reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A ja mam doła :(. Po leczeniu wyniki nasienia się pogorszyły :(. I jak było ponad milion i 3%II klasy to teraz są pojedyncze ruchome i nieruchome...Jak się dowiedzieliśmy to lekarz nas niemalże zrugał, że przy wynikach, które były wcześniej to normalne, że mogło się pogorszyć! I proponuje próbę mrożenia za miesiąc. No wtf!? Teraz proponuje?!!! Gdybyśmy wiedzieli, że to takie "normalne" to mrozilibyśmy wcześniej! No i może niech jemu z 1 mln na koncie zostanie 10 zł i wtedy zobaczy, że to nie jest takie normalne :(.
Jestem na zmianę to wściekła to zdołowana jak zbity pies :(
Teraz badania przed ivf a w marcu jak bedzie ok to stymulacja a czy będzie czym zapłodnić to zobaczymy :(
MilkyWay a czy Twój mąż robił najzwyklejszy posiew nasienia? U mojego też było bardzo kiepsko i okazało się, że ma bakterie. Urolog przepisał mu wtedy antybiotyk i Multiptosti i pomogło. Teraz bierze Profertil ale wracamy do Multiprosti

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też czytałam o tym, że do 3 doby w podziale bierze udział komórka jajowa a po 3 dobie zaczyna działać plemnik. Jak się czujesz?

Pixie_Dixie a jak u Ciebie? Jak się czujesz? Kiedy TP? Przepraszam, ale nie mam czasu wszystkiego czytać :)

Koniczyna Już wiadomo kiedy?

A co to jest TP bo nie wiem [emoji12] u mnie chyba Oki, samopoczucie coraz gorsze(ciążowe), beta w środę ponad 2000 tys wiec wszystko chyba idzie w dobra stronę [emoji846] a w walentynki pierwsze usg, plamien nie mam( jak nie zapomnę leków [emoji58]) jestem pełna nadziei i mam nadzieje,ze w październiku pochwale sie noworodkiem [emoji76]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Ja też czytałam o tym, że do 3 doby w podziale bierze udział komórka jajowa a po 3 dobie zaczyna działać plemnik. Jak się czujesz?

Pixie_Dixie a jak u Ciebie? Jak się czujesz? Kiedy TP? Przepraszam, ale nie mam czasu wszystkiego czytać :)

Koniczyna Już wiadomo kiedy?

Hej;)
U nas ok zribilam salatke warzywna ;) leze ksiezki TV spacerki ,31t1d;)

Czyli to plemniki decuduja ze embrion Sie dzieli dobrze ?Skoro tylko do 3 doby sie dzielily ? I ze tylko corka zostala z 6 lub az ze tylko ona !!!!!Najlepiej kiedy jest blastocysta?

A ty jak samopoczucie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No ale ile było w dzień punkcji? Pojedyncze czy w ogóle nic? Martwie się, że po punkcji okaże się, że trzeba będzie zamrozić same komorki jajowe :(.A potem czekać niewiadomo ile i niewiadomo na co :(.
Czyli parametry mogą tak skakać? Czyli jeszcze sa szanse, że się troszkę poprawi?
Tak jak już dziewczyny piszą wyżej do 5 doby zostawili 4 komórki no i lipa, czyli plemniki słabe, dwie komórki zamrożone 3 dobie. Nasza doktor mówiła, że ciężko było s tymi plemnikami niby udało się zapłodnic 6 ale nie mam pewności jak mocne są te zarodki 3 dniowe jak reszta nie dała rady. Ale mam wielką nadzieję, że jak już będą z mamusia nabiorą siły i zostaną ze mną
Sorki za błędy ale pisze szybko bo w pracy jestem

Ostatnia edycja:
A poczytałam o wieku ciąży i lekarze ponoć liczą moment zapłodnienia jako 2 tydzień ciąży , wiec idąc tym tropem to jestem w jakimś 5 tyg i 4 dniu [emoji3](38 dzień) a jak jest okaże sie we wtorek [emoji6]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

MilkyWay a czy Twój mąż robił najzwyklejszy posiew nasienia? U mojego też było bardzo kiepsko i okazało się, że ma bakterie. Urolog przepisał mu wtedy antybiotyk i Multiptosti i pomogło. Teraz bierze Profertil ale wracamy do Multiprosti

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny niech wasi mężowie jedzą kwas foliowy i piją pyłek pszczeli rano na czczo gwarantuje że pomoże na plemniki

reklama
Do góry