyć się swoimi skarbami.

MoKa trzymam mooooocno! kciuki:)
Dzień dobry dziewczyny. No to oficjalnie zaczynam 1dpt. Generalnie nie czuję oczywiście nic i tylko myślę jak tam moje kropki i tak się boję trochę. Kurde serio to straszne gdy się ma tylko jednego lub dwa kropki i wiesz że potem jeśli się nie uda to nic Ci nie zostaje... i tak sobie myślę czy dobrze zrobiłam biorąc od razu dwa czy nie trzeba było jednego zostawić do 5 doby i zamrozić. Czy rzeczywiście zwiększa to szanse czy może marnuje się szansę w ten sposób na kolejne podejście... Moi lekarze twierdzą że to zwiększa szansę i że były badania, że nie raz kropek w laboratorium nie wytrzymywał do 5 doby a w macicy im się udaje rozwinąć. Sama już nie wiem... Tak bym chciała wiedzieć co z moimi kropkami i jak im tam pomóc...

reklama
Hej,
jestem tu nowa.
Z mężem staramy się o szczęście od 4 lat. Niestety bezskutecznie. W ciągu tych lat dowiedziałam się, że mam łukowatą miednicę, został mi usunięty prawy jajowód a drugi okazał się niedrożny.
Podczas stymulacji długim protokołem wszystko pięknie poszło. Parametry nasienie męża też ok.
Podczas punkcji 18.10 (w środę) pobrano 15 komórek. Zapłodniły się tylko 2 metodą ICSI. Zarodki 4A i 3B poszły z nami do domu w piątek, tj. 20.10.
Trzymajcie kciuki żeby zostały z nami na 9 miesięcy.

Do góry