reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny. Pół nocy nie przespane. Męczy mnie bezsenność już ze trzy tyg. A potem w dzień chodzę jak lunatyk. Dziś mam na 14 wizyte i trochę się stresuje. Do tego okrutnie boli mnie głowa i spadł śnieg, który na szczęście się topi. Okropny dzień.

Hej witam po przerwie :)
W piatek mam criotransfer ale mam dziwne pytanie. ostatnio jak bralam lutinus to sobie wylatywal. Teraz biore od niedzieli luteine 2x3 dziennie. i ona wogole nie wypada. Mam wrazenie za kazdym razem ze juz nie mam miejsca zeby ja dolozyc... boje sie ze jakis stan zapalny ni sie z niej zrobi....

W piatek mam criotransfer ale mam dziwne pytanie. ostatnio jak bralam lutinus to sobie wylatywal. Teraz biore od niedzieli luteine 2x3 dziennie. i ona wogole nie wypada. Mam wrazenie za kazdym razem ze juz nie mam miejsca zeby ja dolozyc... boje sie ze jakis stan zapalny ni sie z niej zrobi....
Zakładasz aplikatorem? Może trochę higieniczniej. Ja też delikatnie się ze sobą obchodziłam-oliwka na zewnątrz po umyciu itp. Aplikator mi się spodobał i używałam do wszystkiego. Wydawał mi się czasami twardy i jakby drażnił...

Ja płaciłam 600 zł za mrożenie oocytów i 400 zł opłata za jeden rok przechowywania.
co do komórek jajowych w książce "jak tu począć" rok wydania 2015 jest informacja, że "szansa na ciążę kliniczną po rozmrożeniu jednej komórki jajowej metodą witryfikacji wynosi wedle aktualnych doniesień 10-20 proc. A szansa na ciążę po transferze odmrożonych zarodków w zależności od metody i doświadczenia ośrodka wykonującego zabieg wynosi 25-50 proc."
Te ceny u Ciebie to jakiś kosmos.

Ropuszka ja za 7 szt zapłaciłam 2000 plus 500 przechowywanie. Ostatecznie po konsultacji z inną klinika zdecydowałam się podejść do kolejnej procedury i zacząć od zera. Tak jak pisze Jaskolcia lekarz z innej kliniki i nawet ten który mnie do mrożenia namawiał przyznali ze szanse z mrożonych komórek są b niskie bo system ich obróbki jest wciąż bardzo niedoskonały. Przekazałam je do utylizacji i podeszłam do kolejnej stymulacji ...

Witam Was dziewczęta w ten przepiękny lodowaty dzień!!!! Życzę dzisiaj wszystkim pozytywnych informacji. Ja wczoraj dzwoniłam do kliniki i okazuje sie ze z 6 zapłodnionych zostało mi 5, ale to był stan na dzień 16.04. Dzisiaj mam dzwonić i dowiedzieć sie co ostatecznie obrodziło [emoji3]. Ostatnio dużo złych informacji, cieżko sie to czyta a co dopiero przeżywa. Sama boje sie ze będę fiksować. Ale po każdej burzy wychodzi słońce dziewczyny - pamiętajcie!!! Wszystkie Damy RADĘ!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witaj Dusia!!!
Super ze wrocilas!!! Bardzo sie cieszymy!!

Dopisz sie do kalendarza, bedziemy bardzo trzymac kciuki.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) jestem w 8 tc i od kilku dni pobolewa mnie brzuch.. Nie jakoś bardzo ale czuję że coś boli.. I podczas kaszlania i kichania boli bardziej, jak myślicie mam to skontrolować z lekarzem czy to normalne? Bardzo sie martwię wizytę mam dopiero 27.04

reklama
Hej dziewczyny :) jestem w 8 tc i od kilku dni pobolewa mnie brzuch.. Nie jakoś bardzo ale czuję że coś boli.. I podczas kaszlania i kichania boli bardziej, jak myślicie mam to skontrolować z lekarzem czy to normalne? Bardzo sie martwię wizytę mam dopiero 27.04
Natalia to chyba normalne. Kaslanie i kichanie powoduje skurcz miesni a macica cu sie powoli poszerza i tam moze uciskac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry