reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny :)

Od kilku dni czytam Wasze posty i odczułam, że z Wami będzie mi znacznie łatwiej .

Od 5 lat bezskutecznie staramy się o dziecko, odwiedziliśmy kilku lekarzy, zrobiliśmy masę badań oraz wydaliśmy fortunę... Niecały rok temu trafiliśmy do wspaniałego lekarza, który jako jedyny oprócz standardowych badań zaproponował wykonanie HSG . Jak się okazało badania te były kluczowe dla nas. Wynik ? Obustronna niedrożność jajowodów, udrożnienie jest niemożliwe w moim wypadku. Jedyna opcja na jaką mogliśmy liczyć to IVF, zdecydowaliśmy się od razu. Za radą Pana doktora wylądowaliśmy w Gdyńskiej Gamecie u doktora Czecha, który okazał się fantastycznym człowiekiem. Po wykonaniu niezbędnych badań doktor zadecydował o zastosowaniu krótkiego protokołu . Wczoraj zakończyłam swoją pierwszą stymulację, a jutro... jutro czeka mnie punkcja .
Jestem przerażona, ale też pełna nadziei :)

Ściskam kciuki za Was wszystkie i ogromnie gratuluję przyszłym i obecnym mamusiom :)

Powodzenia kochana i jutro trzymamy mocno kciuki ✊

Od kilku dni czytam Wasze posty i odczułam, że z Wami będzie mi znacznie łatwiej .

Od 5 lat bezskutecznie staramy się o dziecko, odwiedziliśmy kilku lekarzy, zrobiliśmy masę badań oraz wydaliśmy fortunę... Niecały rok temu trafiliśmy do wspaniałego lekarza, który jako jedyny oprócz standardowych badań zaproponował wykonanie HSG . Jak się okazało badania te były kluczowe dla nas. Wynik ? Obustronna niedrożność jajowodów, udrożnienie jest niemożliwe w moim wypadku. Jedyna opcja na jaką mogliśmy liczyć to IVF, zdecydowaliśmy się od razu. Za radą Pana doktora wylądowaliśmy w Gdyńskiej Gamecie u doktora Czecha, który okazał się fantastycznym człowiekiem. Po wykonaniu niezbędnych badań doktor zadecydował o zastosowaniu krótkiego protokołu . Wczoraj zakończyłam swoją pierwszą stymulację, a jutro... jutro czeka mnie punkcja .

Ściskam kciuki za Was wszystkie i ogromnie gratuluję przyszłym i obecnym mamusiom :)
Pewnie ze z nami łatwiej [emoji4] trzymam kciuki za punkcje, niech przyniesie mnóstwo pieknych jajeczek[emoji110]

Cześć, też się leczę u dr Czecha, mam nadzieje, że dziś zapadnie decyzja kiedy mam punkcje. Daj znać jak było :) Teraz już będzie tylko lepiej.

Nooo i dziewczyny już po wizycie.
Wszystkie parametry w normie według USG wychodzi 13tc, przezierność karkowa u jednego 1,2 u drugiego 1,3, widoczna kość nosową, obwód główki i żołądka w normie, serduszka biły u 167 i 158 ogółem lekarz powiedział że według USG dzieci są zdrowe...wynik z krwi dopiero gdzieś za tydzień.
To cudowne informacje ;-) czemu nie pałasz radością? :p

Dziękuję za tak miłe przyjęcie :)
Nie mam pojęcia co mnie jutro czeka, jestem chodzącym nerwusem od kilku dni i na dodatek czuję się jak balon :) :eek:

Pisces
Niestety ślepo wierzyłam w swoich dotychczasowych lekarzy i nie mieliśmy większego ciśnienia na posiadanie bobasa ''już teraz''. Niestety w pewnym momencie obudziliśmy się ze snu i wzięliśmy się za szukanie porządnego lekarza, tak się wszystko zaczęło... Nowy lekarz okazał się bardzo konkretny i dokładny, on jako pierwszy zaproponował nam wykonanie HSG ( o którym nigdy żaden lekarz wcześniej mi ani mężowi nie wspomniał, a ja sama nie zagłębiałam się w te wszystkie możliwości gdyż byłam przekonana że lekarze wiedzą co robią... ).

M@gda
Dziękuję :) Zaraz obczaję kalendarz i zrobię co trzeba :D

anetka303
Mam nadzieję, że napiszę jutro same dobre wieści :)

Agnieś191
Ale super ! kto wie może już się widziałyśmy :) Mamy świetnego lekarza, tego jestem pewna, a jutro oczywiście zdam relację :)

reklama
niby nie mogą... Ale jaśnie panujący nam pis.. dzielec miał pomysł dodać rubryczkę... metoda poczęcia :D:D póki co nie przeszło, ale wiesz co sie u nas w kraju ostatnio dzieje...

Swoją drogą był super rysunek satyryczny a propo tego: W przedszkolu dziewczynka do chłopca: co masz wpisane w metodę poczęcia, bo ja in vitro. Chłopiec na to: a ja na pieska ;)
hehehe, dobra anegdota :)

@gosia321 - powodzenia!!!!

Do góry