reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Chodzi o ten nowy lek stosowany przy in vitro. Aby podejść do tego muszę brać leki nierefundowane. Jeśli było by wszystko ok to sponsor refunduje 8000 zł przy in vitro a jeśli okazało się że w trakcie moje wyniki nie są ok to sponsoruje 5200 zł. W poniedziałek mam wizytę w tej sprawie
Tp niech ci tam.wszystko dobrze wytłumaczą. Oni najlepiej beda wiedziec.
Zgadujeze zakwalifikowalas sie na te testy w.Bialymstoku.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tam nawet do 2 lekarzy chodzę (u tego z kliniki kontynuuję i jeszcze na pakiet z pracy, żebym miała darmowe badania) :D:D od soboty dzidzie 3 razy widziałam :D

A mam pytanko, dzidzie można często podglądać? Nie działa to jakoś negatywnie?
Pytam, bo obstawiam, że ja też mogę oszaleć, a mój mówi, że jak nie ma konieczności to mi nie pozwoli
I po wizycie :) stymulacje zaczynam 27.05. I podany będzie 1zarodek ze względu na wiek 25 lat.

No to witaj w klubie! Pewnie nie miałaś wyboru na 2 :p

Mam pytanie, czy dalej powinnam brać witaminę D3 jak teraz jest tak słonecznie i dzisiaj leżałam cały dzień na słońcu
Tak. Sama tyle nie naprodukujesz, a potrzebujesz teraz znacznie wiecej. Mnie.wczoraj doktor powiedzial ze moge brac do 4000j dziennie.

Trzymam kciuki za kropeczkę! Niech się pięknie rozwija i zadomowi u Ciebie :). Z lekami nie pomogę bo ja byłam na świeżym i dostałam zupełnie inny zestaw. A jak badałaś poprzednio progesteron to jak wychodził?
Dzięki za[emoji110]Po transferze nie badałam, zrobiłam hcg i tyle. Potem w 1dc był 1,86( powyżej normy). Wydaje mi się, że dr nie sprawdził jakie miałam dawki wtedy i tak poprostu dał jak dał.

Podeszłam na naturalnym i teraz mam o połowę mniejszą dawkę lęków niż poprzednio.
Wiec sama produkujesz progesteron. Na dobra sprawe nie potrzebujesz sztucznego. Ale widocznie lekarz chucha na zimne i nieduza dawke ci przepisal.

A mam pytanko, dzidzie można często podglądać? Nie działa to jakoś negatywnie?
Pytam, bo obstawiam, że ja też mogę oszaleć, a mój mówi, że jak nie ma konieczności to mi nie pozwoli

No to witaj w klubie! Pewnie nie miałaś wyboru na 2 :p
Ja potrzebuje zeby mi skierowania na badania z pakietu z pracy badania wypisywal. Wiec chodze do 2. Temu z kliniki powiedzialam ze chodze jeszcze do innego i nic nie mowil.

Chodzi o ten nowy lek stosowany przy in vitro. Aby podejść do tego muszę brać leki nierefundowane. Jeśli było by wszystko ok to sponsor refunduje 8000 zł przy in vitro a jeśli okazało się że w trakcie moje wyniki nie są ok to sponsoruje 5200 zł. W poniedziałek mam wizytę w tej sprawie
Ja mialam elonve w ulotce bylo napisane, że lek stosowany przy in vitro. Bez refundacji ok 2100zl z refundacja zaplacilam ok 470zl

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które miały odroczony trnsfer.
Ile cykli po punkcji mialyscie podany zarodek ? Z rozmowy z moim lekarzem i panią psycholog wywnioskowałam ze odrazu w nastepnym cyklu. Czyli zakoncze ten w ktorym mam stymulacje i ok 19 dnia cyklu nastepnego jest transfer.
Ale ostatnią wizyte kontrolną mialam u innego lekarza i on mi powiedzial ze bede musiala czekac ten cykl ze stymulacją, zrobic przerwę w calym nastepnym i dopiero w 3 cyklu transfer...oszaleje bo juz tyle na to czekam...

Ja czekałam jeden cykl ale źle przechodziłam hiperke i jajniki były duże a Ty jak masz po 30 komórek w jednym [emoji33] pewnie okaże sie po wynikach z krwi [emoji1307]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Do góry