reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A jęzor masz swój czy Obcego? ;)
Btw mnie mój szczypie po ananasie zjedzonym godzinę temu :)

PGS 5 blastek, 4 zdrowe, podchodzę do pierwszego transferu.

A ja na urlopie najadłam sie ananaskow, po pare plasterków do każdego posiłku bo takie dobre były [emoji12] nic nie szczypało,tylko słodziutkie były( ale bez środka).. mniam

U mnie było podobnie :), naturalnie endo w połowie cyklu bardzo ładne, a przy estrofemie masakra...szczerze, to myslę ze to mogła być przyczyna niepowodzenia crio- zbyt pochopna decyzja o transferze przy zbyt cienkim endo. Bo miało miedzy 7-8mm i właściwie przez 3 wizyty nic nie urosło.

To muszę przypilnować doktorka z endo !!!

Wiecie, czytam forum na aplikacji bb, zjechałam na dół a tam reklama. Promo ananasów w lidlu [emoji28]

PGS 5 blastek, 4 zdrowe, podchodzę do pierwszego transferu.

Kochana bo te programy reklamowe są ustawione do naszych preferencji...[emoji58] musiałaś szukać wiadomości o ananasie ostatnio i Ci wyskoczyło, ja jak czegoś szukam to w incognito bo pózniej komuś na moim kompie to wyskakuje [emoji15][emoji12]

Balątko, ropuszka :frown::frown:

Proszę dopisz mnie kreatola na jutro na wizytę przed krio

Ja mam jakoś wcześnie tą wizytę bo 7 dc. Jak czytam historie że po estrofemie endo niektórym nie rośnie to się podlamalam. Którego dnia cyklu robi się transfer przy tym estrofemie man 2 zarodki trzydniowe 8 A.

Widzę ,ze bardzo podobie idziemy, ja tez mam wcześnie wizytę bo 9dc ale dlatego ,ze dr nie bedzie koło 13 dc, i trochę mi sie nie chce jechac na jeszcze jedna przed crio ale chyba będę musiała to endo sprawdzić bo jutro to ono malutkie pewnie jeszcze bedzie [emoji58] tez mam estrofem i 2 trzydniowe kropki [emoji6]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,01.17- krio

reklama
Dziewczyny proszę o radę. Po pozytywnej becie jak długo bierze się encorton. Wzięłam go na własną rękę bo lekarz nie chciał zapisać więc nie będę się go teraz radzić w tej kwestii. Biorę 5 mg raz dziennie. Kiedy należy bo odstawić bo wiem że nie powinno się przeciągac. Jakie macie doświadczenia?
Hej,ja brałam cała stymulacje (ok miesiaca), całe 2 tyg po transferze,jak wyszła mi pozytywną beta kazała w ciągu 8 dni odstawić. Pamiętaj,że encorton odstawia się stopniowo zmniejszając dawkę.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Pixie_Dixie
Ja planowo miałam mieć wizytę 8-9 dc ale u nas są ferie i lekarzy nie ma dlatego mam 7 u innego bo mój przyjmuje w poniedziałek dopiero ale podejrzewam że w przyszły poniedziałek 12dc też będę musiała tam jechać nie wiem po co ta wizyta tak wcześnie

Pixie_Dixie
Ja planowo miałam mieć wizytę 8-9 dc ale u nas są ferie i lekarzy nie ma dlatego mam 7 u innego bo mój przyjmuje w poniedziałek dopiero ale podejrzewam że w przyszły poniedziałek 12dc też będę musiała tam jechać nie wiem po co ta wizyta tak wcześnie

Pisałaś wcześniej,ze miałaś torbiel, wiec pewnie dr chce miec pewność ze wszystko juz zanikło [emoji4]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,01.17- krio

Dziewczyny proszę o radę. Po pozytywnej becie jak długo bierze się encorton. Wzięłam go na własną rękę bo lekarz nie chciał zapisać więc nie będę się go teraz radzić w tej kwestii. Biorę 5 mg raz dziennie. Kiedy należy bo odstawić bo wiem że nie powinno się przeciągac. Jakie macie doświadczenia?
Ja Encorton odstawiłam dopiero w 12 tygodniu powoli zmniejszajac dawke takie miałam zalecenie

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam ten sam problem. Jutro na 14 transfer, a nie wiem czy brać leki czy nie. Oszaleć można z tymi wątpliwościami.
Ja jak miałam transfer około 12 to mi lekarz leki rano kazał wziąć wszystkie normalnie a dawkę popołudniowa wziąć tylko te leki które nie są dowcipne (te dowcipne kazał piminac).I wieczorem po transferze miałam już brać leki jak wcześniej

A ta hiperstymulacja jak sie objawia? I w czym przeszkadza?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

reklama
Do góry