reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Milagors moje też D, ale były z biopsji wiec pewnie dlatego...

No to dużo miłości na Walentynki :) TP to termin porodu, ale tego dowiesz się na wizycie. U nas po IVF wiek ciąży liczy się od pobrania jajeczek minus 2?tygodnie, czyli jakby od ostatniej @, jeżeli to jest świeży transfer. Teraz już nie ma co badać bety. Teraz czas na piękne widoki :))) powodzenia na wizycie!

Po 3 dobie w podziale bierze udział i komórka jajowa i plemnik, ale skoro do 3 doby było OK to można przypuszczać ze to plemniki namieszały. Co powiedział embriolog? U nas plemniki nie były najsilniejsze a mimo to zarodki dotrwały do 5 a nawet do 6 doby. 6 się mrozi a jeden został ze mną... najlepiej byłoby porozmawiać z embriologiem...
Mialam 6 zarodkow
Emriolog powiedzial ze tylko dwa sa ok ktore mi poddaja w 3 dobie Ale te cztery zostawiaja do 5 doby ...tylko pare dni potem distalam list ze zero zostalo z tych czterech , wiec mozesz sobie wyobrazic stres nasz ze albo Sue uda albo nie i ze jesli nie wszustko od nowa ... ,ogolnie nie mowila nic dlaczego Sue zle dziela...a ja zszokowana tez decyzja I rezultatami ze slabo Sie dziela zapomnialam JuZ pytac o cokolwiek dlaczego co I jak I dlatego do dnia dzisiejsxego niewiem no Ale mowicie ze to wina plemnikow....

Ostka305 1ivf udane szanse niestety 20%-30%
Nastepne JuZ od 40-50%

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nam lekarz mowil, ze pierwsze podjescie to 30% szans, po drugim 40% kobiet teoretycznie zachodzi w ciaze, 3 podejscie - 50%. A potem szanse spadaja do 20% i mniej. Oczywiscie jesli np jest endometrioza to szanse na starcie sa troche mniejsze, bo jajeczka sa gorszej jakosci. Mi udalo sie za pierwszym razem, ale od 3 roznych ginekologow uslyszalam, ze moge to traktowac jaki moj maly, prywatny cud.

Mi to samo powiedzial przy transferze poprostu byl szczery i mowi tak nie chce klamac Ale JuZ pani wie ze embrion zle Sue dziela ,podajemy te najsilniejsze i najlepsze dwa aby zwiekszyc szanse i mam nadzieje ze ten jeden zostaje a ja na to no jak to nie ma szans na blizniaki ,mowi pan ze male szanse nawet ze jeden Sue zagniezdzi.jak to ??? ... a doktor do nas ...bede bardo szczesliwy jesli za rok przyjada panstwo z dzieckiem ;)i bede trzymal kciuki jednak embriony nie sa najwyzszej jakosci
Mine wogole nie mial wesolej...

A jednak Sue udalo i moj cud ma 31t1d

Nam lekarz mowil, ze pierwsze podjescie to 30% szans, po drugim 40% kobiet teoretycznie zachodzi w ciaze, 3 podejscie - 50%. A potem szanse spadaja do 20% i mniej. Oczywiscie jesli np jest endometrioza to szanse na starcie sa troche mniejsze, bo jajeczka sa gorszej jakosci. Mi udalo sie za pierwszym razem, ale od 3 roznych ginekologow uslyszalam, ze moge to traktowac jaki moj maly, prywatny cud.

Ja jestem całkiem świeża w temacie ivf dlatego od razu przepraszam za "głupie" pytania. Tak więc pierwsze z nich: pierwsze podejście to pierwsza pełna procedura a drugie to też pełna czy liczy się też transfer mrozakow??? Bo ja tego nie ogarniam jeszcze .

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny właśnie dostałam wynimi wstępnych badań przed in vitro. Możecie zerknąć czy są Ok?
FSH 7.28
ESTRADIOL 223.97
I za waszą radą zaopatrzyłam się dziać Femibion 1. Ale ceny to okropny rozstrzal. Byłam w trzech aptekach i od 29 do 47 zł

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Hejka w Pl femibion w takiej cenie a u mnie w Austtii femibion 1 ten sam wyglądający uwaga 35euro czyli ponad 140zl . Zalamalam się bo najpierw kupiłam ten za granicą. Później kupiłam w Pl i znowu szok femibion Polski jest okrojony dziesieciokrotnie w porównaniu z Austryjackim. Wiec teraz mimo ceny kupuje tu ale bardzo dziwne nie? Ze ta sama firma ten sam femibion identiko opakowanie a skład. .....łojej bez porownania. Pozdrawiam

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny właśnie dostałam wynimi wstępnych badań przed in vitro. Możecie zerknąć czy są Ok?
FSH 7.28
ESTRADIOL 223.97
I za waszą radą zaopatrzyłam się dziać Femibion 1. Ale ceny to okropny rozstrzal. Byłam w trzech aptekach i od 29 do 47 zł

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale oczywiście nawet polski warto brać. ...[emoji3]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem całkiem świeża w temacie ivf dlatego od razu przepraszam za "głupie" pytania. Tak więc pierwsze z nich: pierwsze podejście to pierwsza pełna procedura a drugie to też pełna czy liczy się też transfer mrozakow??? Bo ja tego nie ogarniam jeszcze .

Szczerze mowiac o to nie pytalam, ale wydaje mi sie, ze chodzi o transfer. Bez roznicy czy to jest nowa procedura czy z mrozaka. Bo wiesz jak juz masz komorke, ktora dotrwala do transferu to jest ok, potem "tylko" kwestia tego czy sie przyjmie.
I zadne pytanie tutaj nie jest glupie. Kto pyta, nie bladzi [emoji4]

Tez jest jestem swieza w tym temacie i tez mam masw pytan. A wydajr mi sie ze sa glupie bo dziewczyny tutaj juz takie obeznane ;)
Ja mam dlugi protokół, narazie biore antykoncepcje no i czekamy... to czekanie najgorsze. Tranfser przewidziany na ok 19 marca.

reklama

1 pelna procedura to stymulacja plus transfer plus ewentualne criotransfery z mrozakow
Kolejna procedura zaczyna sie kolejna pelna stymulacja :)

Do góry