reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny!!! Wczoraj zrobiłam bete i moja druga i ostatnia IUI okazała się klęską!!! Teraz robię miesiąc przerwy bo muszę zrobić amh... I czas myśleć o ivf... Boję się kolejnej klęski... Wiem że za pierwszym razem są małe szanse..

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie. Mam odłożony transfer przez to do 20.2 mam brać progesteron by nie dostać wcześniej miesiączki żeby cykl był naturalnej długości. I tak moje globulki przyjmowała dopochwowo podczas poprzedniego starania. Wiec tak samo robilam teraz a tu dziś patrze na wypisce a ja mam napisane doustnie. Przeczytałam ulotkę i racja je można i tak i tak przyjmować. Teraz pytanie czy jest jakaś różnica ze np jak brałam dopochwowo to organizm tego nie czuje i dostane okres? Mialyscie Coś takiego? Czy to bez różnicy? Czy dopochwowo tez trafiają do całego układu by blokować powstanie okresu?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć. Jestem tutaj nowa. W skrócie starania trwały ponad 3 lata, operacja endometriozy (4 stopień), po której skończyły się owulacje. Po pół roku badań i przygotować podeszliśmy do in vitro (invimed Wrocław), 25.01.2017 punkcja, pobrano 7 komórek, dwa dni później 27.01. transfer jednego zarodka (udało się dwa zamrozić, reszta niestety rozwijała się za szybko lub obumarła). w 12 dniu po transferze robiłam bHCG = 11,31 mIU/ml, (doktor powiedział, że dolna granica normy i powtórzyć za dwa dni, nadzieja jest), progesteron 28,23 ng/ml, dwa dni później bHCG = 28,821 mIU/ml, progesteron 29,66 ng/ml. Poza tym ciągle czuję skurcze, jakieś ukłucia, dr kazał brać no -spe 4 x dz żeby zapobiegać skurczom macicy. Wczoraj test sikany pokazał drugą bladą kreskę (parę dni wcześniej nic). Pytanie do Was, czy któraś z Was miała takie niskie wyniki hcg po transferze dwudniowych zarodków? W poniedziałek idę na kolejne badanie, okaże się czy nadal rośnie.

Hej dziewczyny!!! Wczoraj zrobiłam bete i moja druga i ostatnia IUI okazała się klęską!!! Teraz robię miesiąc przerwy bo muszę zrobić amh... I czas myśleć o ivf... Boję się kolejnej klęski... Wiem że za pierwszym razem są małe szanse..

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Naprawdę za pierwszym podejściem do in vitro są małe szanse na ciążę??[emoji20]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć. Jestem tutaj nowa. W skrócie starania trwały ponad 3 lata, operacja endometriozy (4 stopień), po której skończyły się owulacje. Po pół roku badań i przygotować podeszliśmy do in vitro (invimed Wrocław), 25.01.2017 punkcja, pobrano 7 komórek, dwa dni później 27.01. transfer jednego zarodka (udało się dwa zamrozić, reszta niestety rozwijała się za szybko lub obumarła). w 12 dniu po transferze robiłam bHCG = 11,31 mIU/ml, (doktor powiedział, że dolna granica normy i powtórzyć za dwa dni, nadzieja jest), progesteron 28,23 ng/ml, dwa dni później bHCG = 28,821 mIU/ml, progesteron 29,66 ng/ml. Poza tym ciągle czuję skurcze, jakieś ukłucia, dr kazał brać no -spe 4 x dz żeby zapobiegać skurczom macicy. Wczoraj test sikany pokazał drugą bladą kreskę (parę dni wcześniej nic). Pytanie do Was, czy któraś z Was miała takie niskie wyniki hcg po transferze dwudniowych zarodków? W poniedziałek idę na kolejne badanie, okaże się czy nadal rośnie.
ja w 9dpt mialam bete 21 a potem niestety spadalo...wiec ciaza biochemiczna...jesli rosnie to jest szansa...trzymam kciuki!!!

Milagors moje też D, ale były z biopsji wiec pewnie dlatego...

A co to jest TP bo nie wiem [emoji12] u mnie chyba Oki, samopoczucie coraz gorsze(ciążowe), beta w środę ponad 2000 tys wiec wszystko chyba idzie w dobra stronę [emoji846] a w walentynki pierwsze usg, plamien nie mam( jak nie zapomnę leków [emoji58]) jestem pełna nadziei i mam nadzieje,ze w październiku pochwale sie noworodkiem [emoji76]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

No to dużo miłości na Walentynki :) TP to termin porodu, ale tego dowiesz się na wizycie. U nas po IVF wiek ciąży liczy się od pobrania jajeczek minus 2?tygodnie, czyli jakby od ostatniej @, jeżeli to jest świeży transfer. Teraz już nie ma co badać bety. Teraz czas na piękne widoki :))) powodzenia na wizycie!

Hej;)
U nas ok zribilam salatke warzywna ;) leze ksiezki TV spacerki ,31t1d;)

Czyli to plemniki decuduja ze embrion Sie dzieli dobrze ?Skoro tylko do 3 doby sie dzielily ? I ze tylko corka zostala z 6 lub az ze tylko ona !!!!!Najlepiej kiedy jest blastocysta?

A ty jak samopoczucie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Po 3 dobie w podziale bierze udział i komórka jajowa i plemnik, ale skoro do 3 doby było OK to można przypuszczać ze to plemniki namieszały. Co powiedział embriolog? U nas plemniki nie były najsilniejsze a mimo to zarodki dotrwały do 5 a nawet do 6 doby. 6 się mrozi a jeden został ze mną... najlepiej byłoby porozmawiać z embriologiem...

Naprawdę za pierwszym podejściem do in vitro są małe szanse na ciążę??[emoji20]

Nam lekarz mowil, ze pierwsze podjescie to 30% szans, po drugim 40% kobiet teoretycznie zachodzi w ciaze, 3 podejscie - 50%. A potem szanse spadaja do 20% i mniej. Oczywiscie jesli np jest endometrioza to szanse na starcie sa troche mniejsze, bo jajeczka sa gorszej jakosci. Mi udalo sie za pierwszym razem, ale od 3 roznych ginekologow uslyszalam, ze moge to traktowac jaki moj maly, prywatny cud.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny właśnie dostałam wynimi wstępnych badań przed in vitro. Możecie zerknąć czy są Ok?
FSH 7.28
ESTRADIOL 223.97
I za waszą radą zaopatrzyłam się dziać Femibion 1. Ale ceny to okropny rozstrzal. Byłam w trzech aptekach i od 29 do 47 zł

reklama
Do góry