reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Gosiu dziękuję przekażę jej choć ona twierdzi ze źle się czuje po południu jak bierze wszystkie witaminy :)
Wszystkie witaminy znaczy jakie? Nie wszystkie witaminy laczy sie razem. Moze niech podzieli sobie witaminy na te ktore rozpuszczaja sie w wodzie i bierze je wczesniej i na te ktore rozpuszczaja sie w tluszczach i bierze je po obiedzie

Wszystkie witaminy znaczy jakie? Nie wszystkie witaminy laczy sie razem. Moze niech podzieli sobie witaminy na te ktore rozpuszczaja sie w wodzie i bierze je wczesniej i na te ktore rozpuszczaja sie w tluszczach i bierze je po obiedzie
Ona bierze witd3 kwas foliowy i witaminy dla kobiet w ciąży mama plus czy coś takiego i to wszystko nie wiem trochę mi to wszystko dziwne dal jej lekarz wit d bez badania a chodzi do gin tego samego co w 1 i 2 ciaxy i nigdy jej nie kazał brać nawet kwasu foliowego a co dopiero jakiś wit

Dziewczyny z chora tarczyca czy któraś brała LETROX 75 i jeszcze jedno pytanie czy po tym leku nie można jeść żadnych witamin tzn dopiero po 4-6 godzinach dopiero i czy ktoś słyszał żeby po wit d3 było komuś niedobrze i słabo

To lek nie zawsze na chora tarczyce
Ja biore letrox 100 a wczesniej 75 aby tsh zmniejszyc ;)
W ciazy tsh czesto idzie do gory,wazne mierzyc ten hormon .
Biore caly czas witaminy razem z letrox 100
Nigdy mi nie jest slabo po wit D rybko ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zmieniamy klinikę. Zdecydowanie.
Invimed Wrocław zostawiam.
Byłam na konsultacji w innej klinice, bo chciałam zobaczyc co powie lekarz na moje wyniki dotychczasowe, oraz kartę po invitro.
Mowi ze protokół był zle dobrany.
Powinnam iść długim.
Ze te dawki puregonu, orgalutranu to takie konskie, ze pecherzyki rosły jak na drożdżach a nie koniecznie były "pełne"
Cena z lekami, wizytami, badaniami, transferem nie przekroczy 7 tysiecy.

Jest promocja na 2200 zł ale trzeba mieć wysokie AMH i "podzielić" sie z potrzebującymi parami. Wtedy tylko 2200 zł z lekami całe invitro.

Nazbieramy pieniążków i startujemy od nowa.

Ja wiem ze bede mama! Wkrótce!
Wierze w to!

Kwota o której pisze Roksi to faktycznie taka wychodzi w invimed. Mnie wyniosło 12 tysiecy.
Trochę taka fabryka...
Po tym jak potraktowali moja przyjaciółkę wiem ze taśmowo traktują pacjentki. Napewno nie wszystkie, wielu sie udało.
Nikogo nie odsuwam od decyzji co do kliniki. Ale trzeba szukac. Nie poprzestać na jednej klinice, skonsultować z kilkoma.
Ja szlam w ciemno, bo polecana, rekomendowana.

Teraz po lekturze z forum mam większa wiedzę i wiem ze nic nie można robic na szybko.

Koniczynko Po podaniu 2-3 dobrych zarodków mówi sie o RIF. Czyli dopiero przy 3 transferze szanse maleją. Moim zdaniem PGD to nie to samo co weryfikacja macicy. Implantacja to złożony proces i weryfikacja zarodka pod każdym względem. Poza tym zarodkinie rozwijają sie liniowo.A to oznacza ze najlepszy w chwili obecnej moze spasc z piedestału i przegoni go inny:-)

reklama
Kwota o której pisze Roksi to faktycznie taka wychodzi w invimed. Mnie wyniosło 12 tysiecy.
Trochę taka fabryka...
Po tym jak potraktowali moja przyjaciółkę wiem ze taśmowo traktują pacjentki. Napewno nie wszystkie, wielu sie udało.
Nikogo nie odsuwam od decyzji co do kliniki. Ale trzeba szukac. Nie poprzestać na jednej klinice, skonsultować z kilkoma.
Ja szlam w ciemno, bo polecana, rekomendowana.

Teraz po lekturze z forum mam większa wiedzę i wiem ze nic nie można robic na szybko.

Na jaką teraz zmieniasz? dzisiaj jak byłam na sali było trochę dziewczyn niby ta sama klinika, a każda zupełnie inaczej wszystko miała. Mi się też wydaje, że miałam końskie dawki, że tyle ich dzisiaj było! Ale jestem już w domku szybki prysznic i leżę w łóżku przez tydzień.

Do góry