reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Milagors moje też D, ale były z biopsji wiec pewnie dlatego...

No to dużo miłości na Walentynki :) TP to termin porodu, ale tego dowiesz się na wizycie. U nas po IVF wiek ciąży liczy się od pobrania jajeczek minus 2?tygodnie, czyli jakby od ostatniej @, jeżeli to jest świeży transfer. Teraz już nie ma co badać bety. Teraz czas na piękne widoki :))) powodzenia na wizycie!

Po 3 dobie w podziale bierze udział i komórka jajowa i plemnik, ale skoro do 3 doby było OK to można przypuszczać ze to plemniki namieszały. Co powiedział embriolog? U nas plemniki nie były najsilniejsze a mimo to zarodki dotrwały do 5 a nawet do 6 doby. 6 się mrozi a jeden został ze mną... najlepiej byłoby porozmawiać z embriologiem...
Mialam 6 zarodkow
Emriolog powiedzial ze tylko dwa sa ok ktore mi poddaja w 3 dobie Ale te cztery zostawiaja do 5 doby ...tylko pare dni potem distalam list ze zero zostalo z tych czterech , wiec mozesz sobie wyobrazic stres nasz ze albo Sue uda albo nie i ze jesli nie wszustko od nowa ... ,ogolnie nie mowila nic dlaczego Sue zle dziela...a ja zszokowana tez decyzja I rezultatami ze slabo Sie dziela zapomnialam JuZ pytac o cokolwiek dlaczego co I jak I dlatego do dnia dzisiejsxego niewiem no Ale mowicie ze to wina plemnikow....

Ostka305 1ivf udane szanse niestety 20%-30%
Nastepne JuZ od 40-50%

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nam lekarz mowil, ze pierwsze podjescie to 30% szans, po drugim 40% kobiet teoretycznie zachodzi w ciaze, 3 podejscie - 50%. A potem szanse spadaja do 20% i mniej. Oczywiscie jesli np jest endometrioza to szanse na starcie sa troche mniejsze, bo jajeczka sa gorszej jakosci. Mi udalo sie za pierwszym razem, ale od 3 roznych ginekologow uslyszalam, ze moge to traktowac jaki moj maly, prywatny cud.

Mi to samo powiedzial przy transferze poprostu byl szczery i mowi tak nie chce klamac Ale JuZ pani wie ze embrion zle Sue dziela ,podajemy te najsilniejsze i najlepsze dwa aby zwiekszyc szanse i mam nadzieje ze ten jeden zostaje a ja na to no jak to nie ma szans na blizniaki ,mowi pan ze male szanse nawet ze jeden Sue zagniezdzi.jak to ??? ... a doktor do nas ...bede bardo szczesliwy jesli za rok przyjada panstwo z dzieckiem ;)i bede trzymal kciuki jednak embriony nie sa najwyzszej jakosci
Mine wogole nie mial wesolej...

A jednak Sue udalo i moj cud ma 31t1d

Nam lekarz mowil, ze pierwsze podjescie to 30% szans, po drugim 40% kobiet teoretycznie zachodzi w ciaze, 3 podejscie - 50%. A potem szanse spadaja do 20% i mniej. Oczywiscie jesli np jest endometrioza to szanse na starcie sa troche mniejsze, bo jajeczka sa gorszej jakosci. Mi udalo sie za pierwszym razem, ale od 3 roznych ginekologow uslyszalam, ze moge to traktowac jaki moj maly, prywatny cud.

Ja jestem całkiem świeża w temacie ivf dlatego od razu przepraszam za "głupie" pytania. Tak więc pierwsze z nich: pierwsze podejście to pierwsza pełna procedura a drugie to też pełna czy liczy się też transfer mrozakow??? Bo ja tego nie ogarniam jeszcze .

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny właśnie dostałam wynimi wstępnych badań przed in vitro. Możecie zerknąć czy są Ok?
FSH 7.28
ESTRADIOL 223.97
I za waszą radą zaopatrzyłam się dziać Femibion 1. Ale ceny to okropny rozstrzal. Byłam w trzech aptekach i od 29 do 47 zł

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Hejka w Pl femibion w takiej cenie a u mnie w Austtii femibion 1 ten sam wyglądający uwaga 35euro czyli ponad 140zl . Zalamalam się bo najpierw kupiłam ten za granicą. Później kupiłam w Pl i znowu szok femibion Polski jest okrojony dziesieciokrotnie w porównaniu z Austryjackim. Wiec teraz mimo ceny kupuje tu ale bardzo dziwne nie? Ze ta sama firma ten sam femibion identiko opakowanie a skład. .....łojej bez porownania. Pozdrawiam

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny właśnie dostałam wynimi wstępnych badań przed in vitro. Możecie zerknąć czy są Ok?
FSH 7.28
ESTRADIOL 223.97
I za waszą radą zaopatrzyłam się dziać Femibion 1. Ale ceny to okropny rozstrzal. Byłam w trzech aptekach i od 29 do 47 zł

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale oczywiście nawet polski warto brać. ...[emoji3]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem całkiem świeża w temacie ivf dlatego od razu przepraszam za "głupie" pytania. Tak więc pierwsze z nich: pierwsze podejście to pierwsza pełna procedura a drugie to też pełna czy liczy się też transfer mrozakow??? Bo ja tego nie ogarniam jeszcze .

Szczerze mowiac o to nie pytalam, ale wydaje mi sie, ze chodzi o transfer. Bez roznicy czy to jest nowa procedura czy z mrozaka. Bo wiesz jak juz masz komorke, ktora dotrwala do transferu to jest ok, potem "tylko" kwestia tego czy sie przyjmie.
I zadne pytanie tutaj nie jest glupie. Kto pyta, nie bladzi [emoji4]

Tez jest jestem swieza w tym temacie i tez mam masw pytan. A wydajr mi sie ze sa glupie bo dziewczyny tutaj juz takie obeznane ;)
Ja mam dlugi protokół, narazie biore antykoncepcje no i czekamy... to czekanie najgorsze. Tranfser przewidziany na ok 19 marca.

reklama

1 pelna procedura to stymulacja plus transfer plus ewentualne criotransfery z mrozakow
Kolejna procedura zaczyna sie kolejna pelna stymulacja :)

Do góry