reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja już chyba zostanę w szpitalu do końca. Dziś na wizycie ordynator powiedział, że 33 tyg bliźniaczej to ciąża donoszona. Kończy mi się ten lek i podpinają mi magnez za 24 h... Będą powstrzymywać skurcze jak długo się da i cc... Trochę panikuję. Moje Dzieciaki jeszcze takie malutkie. Jeszcze nie jestem gotowa.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana wszystko bedzie dobrze. Jestes pod opieka lekarzy wiec podejma odpowiednia decyzje. A nie boj sie o dzieciaczki. Dobrze bedzie!

reklama
Dziewczyny ja już chyba zostanę w szpitalu do końca. Dziś na wizycie ordynator powiedział, że 33 tyg bliźniaczej to ciąża donoszona. Kończy mi się ten lek i podpinają mi magnez za 24 h... Będą powstrzymywać skurcze jak długo się da i cc... Trochę panikuję. Moje Dzieciaki jeszcze takie malutkie. Jeszcze nie jestem gotowa.

Kochana dacie rade,mam nadzieje ze jeszcze uda sie troche Malenstwa powstrzymac i bedzie dobrze!!:-)

Hey dziewczyny no nie ma szans żebym Was nadrobiła. Przepraszam ale normalnie jestem wkur...na już wszystkim i sił nie mam nawet do Was napisać.
U mnie sytuacja tak wygląda:
Podobno 9 pęcherzyków ale wciąż za małe - jeden dziś miał 1,7 reszta 1,5 (oczywiście co wizyta to inna liczba pęcherzyków)
Endo nie zmierzone
Progesteron podobno jeszcze ok
Kolejna wizyta w poniedziałek. Punkcja może w środę a co dalej nie wiadomo...

9 to byłby niezły wynik, a jak długo masz stymulację?

Luteine podjezykowa 3 x 2, luteine dowcpina 3 x 1, estrofem 2 x 1, encorton, magnez,kwas foliowy, wit d3 4000, Dostinex i frexapirine. To tyle... nie wiem czy dużo czy malo. A i jeszcze relanium i no spe.
Mi powiedzieli, że jak dam radę to żebym nie brała relanium. Tylko na transfer. :)ja chyba mialam mniej wiecej tyle samo tylko, ze zamiast luteiny podjęzykowej mialam duphaston 3x1 :)

Musisz przestawic sobie to w glowie. Jesteś gotowa, tyle miesięcy się do tego szykowalas. Dasz radę a dzieciaki tymbardziej!!!

---27tc---

Lekarze wiedzą co robią. W szpitalu mogą reagować na bieżąco jak tylko coś zaczyna się dziać. Skoro masz co jakiś czas podawane leki to może Maleństwa posiedzą jeszcze troszkę u mamusi.

Kochana czasem są gorsze chwile ale damy radę bo musimy ;) Ja się cieszyłam w czerwcu po pierwszym transferze i pozytywnej becie a potem jak się sparzyłam, tak teraz jakoś na chłodno przyjęłam tą wiadomość o ciąży i być może to mnie uchroniło od sfiskowania. Sama nie wiem co się w mojej psychice dzieje - zawsze się wqrwiałam jak słyszałam, że trzeba znów czekać a teraz chyba ze strachu podświadomie chcę tą chwilę odciągnąć jak najdłużej i nie przerażają mnie te miesiące czekania... To na razie, ciekawe jak będzie np po miesiącu :p
Dobrze napisalas ja tez tak mam ze teraz juz nie patrze ile jeszcze zostalo do podejscia i jesli cos sie przesunie to tez plakac nie bede. Bo wlasnie gdzies w srodku jest strach przed powtorka

reklama
Do góry