reklama
G
gość 5
Gość
No to życzę ci transferu 27 .24 mam wizytę i zobaczymy co dalej jak dobrze pójdzie to może 27 transfer. Dzisiaj @ jest na całego więc nie mam pojęcia kiedy tak naprawdę był u mnie pierwszy dzień.
Jeszcze raz z zapytam jeśli mogę hehe może ktoś zna odp w który dzień implantuje sie 3 dniowy zarodek i w który dzień najwcześniej mogę zrobić betę.Pytam na przyszłość bo nie wiem jak to będzie teraz choć cicho liczę, że będzie transfer
Dziewczyny tak Was czytam i cieszę się z Waszych bet, stymulacji, punkcji i transferów! Ja już nie moge doczekac się okresu - jeszcze niecały tydzień (chyba, że się będzie ze mną droczył ) i zaczynam antykoncepcję. I mimo, że to jeszcze nie stymulacja to już się cieszę, że coś się zacznie!
Cześć Dziewczyny dołączam do wątku
Jestem po 3 IUI i zaczełam stymulację do 4 tej ostatniej. W miedzyczasie przygotowuję się do ivf. Widzę kilka Dziewczyn z wątku o iui Mam plan zacząć sczytywać wątek od początku. Mam troche czasu do ivf - będzie pewnie w ostatnim tygodniu kwietnia.
Jestem po 3 IUI i zaczełam stymulację do 4 tej ostatniej. W miedzyczasie przygotowuję się do ivf. Widzę kilka Dziewczyn z wątku o iui Mam plan zacząć sczytywać wątek od początku. Mam troche czasu do ivf - będzie pewnie w ostatnim tygodniu kwietnia.
Witaj. Życzę aby 4 iui się udała, a jeśli nie to trafiłaś w najlepsze miejsce z możliwych [emoji8]Cześć Dziewczyny dołączam do wątku
Hooope86
Fanka BB :)
Coo powariowali my czekalismy 5-6 tygodni.
Spytaj sie do jakiego laba wysylaja i popros o numer napewno robia wczesniej
Gosiu to w szpitalu,
Maja swoją genetykę.
Ale to NFZ to po co sie spieszyć ?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hooope86
A ja mam histero 21.03
Będę robiła w Polmedis, tam też miałam trzy podejścia do IUI. A Ty gdzie?
U jakiego lekarza jesteś?
Sol
i ja tak mialam... i te ciagle pytania... kiedy? juz? juz? masakra jakast
kochana Tobie tez sie uda, to samo mialam, 4 lata po slubie wszyscy w ciazy tylko nie ja, ale w koncu sie udalo, tobie tez sie uda
ale sie doczekalismy w koncu - kazda z nas sie doczeka
mi do glowy nie przychodzi zeby tak sie wypytywac ludzi kiedy beda rodzicami, tyle ludzi teraz ma prblemy...
Przez ankietę nie przebrnelam, bo wielu sanych po prostu nie pamiętam. Ale mój synek na bilansie dwulatka czysto, wyraźnie i płynnie poinformował, że jak wchodzi na zjeżdżalnię to mama go asekuruje. Na tym się bilans zakończył, już nic więcej od nas nie chcieli.Witam,
jestem studentką logopedii i piszę pracę magisterska na temat rozwoju mowy dzieci poczętych DZIĘKI metodzie in vitro. Czy jest taka możliwość i Panie mogłyby mi pomóc wypełniając ankietę?
Celem mojej pracy jest ukazanie, że dzieci te są wspaniałe a ich mowa w żaden sposób nie odbiega od dzieci poczętych "naturalnie".
Dlaczego wybrałam ten temat?
Piszę o in vitro, bo niedługo sama zostanę mamą wyczekanego dziecka. Nasze starania zainspirowały mnie do napisania takiej pracy. Niestety spotkałam się z wieloma przykrymi sytuacjami pomiędzy mną a innymi ludźmi, kiedy rozmawialiśmy o problemach niepłodności. Chcę chociaż w jakiś sposób udowodnić, że in vitro jest metodą leczenia i nie ma żadnego negatywnego wpływu na rozwój dzieci. Szczególnie, że ludzie często powołują się na badania wyssane z palca, wyczytane w internecie.
W pracy skupiam się tylko na aspekcie rozwoju mowy
Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc będę bardzo wdzięczna !
link do ankiety:
Link do: Rozwój mowy dzieci
Pozdrawiam
Kasia
tulipanka1988
Kochana ja po kazdej inseminacji robilam milion testow sikancow i bet, bo moze sie ponylili, bo moze za wczesnie i tak wkolko, teraz postanowilam ze wytrzymam te 10dni i wytrzymalam!!! I tak bedziesz musiala powtorzyc ja czy rosnie takze moim zdaniem wczesniej nie ma sensu robicDokładnie , najlepsze jest zdystansowanie. Myślenie pozytywne, ale nie nastawianie sie na sukces. Ja sie modlę nie o JAKAS betę, ale o zupełnie jednoznaczna. Żebym nie musiała latać do lab wiecej niz 2-3 razy. Poprzednim razem sie nalatalam. Wciąż były jakies niepewności. Starałam sie podchodzić zadaniowo, od wizyty do wizyty, od badania do badania, nie planowałam przyszłości. Straszne to było, ale lepsze niz jakbym w skowronkach latała śpiewając na prawo i lewo co sie we mnie dzieje. Dystans dystans i jeszcze raz dystans.
Teraz , 3dpt tez mi ciezko, staram sie o tym nie myślec , choc nie omija mnie huśtawka "na pewno sie uda<-->na pewno nic z tego nie bedzie... "
Zastanawiam sie kiedy zrobić betę, kusi mnie 9dpt, a nie 10, jak powiedział lekarz. Chciałabym uniknąć kilku weryfikacji, do labu mam spory kawałek No i kasa-£35-40 kosztuje mnie jedno badanie, w Pl zaczęłabym pewnie od 8dpt
@Felia, cześć , milo Cie 'poznac' , kiedy betujesz??
reklama
tulipanka1988
Hej ja mialam krotki protokol i w miesiacu sie wyrobilismy, jak bede jutro miala czaas to zrobie ci liste badan jakie musielismy przygotowac, ale pamietaj zebys za wczesnie ich nie robila bo niektore sa wazne tylko 3 miesiaceCzesc ja na samym poczatku tez nie wiedziałam o czym dziewczyny tu piszą z czasem wszystkiego sie dowiedzialam.
Sama procedura zalezy od twojego lekarza i Twoich wynikow. moze byc długa lub krotka. ja mialam ok miesiaca stymulacje, wczoraj punkcje-czyli pobieranie komorek, a w sobote transfer zarodka do macicy
Podziel się: