reklama
L
Lady_Waiting
Gość
Hej dziewczyny
Od kilku dni czytam Wasze posty i odczułam, że z Wami będzie mi znacznie łatwiej .
Od 5 lat bezskutecznie staramy się o dziecko, odwiedziliśmy kilku lekarzy, zrobiliśmy masę badań oraz wydaliśmy fortunę... Niecały rok temu trafiliśmy do wspaniałego lekarza, który jako jedyny oprócz standardowych badań zaproponował wykonanie HSG . Jak się okazało badania te były kluczowe dla nas. Wynik ? Obustronna niedrożność jajowodów, udrożnienie jest niemożliwe w moim wypadku. Jedyna opcja na jaką mogliśmy liczyć to IVF, zdecydowaliśmy się od razu. Za radą Pana doktora wylądowaliśmy w Gdyńskiej Gamecie u doktora Czecha, który okazał się fantastycznym człowiekiem. Po wykonaniu niezbędnych badań doktor zadecydował o zastosowaniu krótkiego protokołu . Wczoraj zakończyłam swoją pierwszą stymulację, a jutro... jutro czeka mnie punkcja .
Jestem przerażona, ale też pełna nadziei
Ściskam kciuki za Was wszystkie i ogromnie gratuluję przyszłym i obecnym mamusiom
Powodzenia kochana i jutro trzymamy mocno kciuki
Pewnie ze z nami łatwiej [emoji4] trzymam kciuki za punkcje, niech przyniesie mnóstwo pieknych jajeczek[emoji110]Hej dziewczyny
Od kilku dni czytam Wasze posty i odczułam, że z Wami będzie mi znacznie łatwiej .
Od 5 lat bezskutecznie staramy się o dziecko, odwiedziliśmy kilku lekarzy, zrobiliśmy masę badań oraz wydaliśmy fortunę... Niecały rok temu trafiliśmy do wspaniałego lekarza, który jako jedyny oprócz standardowych badań zaproponował wykonanie HSG . Jak się okazało badania te były kluczowe dla nas. Wynik ? Obustronna niedrożność jajowodów, udrożnienie jest niemożliwe w moim wypadku. Jedyna opcja na jaką mogliśmy liczyć to IVF, zdecydowaliśmy się od razu. Za radą Pana doktora wylądowaliśmy w Gdyńskiej Gamecie u doktora Czecha, który okazał się fantastycznym człowiekiem. Po wykonaniu niezbędnych badań doktor zadecydował o zastosowaniu krótkiego protokołu . Wczoraj zakończyłam swoją pierwszą stymulację, a jutro... jutro czeka mnie punkcja .
Ściskam kciuki za Was wszystkie i ogromnie gratuluję przyszłym i obecnym mamusiom
Agnieś191
Fanka BB :)
Cześć, też się leczę u dr Czecha, mam nadzieje, że dziś zapadnie decyzja kiedy mam punkcje. Daj znać jak było Teraz już będzie tylko lepiej.Hej dziewczyny
walczaca o szczescie
A no właśnie bo do mnie dzwonili oni a nie jaNo ja po punkcji byłam taka... nieokreślona, wszystko było mi jedno, że nawet o nic nie pytałam. A mnie nie poinformowano. Myślałam, że to oni dzwonią.
walczaca o szczescie
To cudowne informacje ;-) czemu nie pałasz radością?Nooo i dziewczyny już po wizycie.
Wszystkie parametry w normie według USG wychodzi 13tc, przezierność karkowa u jednego 1,2 u drugiego 1,3, widoczna kość nosową, obwód główki i żołądka w normie, serduszka biły u 167 i 158 ogółem lekarz powiedział że według USG dzieci są zdrowe...wynik z krwi dopiero gdzieś za tydzień.
walczaca o szczescie
Piękne człowieki :-)Dziewczynki chcecie zdjecia?
1zdjecie moje dwie Kruszynki ❤❤
2,3zdjecie dzidzia po stronie prawej w brzuszku
4,5zdjecie dzidzia po stronie lewej w brzuszku.
gosia2889
Zaangażowana w BB
Dziękuję za tak miłe przyjęcie
Nie mam pojęcia co mnie jutro czeka, jestem chodzącym nerwusem od kilku dni i na dodatek czuję się jak balon
Pisces
Niestety ślepo wierzyłam w swoich dotychczasowych lekarzy i nie mieliśmy większego ciśnienia na posiadanie bobasa ''już teraz''. Niestety w pewnym momencie obudziliśmy się ze snu i wzięliśmy się za szukanie porządnego lekarza, tak się wszystko zaczęło... Nowy lekarz okazał się bardzo konkretny i dokładny, on jako pierwszy zaproponował nam wykonanie HSG ( o którym nigdy żaden lekarz wcześniej mi ani mężowi nie wspomniał, a ja sama nie zagłębiałam się w te wszystkie możliwości gdyż byłam przekonana że lekarze wiedzą co robią... ).
M@gda
Dziękuję Zaraz obczaję kalendarz i zrobię co trzeba
anetka303
Mam nadzieję, że napiszę jutro same dobre wieści
Agnieś191
Ale super ! kto wie może już się widziałyśmy Mamy świetnego lekarza, tego jestem pewna, a jutro oczywiście zdam relację
Nie mam pojęcia co mnie jutro czeka, jestem chodzącym nerwusem od kilku dni i na dodatek czuję się jak balon
Pisces
Niestety ślepo wierzyłam w swoich dotychczasowych lekarzy i nie mieliśmy większego ciśnienia na posiadanie bobasa ''już teraz''. Niestety w pewnym momencie obudziliśmy się ze snu i wzięliśmy się za szukanie porządnego lekarza, tak się wszystko zaczęło... Nowy lekarz okazał się bardzo konkretny i dokładny, on jako pierwszy zaproponował nam wykonanie HSG ( o którym nigdy żaden lekarz wcześniej mi ani mężowi nie wspomniał, a ja sama nie zagłębiałam się w te wszystkie możliwości gdyż byłam przekonana że lekarze wiedzą co robią... ).
M@gda
Dziękuję Zaraz obczaję kalendarz i zrobię co trzeba
anetka303
Mam nadzieję, że napiszę jutro same dobre wieści
Agnieś191
Ale super ! kto wie może już się widziałyśmy Mamy świetnego lekarza, tego jestem pewna, a jutro oczywiście zdam relację
reklama
bertha
hehehe, dobra anegdotaniby nie mogą... Ale jaśnie panujący nam pis.. dzielec miał pomysł dodać rubryczkę... metoda poczęcia póki co nie przeszło, ale wiesz co sie u nas w kraju ostatnio dzieje...
Swoją drogą był super rysunek satyryczny a propo tego: W przedszkolu dziewczynka do chłopca: co masz wpisane w metodę poczęcia, bo ja in vitro. Chłopiec na to: a ja na pieska
@gosia321 - powodzenia!!!!
Podziel się: