reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nawet mi nie mów moje obawy z Hiperka jednak mogą się spełnić. Współczuję Ci strasznie po ilu dniach dostałaś i jakie były objawy? Ja jestem w pracy jeszcze 3 godziny i jutro powiedziałam, że e du... to mam niech mnie zwolnia, było ok jesxze 2 godziny temu teraz ledwo co chodzę, a sikanie to jakaś maskara

Hiperka pojawiła się w 13dpt. W ciągu doby brzuch mi tak urósł, jakbym była w 4 miesiącu ciąży. Nic fajnego. Mam nadzieję, że Ciebie to nie spotka.

reklama
To nie o mnie chodzi Kochana ja niezmiennie zdrowa jak koń tylko w ciąży znajomej tak lekarz powiedział jest w ciaxy i ma tsh coś ok 4,5 a Ft4 ani Ft3 nie zbadane poziomu wit d3 tez nie miała badanego a kazał jej brać 2000j no i dla mnie to tez troszkę dziwne ze wit może dopiera po 4-6 h po tabl a wogule to czytam ulotkę tego leku i to jakaś masakra jest
Moze niech poprosi o zmiane na eutyrox jest chyba bardziej tolerowany przez wiekszosc osob. Bo moze byc tak ze taka jazde ma wlasnie po letrozolu

Moze niech poprosi o zmiane na eutyrox jest chyba bardziej tolerowany przez wiekszosc osob. Bo moze byc tak ze taka jazde ma wlasnie po letrozolu
Ona twierdzi ze to od wit d tylko czemu dał odrazu 75 jeśli nigdy nie miała problemu z tarczyca a to jej 3 ciaza i zbadał reszty no i na ulotce tego leku pisze ze przechodzi przez łożysko do dzidziusia i potem dziecku tez trzeba podawać ten lek po urodzeniu i może powodować duże wady i nie zaleca się go w ciąży

Ona twierdzi ze to od wit d tylko czemu dał odrazu 75 jeśli nigdy nie miała problemu z tarczyca a to jej 3 ciaza i zbadał reszty no i na ulotce tego leku pisze ze przechodzi przez łożysko do dzidziusia i potem dziecku tez trzeba podawać ten lek po urodzeniu i może powodować duże wady i nie zaleca się go w ciąży
To niech idzie do endokrynologa prywatnie
A co do wit d nie wypowiem sie. Ale poziom tez niech zbada

Sunrisea przykro mi kochana
emoji17.png
Tule mocno.

Pixie- Dixie gratulacje, dużych przyrostów bety i spokojnych 9miesiecy:biggrin2:
Roksii głowa do góry,tylko się nie załamuj musi być dobrze ! Ja miałam tak samo transfer odroczony tylko z powodu polipa, ktory urosł po stymulacji i lekarz w trakcie punkcji go zobaczył. Również byłam tym załamana bo najpierw to później okazało się że polip się nie złuszczył i muszę mieć histeroskopię a teraz ciągle czekam na @zeby zaczac przygotowania do crio ale wstręciuchy wciąź nie ma. I też już wielokrotnie płakałam dlaczego zawsze pod górę ale ciągle cierpliwie czekam, musi w końcu być dobrze ! Mówię sobie że i mi w końcu musi się udać :biggrin2:

To niech idzie do endokrynologa prywatnie
A co do wit d nie wypowiem sie. Ale poziom tez niech zbada
No własnie była prywatnie i dopiero teraz idzie znowu 17tego i na ta wizytę ma zrobić dopiero Ft4 i 3 ale tsh juz nie nie wiem ale moja mama nie ma tarczycy i przeszła 6 prywatnych lekarzy i gdyby nie ten ostatni z polecenia i jego wiedza mogłoby juz jej wogule nie być na świecie

Hiperka pojawiła się w 13dpt. W ciągu doby brzuch mi tak urósł, jakbym była w 4 miesiącu ciąży. Nic fajnego. Mam nadzieję, że Ciebie to nie spotka.
I co Ci teraz podają w szpitalu ile musisz zostać? Pojechałas prosto do szpitala, czy do kliniki dzwoniłaś, i jak Cie traktują w szpitalu oni wiedzą o co kaman z tym wszytkim. Pytam na przyszłość bo siedzę i czytam o tej hiperce i faktycznie mega ilośc tych jajeczek u mnie. Dopiero teraz ogarniam to wszystko, dobrze, że nie będzie transferu bo ciąża niby wspomaga hiperke. Już myślę jak człowiek, że to wszystko dla mojego dobra i moich kropek, trochę mi smutno, że są tam teraz same :p ale niech się zapłodni błagam te 6 i ładnie dzielą. Ja przed punkcją bardziej martwilam się o męża i o jego ludki niż o mnie :p

No własnie była prywatnie i dopiero teraz idzie znowu 17tego i na ta wizytę ma zrobić dopiero Ft4 i 3 ale tsh juz nie nie wiem ale moja mama nie ma tarczycy i przeszła 6 prywatnych lekarzy i gdyby nie ten ostatni z polecenia i jego wiedza mogłoby juz jej wogule nie być na świecie
Jesli to dobry lekarz niech mu zaufa ale niech zrobi na wizyte tez tsh. I niech poprosi o zmiane letroxu na eutyrox i niech zobaczy czy nie bedzie czula sie lepiej. A to nie jest tak ze jezeli bierze table na tarczyce to tylko pare chwil po tabletce moze czuc sie zle ja po 1 ivf jak spadalo mi tsh to rano bralam table a o 13 15 czasami o 17 mialam kolatania serca i zle sie czulam. Takze te jej zle samopoczucie tez noze byc spowodowane przez letrozol to sa hormony wiec roznie moga wplywac na organizm. Siostra mojego m po scianach chodzila przy najmniejszej dawce ciagle bylo jej niedobrze bol glowy i inne atrakcje

reklama
przypadki, ale dziękuje wszystkim za wsparcie te testy to naprawdę niezle namieszały
emoji6.png

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio[/QUOTE]
I co Ci teraz podają w szpitalu ile musisz zostać? Pojechałas prosto do szpitala, czy do kliniki dzwoniłaś, i jak Cie traktują w szpitalu oni wiedzą o co kaman z tym wszytkim. Pytam na przyszłość bo siedzę i czytam o tej hiperce i faktycznie mega ilośc tych jajeczek u mnie. Dopiero teraz ogarniam to wszystko, dobrze, że nie będzie transferu bo ciąża niby wspomaga hiperke. Już myślę jak człowiek, że to wszystko dla mojego dobra i moich kropek, trochę mi smutno, że są tam teraz same :p ale niech się zapłodni błagam te 6 i ładnie dzielą. Ja przed punkcją bardziej martwilam się o męża i o jego ludki niż o mnie :p
Chyba nigdy nie wychodzi tak jak się zaplanuje. Ja miałam miec stymulacja a tu okazał o się ze mam ureaplasme. I muszę wyleczyć świństwo. Zdaje sobie sprawę że może się to jeszcze na każdym etapie przeciągnąć. Ale jestem dobrej myśli.

Do góry