reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Chodzi o ten nowy lek stosowany przy in vitro. Aby podejść do tego muszę brać leki nierefundowane. Jeśli było by wszystko ok to sponsor refunduje 8000 zł przy in vitro a jeśli okazało się że w trakcie moje wyniki nie są ok to sponsoruje 5200 zł. W poniedziałek mam wizytę w tej sprawie
Tp niech ci tam.wszystko dobrze wytłumaczą. Oni najlepiej beda wiedziec.
Zgadujeze zakwalifikowalas sie na te testy w.Bialymstoku.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tam nawet do 2 lekarzy chodzę (u tego z kliniki kontynuuję i jeszcze na pakiet z pracy, żebym miała darmowe badania) :D:D od soboty dzidzie 3 razy widziałam :D

A mam pytanko, dzidzie można często podglądać? Nie działa to jakoś negatywnie?
Pytam, bo obstawiam, że ja też mogę oszaleć, a mój mówi, że jak nie ma konieczności to mi nie pozwoli
I po wizycie :) stymulacje zaczynam 27.05. I podany będzie 1zarodek ze względu na wiek 25 lat.

No to witaj w klubie! Pewnie nie miałaś wyboru na 2 :p

Mam pytanie, czy dalej powinnam brać witaminę D3 jak teraz jest tak słonecznie i dzisiaj leżałam cały dzień na słońcu
Tak. Sama tyle nie naprodukujesz, a potrzebujesz teraz znacznie wiecej. Mnie.wczoraj doktor powiedzial ze moge brac do 4000j dziennie.

Trzymam kciuki za kropeczkę! Niech się pięknie rozwija i zadomowi u Ciebie :). Z lekami nie pomogę bo ja byłam na świeżym i dostałam zupełnie inny zestaw. A jak badałaś poprzednio progesteron to jak wychodził?
Dzięki za[emoji110]Po transferze nie badałam, zrobiłam hcg i tyle. Potem w 1dc był 1,86( powyżej normy). Wydaje mi się, że dr nie sprawdził jakie miałam dawki wtedy i tak poprostu dał jak dał.

Podeszłam na naturalnym i teraz mam o połowę mniejszą dawkę lęków niż poprzednio.
Wiec sama produkujesz progesteron. Na dobra sprawe nie potrzebujesz sztucznego. Ale widocznie lekarz chucha na zimne i nieduza dawke ci przepisal.

A mam pytanko, dzidzie można często podglądać? Nie działa to jakoś negatywnie?
Pytam, bo obstawiam, że ja też mogę oszaleć, a mój mówi, że jak nie ma konieczności to mi nie pozwoli

No to witaj w klubie! Pewnie nie miałaś wyboru na 2 :p
Ja potrzebuje zeby mi skierowania na badania z pakietu z pracy badania wypisywal. Wiec chodze do 2. Temu z kliniki powiedzialam ze chodze jeszcze do innego i nic nie mowil.

Chodzi o ten nowy lek stosowany przy in vitro. Aby podejść do tego muszę brać leki nierefundowane. Jeśli było by wszystko ok to sponsor refunduje 8000 zł przy in vitro a jeśli okazało się że w trakcie moje wyniki nie są ok to sponsoruje 5200 zł. W poniedziałek mam wizytę w tej sprawie
Ja mialam elonve w ulotce bylo napisane, że lek stosowany przy in vitro. Bez refundacji ok 2100zl z refundacja zaplacilam ok 470zl

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które miały odroczony trnsfer.
Ile cykli po punkcji mialyscie podany zarodek ? Z rozmowy z moim lekarzem i panią psycholog wywnioskowałam ze odrazu w nastepnym cyklu. Czyli zakoncze ten w ktorym mam stymulacje i ok 19 dnia cyklu nastepnego jest transfer.
Ale ostatnią wizyte kontrolną mialam u innego lekarza i on mi powiedzial ze bede musiala czekac ten cykl ze stymulacją, zrobic przerwę w calym nastepnym i dopiero w 3 cyklu transfer...oszaleje bo juz tyle na to czekam...

Ja czekałam jeden cykl ale źle przechodziłam hiperke i jajniki były duże a Ty jak masz po 30 komórek w jednym [emoji33] pewnie okaże sie po wynikach z krwi [emoji1307]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Do góry