reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak miałam 5 dniowego blastusia :) ale może poczekam do piątku będzie pewniejsza ;)
U mnie w 7dpt to już nawet sikaniec wyszedł, 8dpt beta była ponad 100, więc myślę, że śmiało możesz testować. Poza tym środa to dobry dzień na betę, bo w piątek sprawdzisz przyrost i masz spokojny weekend, a jeśli pierwszą zrobisz dopiero w piątek to będziesz przez weekend w stresie, czy aby rośnie

Tak pierwszy raz. jestem po dwóch nieudanych inseminacjach. Dziekuje :*
Powiem tylko tyle jakbym mogla cofnac czas to nie robilabym inseminacji, my podchodzilismy 4 razy, kupe kasy wydanej, wierzylismy ze sie uda ale za kazdym razem placz i bol, negatywny wynik. 1 in vitro odrazu udane. Takie mam zdanie na temat inseminacji chociaz niektorym sie jednak udaja, ale z doswiadczenia swojego sprobowalabym max2 inseminacji, jak sie nie uda odrazu in vitro :)

Mam pytanie do dziewczyn, które miały transfer na naturalnym cyklu, jakie leki miałyście, bo ja mam tylko ten aerozol później pewnie się dowiem co jesxze 3 dni przed transferem, aaaaa i jeszcze acard. Mam 3 op Crinone po punkcji mi zostało bo miałam to brać jak by miał być transfer, trochę to kosztowało i nie wiem, czy to jeszcze będzie potrzebne jak nie to się wkurze

hej:)
Jestem tu nowa , od kilku dni podczytuje wasze posty.
In vitro ... Tez nas to czeka , jestem spod Opola , ale mój lekarz sądzę skieruje mnie gdzieś na Wrocław z resztą GMW w Opolu hmmmm.. nie bardzo podpasowali mi tamci lekarze ...
Czytam i czytam , ale takie to dla mnie obce - te terminy którymi posługujecie się tak sprawnie ... I wydaje mi się , że nic z tego nie rozumiem ...
Od jutra zaczynam ostatni mac z clostibegyt , 10 dnia do kontroli , ale już na niej poproszę go o skierowanie do kliniki ( tak ostatnio ustaliliśmy , że po tej próbie kierujemy się na in vitro ) , bo po 5 latach starań , 2 latach leczenia i poronieniach nie mam już nadziei ,że akurat ten miesiąc to będzie ten.
Wolę iść wcześniej , żeby zacząć już procedurę , ewentualne badania zrobić sobie już teraz , żeby potem nie tracić owulacji i czekać kolejny miesiąc...
Info o in vitro... , jest tego tak dużo ... Powiedzcie mi proszę jak to wygląda czasowo ? Czy w 1 mac da się ogarnąć cały proces -wszystkie badania ( choć nie wiem czy ja jeszcze jakieś potrzebuję , moja teczka PEŁNA ) , "całe in vitro" , aż do transferu ?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą z was :)

Hej olenka- witamy w super gronie :) ja jestem po pierwszym udanym in vitro w 2014 roku. Zdecydowalismy sie po prawie 5 latach staran. Gdybym wiedziala, ze to nie bedzie az takie skomplikowane to bysmy juz wczesniej podjeli ta decyzje.
Nam udalo sie wszystko zamknac w jednym cyklu ale to wszystko zalezy jak lekarz Ci dobierze leki i procedure.
Powodzenia i do poczytania :) a ponizej masz skroty ktore czesto uzywamy, moze sie przydadza :)
  • Xdpt - X dzien po transferze
  • Xtc - X tydzien ciazy
  • xdc - x dzien cyklu

Dziewczyny czy myślicie, ze jest większa szansa na powodzenie przy podaniu dwóch Kropek??
mnie sie wydaje, ze tak ale to wszystko zalezy od jakosci zarodkow, ja mialam podane 2 blastki mamy jedna dzidzie, teraz przy crio bedziemy miec jedna i wydaje mi sie, ze mamy mniejsze szanse
ale wezcie pod uwage wszystkie mozliwosci, wasz wiek, ewentualnosc na blizniaki itp

reklama
Gosiu to w szpitalu,
Maja swoją genetykę.
Ale to NFZ to po co sie spieszyć ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Naciskaj powiedz ze zalezy ci na czasie juz na wizycie u lekarza mi wystawila pilne skierowania jak powiedzialam ze za 2 miesiace chcem podejsc do kolejnej stymulacji. I tez na nfz. Jak bedziesz miala pilne to tez ci zrobia w niecaly miesiac

Do góry