reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Koniczynko bywalo tak,ze kobietki miały 3crio i ostatni sie zaimplantowal. I teraz uwaga! Ten slabszy w ciagu krótkiego czasu przeskoczył na najlepszy z najlepszych 5BB. Gdyby embriolog spojrzalby 3-4h moze wybralby tego do pierwszego transferu.

reklama
Rybko ona Sue zle czuje bo ma byc moze za wysoka dawke leku...
Najlepiej ja tsh przed ivf 3.1 wiec stymulacji odroczona bo tsh wyzsze wiec leki letrox 50 Po mscu tsh 1.9 wiec poczatki stymulacji,potem okolo 16 tc badanie tsh -3.4 i znow letrox, Po mscu tsh 1.95 a co lekarz na to ?? I to ten co prowadzil mnie do ivf ze lepi go troszke jeszcze zmniejszyc i lek letrox 75 ;) wiec bralam potem znow badanie krwi tsh 1.5 i co lekarz na to?? Zwiekszamy dawke letroxu na 100 bo cos za wolno maleje ten tsh a lepiej do konca ciazy niech bedzie jeszcze nizszy w 3trymestrze i tak oto ja prawie 30 tydz ciazy tsh 1.5 a ja biore letrox 100, Ale ok z nami cisnienie itd ok wiec co musze ufac lekarzowi mimo ze czytalam to konska Dawka ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na jaką teraz zmieniasz? dzisiaj jak byłam na sali było trochę dziewczyn niby ta sama klinika, a każda zupełnie inaczej wszystko miała. Mi się też wydaje, że miałam końskie dawki, że tyle ich dzisiaj było! Ale jestem już w domku szybki prysznic i leżę w łóżku przez tydzień.

Ja miałam tez 19 pęcherzyków.
Z czego 4 były pełnowartościowe. A z tych 4 została jedna biedna Morula... która mi podali, bo lepszy rydz niz nic.
Wiem ze z Morul sa tez ciąże, ale jak juz nie doszła do blastocysty to znaczy ze jest słaba.

Sunreise
Bardzo mi przykro :(

Pixie_Dixie
Super wiadomość gratuluję teraz trzymamy kciuki za przyrost bety :)

Roksii
Ale masz super wynik tych komórek gratuluję pij dużo żeby cię hiperka nie złapała, a na transfer przyjdzie czas ;)

I co Ci teraz podają w szpitalu ile musisz zostać? Pojechałas prosto do szpitala, czy do kliniki dzwoniłaś, i jak Cie traktują w szpitalu oni wiedzą o co kaman z tym wszytkim. Pytam na przyszłość bo siedzę i czytam o tej hiperce i faktycznie mega ilośc tych jajeczek u mnie. Dopiero teraz ogarniam to wszystko, dobrze, że nie będzie transferu bo ciąża niby wspomaga hiperke. Już myślę jak człowiek, że to wszystko dla mojego dobra i moich kropek, trochę mi smutno, że są tam teraz same :p ale niech się zapłodni błagam te 6 i ładnie dzielą. Ja przed punkcją bardziej martwilam się o męża i o jego ludki niż o mnie :p

Lekarza kazał przyjechać do kliniki. Zrobił USG i wyszło, że zebrała mi się w brzuchu woda. Skierował mnie do szpitala blisko kliniki, bo mało jest szpitali, które potrafią to leczyć. Tak więc zostałam - 300 km od domu. Jutro mają przedstawić mi plan leczenia - dziś wzięli tylko próbki na badania.

Ja miałam tez 19 pęcherzyków.
Z czego 4 były pełnowartościowe. A z tych 4 została jedna biedna Morula... która mi podali, bo lepszy rydz niz nic.
Wiem ze z Morul sa tez ciąże, ale jak juz nie doszła do blastocysty to znaczy ze jest słaba.

Oj bzdury gadasz. Moze gorzej rokuje, ale nie jest gorsza. Współczynnik implantacji jest taki sam jak wczesnych blastocyst. Poza tym ona moze dojść następnego dnia do najwyższej klasy zarodka. Nie ma reguł. Nie ma pewniaków. Ja miałam morule czyli zarodek opóźniony o jeden dzień. A beta byla 6dpt czyli doszla do blastocysty tego samego dnia i zaimplantowala sie odpowiednio szybko. Niestety potem przyrosty nie byly super. Lekarz podejrzewal co. Zatem mogla to w ogóle wina embrionu. Na forum byly podane dwie morule i byla ciaza blixniacza. Niestety urodziło sie tylko jedno dziecię. Morfologia to nie pewniak:-)

reklama
Oj bzdury gadasz. Moze gorzej rokuje, ale nie jest gorsza. Współczynnik implantacji jest taki sam jak wczesnych blastocyst. Poza tym ona moze dojść następnego dnia do najwyższej klasy zarodka. Nie ma reguł. Nie ma pewniaków. Ja miałam morule czyli zarodek opóźniony o jeden dzień. A beta byla 6dpt czyli doszla do blastocysty tego samego dnia i zaimplantowala sie odpowiednio szybko. Niestety potem przyrosty nie byly super. Lekarz podejrzewal co. Zatem mogla to w ogóle wina embrionu. Na forum byly podane dwie morule i byla ciaza blixniacza. Niestety urodziło sie tylko jedno dziecię. Morfologia to nie pewniak:-)
Nic pewne nie jest :*

Do góry