reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny!!! Wczoraj zrobiłam bete i moja druga i ostatnia IUI okazała się klęską!!! Teraz robię miesiąc przerwy bo muszę zrobić amh... I czas myśleć o ivf... Boję się kolejnej klęski... Wiem że za pierwszym razem są małe szanse..

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie. Mam odłożony transfer przez to do 20.2 mam brać progesteron by nie dostać wcześniej miesiączki żeby cykl był naturalnej długości. I tak moje globulki przyjmowała dopochwowo podczas poprzedniego starania. Wiec tak samo robilam teraz a tu dziś patrze na wypisce a ja mam napisane doustnie. Przeczytałam ulotkę i racja je można i tak i tak przyjmować. Teraz pytanie czy jest jakaś różnica ze np jak brałam dopochwowo to organizm tego nie czuje i dostane okres? Mialyscie Coś takiego? Czy to bez różnicy? Czy dopochwowo tez trafiają do całego układu by blokować powstanie okresu?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć. Jestem tutaj nowa. W skrócie starania trwały ponad 3 lata, operacja endometriozy (4 stopień), po której skończyły się owulacje. Po pół roku badań i przygotować podeszliśmy do in vitro (invimed Wrocław), 25.01.2017 punkcja, pobrano 7 komórek, dwa dni później 27.01. transfer jednego zarodka (udało się dwa zamrozić, reszta niestety rozwijała się za szybko lub obumarła). w 12 dniu po transferze robiłam bHCG = 11,31 mIU/ml, (doktor powiedział, że dolna granica normy i powtórzyć za dwa dni, nadzieja jest), progesteron 28,23 ng/ml, dwa dni później bHCG = 28,821 mIU/ml, progesteron 29,66 ng/ml. Poza tym ciągle czuję skurcze, jakieś ukłucia, dr kazał brać no -spe 4 x dz żeby zapobiegać skurczom macicy. Wczoraj test sikany pokazał drugą bladą kreskę (parę dni wcześniej nic). Pytanie do Was, czy któraś z Was miała takie niskie wyniki hcg po transferze dwudniowych zarodków? W poniedziałek idę na kolejne badanie, okaże się czy nadal rośnie.

Hej dziewczyny!!! Wczoraj zrobiłam bete i moja druga i ostatnia IUI okazała się klęską!!! Teraz robię miesiąc przerwy bo muszę zrobić amh... I czas myśleć o ivf... Boję się kolejnej klęski... Wiem że za pierwszym razem są małe szanse..

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Naprawdę za pierwszym podejściem do in vitro są małe szanse na ciążę??[emoji20]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć. Jestem tutaj nowa. W skrócie starania trwały ponad 3 lata, operacja endometriozy (4 stopień), po której skończyły się owulacje. Po pół roku badań i przygotować podeszliśmy do in vitro (invimed Wrocław), 25.01.2017 punkcja, pobrano 7 komórek, dwa dni później 27.01. transfer jednego zarodka (udało się dwa zamrozić, reszta niestety rozwijała się za szybko lub obumarła). w 12 dniu po transferze robiłam bHCG = 11,31 mIU/ml, (doktor powiedział, że dolna granica normy i powtórzyć za dwa dni, nadzieja jest), progesteron 28,23 ng/ml, dwa dni później bHCG = 28,821 mIU/ml, progesteron 29,66 ng/ml. Poza tym ciągle czuję skurcze, jakieś ukłucia, dr kazał brać no -spe 4 x dz żeby zapobiegać skurczom macicy. Wczoraj test sikany pokazał drugą bladą kreskę (parę dni wcześniej nic). Pytanie do Was, czy któraś z Was miała takie niskie wyniki hcg po transferze dwudniowych zarodków? W poniedziałek idę na kolejne badanie, okaże się czy nadal rośnie.
ja w 9dpt mialam bete 21 a potem niestety spadalo...wiec ciaza biochemiczna...jesli rosnie to jest szansa...trzymam kciuki!!!

Milagors moje też D, ale były z biopsji wiec pewnie dlatego...

A co to jest TP bo nie wiem [emoji12] u mnie chyba Oki, samopoczucie coraz gorsze(ciążowe), beta w środę ponad 2000 tys wiec wszystko chyba idzie w dobra stronę [emoji846] a w walentynki pierwsze usg, plamien nie mam( jak nie zapomnę leków [emoji58]) jestem pełna nadziei i mam nadzieje,ze w październiku pochwale sie noworodkiem [emoji76]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

No to dużo miłości na Walentynki :) TP to termin porodu, ale tego dowiesz się na wizycie. U nas po IVF wiek ciąży liczy się od pobrania jajeczek minus 2?tygodnie, czyli jakby od ostatniej @, jeżeli to jest świeży transfer. Teraz już nie ma co badać bety. Teraz czas na piękne widoki :))) powodzenia na wizycie!

Hej;)
U nas ok zribilam salatke warzywna ;) leze ksiezki TV spacerki ,31t1d;)

Czyli to plemniki decuduja ze embrion Sie dzieli dobrze ?Skoro tylko do 3 doby sie dzielily ? I ze tylko corka zostala z 6 lub az ze tylko ona !!!!!Najlepiej kiedy jest blastocysta?

A ty jak samopoczucie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Po 3 dobie w podziale bierze udział i komórka jajowa i plemnik, ale skoro do 3 doby było OK to można przypuszczać ze to plemniki namieszały. Co powiedział embriolog? U nas plemniki nie były najsilniejsze a mimo to zarodki dotrwały do 5 a nawet do 6 doby. 6 się mrozi a jeden został ze mną... najlepiej byłoby porozmawiać z embriologiem...

Naprawdę za pierwszym podejściem do in vitro są małe szanse na ciążę??[emoji20]

Nam lekarz mowil, ze pierwsze podjescie to 30% szans, po drugim 40% kobiet teoretycznie zachodzi w ciaze, 3 podejscie - 50%. A potem szanse spadaja do 20% i mniej. Oczywiscie jesli np jest endometrioza to szanse na starcie sa troche mniejsze, bo jajeczka sa gorszej jakosci. Mi udalo sie za pierwszym razem, ale od 3 roznych ginekologow uslyszalam, ze moge to traktowac jaki moj maly, prywatny cud.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny właśnie dostałam wynimi wstępnych badań przed in vitro. Możecie zerknąć czy są Ok?
FSH 7.28
ESTRADIOL 223.97
I za waszą radą zaopatrzyłam się dziać Femibion 1. Ale ceny to okropny rozstrzal. Byłam w trzech aptekach i od 29 do 47 zł

reklama
Do góry