reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja np. mam 164 i moja waga 53 kg i ostatnio jak byłam to moja doktor też mówi, że taka drobna jestem. Ale pokazałam jej mój brzuszek i mówi ooo jest tłuszczyk to dobrze, czyli wydaje mi się, że jednak waga ma jakieś znaczenie

Potwerdzam ze co klinika to inna,innaczej lecza ,ja poprostu musialam wejsc na wage raz w mscu I lekarz zapisywal [emoji33][emoji33],moja kumpela az rok chodzila sprawdzac wage bo schudnac trudniej ....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Peugeotka36 śliczny brzusio:biggrin2: Roksi
emoji110.png
za udane jajobranie i transfer. Mamusie z kropkami w brzuchu
emoji110.png
aby się kropki ślicznie wgryzały na kolejne miesiące.
Ja myślałam że nareszcie wczoraj zaczął mi się nowy cykl- wieczorem w toalecie zobaczyłam różowe krwawienie ale dziś już tylko brudzenie. Byłam u lekarza bo miałam się zgłosić w 2dc i okazało się że te plamienia to jeszcze nie @, mam czekać na normalne krwawienie i w drugim dniu krwawienia zacząć przyjmować estrofem 3x1 oraz plastry estradot 100 jeden co 3 dni. W 14dc mam się zgłosić na podglądanie:-) Jak wszystko będzie dobrze to może w końcu w tym cyklu uda mi się podejść do crio. Na razie czekam na właściwą@ a żeby ją przyśpieszyć to dziś do kolacji czerwone wino a później gorący prysznic:-)

Dziewczyny, dłuższy czas się nie odzywałam, bo trochę mi głowę zajmowały wyniki badań prenatalnych, i właśnie w tym temacie kilka słów do tych z Was, które mają to jeszcze przed sobą. Zrobiliśmy test PAPPA i usg genetyczne. Niby wszystko w normie, tylko NT (przezierność karkowa) na granicy normy. I tu dał się we znaki mój wiek (39 lat), który zupełnie nie chciał współpracować ze statystykami :) ryzyko trisomii 21 (Zespół Downa) wyszedł nam 1:135, czyli podwyższone. Sugestia profesora - test NIFFTY. Oczywiście zrobiliśmy od razu po wyjściu z gabinetu. No i 2 tygodnie czekania. Niby rozum na widok wyników był pewny, że będzie dobrze, ale nerwy swoje :) Dlatego taka sugestia dla dziewczyn ok. 40 - róbcie PAPPĘ tylko wtedy, kiedy macie mocno zakodowane w głowie, że te wyniki mogą nic nie znaczyć. A jeśli jesteście "panikarami" i macie trochę kasy to od razu NIFFTY. Cóż, a my czekamy na zdrowego synka :)

Zgadzam się z Tobą zupełnie, jeśli ktoś może finansowo to Nifty. Ja bym musiała absolutnie. Przy transferach z tej stymulacji nie muszę o tym myślec bo PGS ale ogólnie to... Nifty albo Harmony. Ale jesli ktoś finansowo ńie może to PAPPA jak najbardziej, szczególnie że często jest w pakietach (np. w takim przeciętnym Medicerowym ze wskazaniem jest za darmo)

A ty sie dziewczyno nie stresuj bo wyszedł ci bardzo dobry wynik, PAPPA nic nie zaniżyło. Masz mniej więcej prawdopodobieństwo odzwierciedlające wiek a nawet mniejsze. Siedziałam kiedyś długo na bardzo prężnie działającym forum o przedziernoscim, nie tym tu na bb tylko naprawdę prężnym. I mogę powiedzieć, ze olbrzymia większość wyhaczonych przy PAPPie ciąż jest zdrowa, nawet tych poniżej 1:50. 1:100 sa naprawdę rzadkie. Powyżej 100 to mniej niż na palcach jednej ręki na setki, bo przeczytałam setki podstron tego wątku. Od początku. Tak że spokojnie.

I powiem ci, ze u mnie mimo NT na granicy (2,4) (btw, wiesz, ze w Angli granica to 3?) i pozostałych parametrów całkowicie w normie, lat 32 lekarz COŚ widział. Za wcześnie było na zmierzenie tego cosia ale powtarzał doplera i powtarzał, niby wszystko grało ale mu coś nie pasowało, powiedział ze za wcześnie na pewne pomiary ale konieczne echo serca poźniej a teraz mam zrobić PAPPĘ (skierowanie w Medicower w ramach pakietu mam dostać bo widzi wskazania). A PAPPA 1:3
Będzie dobrze, nie stresuj sie

Ej a to jakiś debilizm z ta waga - ja nie zaszłam ani razu jak miałam ponad 60 kg a przy 174 wzrostu zaczelam majac cos koło 52 - pieresze slysze o wagowej selekcji - a tkanki tłuszczowej nie mialm wogole bo ciezko pracowałam zeby jej nie miec ( miałam 14%)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja np. mam 164 i moja waga 53 kg i ostatnio jak byłam to moja doktor też mówi, że taka drobna jestem. Ale pokazałam jej mój brzuszek i mówi ooo jest tłuszczyk to dobrze, czyli wydaje mi się, że jednak waga ma jakieś znaczenie
Mhm...
Ja nie mam. Znaczy w bioderkach coś by sie znalazło i udach ale zdecydowanie nie jestem typem "jabłko". Co więcej, jak mi na wysokości pępka wycięli kawałek ciałka po wykryciu tego czerniaka, potem zaszyli (zszywkami takimi jak do szwacza , miałam takie zszywki tez w pachwinie i pod pachą ) to mam z tego pionowa bliznę taka na 8 szwów. Tyle, ze z powodu tego zera brzuszkowego tłuszczyku i troche paplania sie rany ona tydzień po zdjęciu szwów pękła i trzeba było łapać na nowo. Teraz zamiast typowej blizny "paska" mam bliznę jak gruby ślimak. Bo niby tłuszczyku mi było brak. Za to ślimak jest haha

No i teraz dumam że moźe to ma wpływ, ale cholera okresy regularne wiec może i nie

reklama
Siema cioteczki! Więc będzie chłopak! :) rączki są, nóżki są, kość nosowa jest, serducho bije 157 u/min. NT - 1,1 przepływy ładne, test PAPPA (trisomia 21 wynosi 1:1013 :) jedyne co to niewielkie ryzyko stanu przedrzucawkowego więc do końca ciąży obowiązkowo acard 1x1 :) pozdrawiamy.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry