reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witaj ;))
Czy sami chcieliscie taki odstep czasu czy lekarze przekonywali by poczekac? Corka ma 5 mscy , nie kontaktowalam jeszcze kliniki bo z przyczyn osobistych to jeszxe nie mozliwe wiec nie znam slow lekarza czy JuZ mozna jak tak to kiedy najlepiej , Ja JuZ psychicznie fizycznie gotowa na nastepne a wiadomo liczyc tez sie trzeba ze walka bedzue trudna , u nas problem tarczyca-niedoczynnosc (wiek 37.5)
Gratulacje coreczki!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja córeczka ma 3.5 roku także już czas najwyższy na rodzeństwo ☺ Sami chcieliśmy trochę poczekać, zrobiło się aż 3.5 roku. Mieliśmy zacząć rok temu, ale lekarze podejrzewali u mnie tętniaka w głowie. Przeróżne badania, które odroczyly decyzję. Jak juz mieliśmy zacząć działać to podejrzenie polipa w macicy. Na szczęście wszystko się nie potwierdziło i działamy ☺
Niestety pierwsze crio się nie udało
Ale w tym cyklu podchodzimy znowu.

Nie przejmuj się tarczycą, lekarze sobie z tym poradzą. Koleżanka nie ma przysadki mózgowej, która odpowiada za produkcję hormonów i ma 3 letnia córeczkę. Będzie dobrze

reklama
A wiec jestem po wizycie 1,5 godzinnej i wizyta polegala na szczegółowym wywiadzie mnóstwo pytan i to tyle, pobrali krew, mocz, zbadali ciśnienie, zwazyli, mierzyli i ot tyle z wizyty. Mam czekac na list ze szpitala na wizyte, w 12tc zrobia mi prenatalne badania. Tyle wiem co nic.

Faktycznie ciekawe. W Polsce bez USG ani rusz :D

Taaak!! :-) :) U mnie w klinice jest tak ze na pierwsze USG umawiają Cię 25 dpt a potem za kolejne 10 dni. I ten 10 dzień wypada w najbliższy wtorek- muszę dopisać się do kalendarza:tak: Już na tym pierwszym USG widziałam serduszko, więc mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze :)

To ekstra! Będzie tylko lepiej :happy: Mnie chciał umówić za 2 tyg a jako że jestem na weselu (będę z niego wracała) to idę za 16 dni od 1. USG :sorry:

To ekstra! Będzie tylko lepiej :happy: Mnie chciał umówić za 2 tyg a jako że jestem na weselu (będę z niego wracała) to idę za 16 dni od 1. USG :sorry:
A powiedz mi po co jest to kolejne spotkanie? Bo w sumie nie zapytałam..pani dr mówiła żebym przyjechała to pojadę ;) ale tak jakoś chyba szybko- wizyta po wizycie :-) :) czy się mylę?;)

O, a gdzie podchodziłaś i jaki miałaś protokół i ile jajek, zarodków? Miałaś problem z jakością .

My jesteśmy w Warszawskim invimedzie.
Miałam długi protokół. Pobrali mi 26 kom, zaplodniło się 21, chodowali do do 5 doby i zostało 13. Ogólnie jakość bardzo dobra prawie połowa to 4AA.
Ja byłam bardzo przerażona, że z moja endometrioza się nie uda, ale moja dr mi powtarzała, że przy naturalnym zajściu utrudnia bardzo, ale przy ivf w ogóle mam o niej zapomnieć ☺

Przykro mi .ale nie poddawaj się w swojej walce. Przeszłyśmy razem przez podobne piekło. Jestem żywym przykładem że warto ze raczej Franio jest tego przykladem. Buziaki dla Cioci [emoji9]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie poddaje kochana nigdy się nie poddam Ale do tego jest potrzebna kasa ;) A trochę kiepsko teraz muszę trochę odpocząć zobaczymy co powie 13 września jaki ma plan na nas ci dalej ciocia całuje Franka i przyjedzie do Was w następny tydzień ;) co wy na to ;)

A powiedz mi po co jest to kolejne spotkanie? Bo w sumie nie zapytałam..pani dr mówiła żebym przyjechała to pojadę ;) ale tak jakoś chyba szybko- wizyta po wizycie :-) :) czy się mylę?;)

Znaczy w moim przypadku 2 tygodnie to chyba nie jest aż tak szybko. Będzie kontrolne USG. Też zlecili mi badania moczu i krwi i przyniosę wyniki.

Znaczy w moim przypadku 2 tygodnie to chyba nie jest aż tak szybko. Będzie kontrolne USG. Też zlecili mi badania moczu i krwi i przyniosę wyniki.
Ooooo a mi moja pani dr powiedziała żebym znowu miała świeże badanie beta HCG i progesteronu. O niczym innym nie mówiła. Ale ja i tak mam w planach jechać do niej na umówioną wizytę a potem przenieść się do swojego byłego ginekloga z pobliskiej miejscowości :) myślę, że on jako pierwszy krok zleci mi mocz itp.:)

Nie poddaje kochana nigdy się nie poddam Ale do tego jest potrzebna kasa ;) A trochę kiepsko teraz muszę trochę odpocząć zobaczymy co powie 13 września jaki ma plan na nas ci dalej ciocia całuje Franka i przyjedzie do Was w następny tydzień ;) co wy na to ;)
Jak najbardziej zapraszany!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry