reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nawet mi nie mów moje obawy z Hiperka jednak mogą się spełnić. Współczuję Ci strasznie po ilu dniach dostałaś i jakie były objawy? Ja jestem w pracy jeszcze 3 godziny i jutro powiedziałam, że e du... to mam niech mnie zwolnia, było ok jesxze 2 godziny temu teraz ledwo co chodzę, a sikanie to jakaś maskara

Hiperka pojawiła się w 13dpt. W ciągu doby brzuch mi tak urósł, jakbym była w 4 miesiącu ciąży. Nic fajnego. Mam nadzieję, że Ciebie to nie spotka.

reklama
To nie o mnie chodzi Kochana ja niezmiennie zdrowa jak koń tylko w ciąży znajomej tak lekarz powiedział jest w ciaxy i ma tsh coś ok 4,5 a Ft4 ani Ft3 nie zbadane poziomu wit d3 tez nie miała badanego a kazał jej brać 2000j no i dla mnie to tez troszkę dziwne ze wit może dopiera po 4-6 h po tabl a wogule to czytam ulotkę tego leku i to jakaś masakra jest
Moze niech poprosi o zmiane na eutyrox jest chyba bardziej tolerowany przez wiekszosc osob. Bo moze byc tak ze taka jazde ma wlasnie po letrozolu

Moze niech poprosi o zmiane na eutyrox jest chyba bardziej tolerowany przez wiekszosc osob. Bo moze byc tak ze taka jazde ma wlasnie po letrozolu
Ona twierdzi ze to od wit d tylko czemu dał odrazu 75 jeśli nigdy nie miała problemu z tarczyca a to jej 3 ciaza i zbadał reszty no i na ulotce tego leku pisze ze przechodzi przez łożysko do dzidziusia i potem dziecku tez trzeba podawać ten lek po urodzeniu i może powodować duże wady i nie zaleca się go w ciąży

Ona twierdzi ze to od wit d tylko czemu dał odrazu 75 jeśli nigdy nie miała problemu z tarczyca a to jej 3 ciaza i zbadał reszty no i na ulotce tego leku pisze ze przechodzi przez łożysko do dzidziusia i potem dziecku tez trzeba podawać ten lek po urodzeniu i może powodować duże wady i nie zaleca się go w ciąży
To niech idzie do endokrynologa prywatnie
A co do wit d nie wypowiem sie. Ale poziom tez niech zbada

Sunrisea przykro mi kochana
emoji17.png
Tule mocno.

Pixie- Dixie gratulacje, dużych przyrostów bety i spokojnych 9miesiecy:biggrin2:
Roksii głowa do góry,tylko się nie załamuj musi być dobrze ! Ja miałam tak samo transfer odroczony tylko z powodu polipa, ktory urosł po stymulacji i lekarz w trakcie punkcji go zobaczył. Również byłam tym załamana bo najpierw to później okazało się że polip się nie złuszczył i muszę mieć histeroskopię a teraz ciągle czekam na @zeby zaczac przygotowania do crio ale wstręciuchy wciąź nie ma. I też już wielokrotnie płakałam dlaczego zawsze pod górę ale ciągle cierpliwie czekam, musi w końcu być dobrze ! Mówię sobie że i mi w końcu musi się udać :biggrin2:

To niech idzie do endokrynologa prywatnie
A co do wit d nie wypowiem sie. Ale poziom tez niech zbada
No własnie była prywatnie i dopiero teraz idzie znowu 17tego i na ta wizytę ma zrobić dopiero Ft4 i 3 ale tsh juz nie nie wiem ale moja mama nie ma tarczycy i przeszła 6 prywatnych lekarzy i gdyby nie ten ostatni z polecenia i jego wiedza mogłoby juz jej wogule nie być na świecie

Hiperka pojawiła się w 13dpt. W ciągu doby brzuch mi tak urósł, jakbym była w 4 miesiącu ciąży. Nic fajnego. Mam nadzieję, że Ciebie to nie spotka.
I co Ci teraz podają w szpitalu ile musisz zostać? Pojechałas prosto do szpitala, czy do kliniki dzwoniłaś, i jak Cie traktują w szpitalu oni wiedzą o co kaman z tym wszytkim. Pytam na przyszłość bo siedzę i czytam o tej hiperce i faktycznie mega ilośc tych jajeczek u mnie. Dopiero teraz ogarniam to wszystko, dobrze, że nie będzie transferu bo ciąża niby wspomaga hiperke. Już myślę jak człowiek, że to wszystko dla mojego dobra i moich kropek, trochę mi smutno, że są tam teraz same :p ale niech się zapłodni błagam te 6 i ładnie dzielą. Ja przed punkcją bardziej martwilam się o męża i o jego ludki niż o mnie :p

No własnie była prywatnie i dopiero teraz idzie znowu 17tego i na ta wizytę ma zrobić dopiero Ft4 i 3 ale tsh juz nie nie wiem ale moja mama nie ma tarczycy i przeszła 6 prywatnych lekarzy i gdyby nie ten ostatni z polecenia i jego wiedza mogłoby juz jej wogule nie być na świecie
Jesli to dobry lekarz niech mu zaufa ale niech zrobi na wizyte tez tsh. I niech poprosi o zmiane letroxu na eutyrox i niech zobaczy czy nie bedzie czula sie lepiej. A to nie jest tak ze jezeli bierze table na tarczyce to tylko pare chwil po tabletce moze czuc sie zle ja po 1 ivf jak spadalo mi tsh to rano bralam table a o 13 15 czasami o 17 mialam kolatania serca i zle sie czulam. Takze te jej zle samopoczucie tez noze byc spowodowane przez letrozol to sa hormony wiec roznie moga wplywac na organizm. Siostra mojego m po scianach chodzila przy najmniejszej dawce ciagle bylo jej niedobrze bol glowy i inne atrakcje

reklama
przypadki, ale dziękuje wszystkim za wsparcie te testy to naprawdę niezle namieszały
emoji6.png

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio[/QUOTE]
I co Ci teraz podają w szpitalu ile musisz zostać? Pojechałas prosto do szpitala, czy do kliniki dzwoniłaś, i jak Cie traktują w szpitalu oni wiedzą o co kaman z tym wszytkim. Pytam na przyszłość bo siedzę i czytam o tej hiperce i faktycznie mega ilośc tych jajeczek u mnie. Dopiero teraz ogarniam to wszystko, dobrze, że nie będzie transferu bo ciąża niby wspomaga hiperke. Już myślę jak człowiek, że to wszystko dla mojego dobra i moich kropek, trochę mi smutno, że są tam teraz same :p ale niech się zapłodni błagam te 6 i ładnie dzielą. Ja przed punkcją bardziej martwilam się o męża i o jego ludki niż o mnie :p
Chyba nigdy nie wychodzi tak jak się zaplanuje. Ja miałam miec stymulacja a tu okazał o się ze mam ureaplasme. I muszę wyleczyć świństwo. Zdaje sobie sprawę że może się to jeszcze na każdym etapie przeciągnąć. Ale jestem dobrej myśli.

Do góry