reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie... W sumie nie jadam Ananasa, myślałam ze do puszkowych wycina się bo twardszy. Rozumiem ze trzeba?

PGS 5 blastek, 4 zdrowe, podchodzę do pierwszego transferu.
Podobno niekoniecznie wlasnie w tym twardym srodku jest najwiecej bromeliny ktora podobno pomaha w zagniezdzeniu. Im bardziej szczypie jezyk tym wieksze stezenie bromeliny. Tylko nie gryz tego bo zeby mozesz polamac jak tearde :D

reklama
Doświadczone
Powiedzcie mi proszę jakie parametry powinny być spełnione zeby podchodzić do crio? I piszcie czy to na kilka dńi przed czy praktycznie w dniu crio. To endometrium np. Lekarz jak pytałam powiedział ze minimum 8mm (6 dni przed). A czy jest jakies max? I czy ono bardzo się potem zmienia? Pąmiętam, ze Gosia miała jakieś przeprawy ż endo przed transferem.

No i hormony. I co tam jeszcze się sprawdza?

Podobno niekoniecznie wlasnie w tym twardym srodku jest najwiecej bromeliny ktora podobno pomaha w zagniezdzeniu. Im bardziej szczypie jezyk tym wieksze stezenie bromeliny. Tylko nie gryz tego bo zeby mozesz polamac jak tearde :D

:)
Tak sobie właśnie czytam i wynalazłem, ze Bromelanina zwiększa wchłanianie leków przeciwzakrzepowych. Wiec lepiej nie jeść z Acardem żeby nie przedobrzyć. I jeszcze, ze może powodować skurcze. Oczywiście chodzi o większe dawki przy suplementacji. Wiec nie przesadzajmy z nią. Po transferze nie tknę tego "środka"

Jo_asia79 będzie dobrze musisz wierzyć w swojego kropka u mnie mógł wystąpić zespół przetoczenia czyli skończyć mogłoby się śmiercią obu dzieci i po chwili załamania i przeczytaniu wszystkiego oraz wizycie u gin powiedziałam sobie ze u mnie nic takiego nie wystąpi a moim dzieciom powiedziałam ze maja dzielić się po połowie i nic sobie nie zabierać z jedzonka bo mama je dla obydwu i może ktoś sie śmiać ale zespół nie wystąpił wyniki książkowe a ja ani razu nie trafiłam do szpitala nie miałam plamien krwawienie itp nawet lekarz się dziwi a ja robilam wsxystko w domu nawet okna mylam i caly czas czuje się super także ja wierzę że siła podświadomości jednak może działać cuda :) Wierz Kochana w swoje dzieciątko :)

Jeszcze jedno. Jak Bromelanina was nie uczula polecam zamówić sobie czysty enzym np ze "Zrób sobie krem" i używać jako peeling do twarzy. REWELACJA. Nie za dużo, tyle co się przyklei do mokrego palca na mokra twarz i rozpuścić. Albo w kilku kroplach albo nawet opuszkami na tej twarzy rozmazać. Potrzymać z 5 minut, tylko buzia ciagle musi być mokra. Naprawdę rewelacja. I tanio :)

Nie... W sumie nie jadam Ananasa, myślałam ze do puszkowych wycina się bo twardszy. Rozumiem ze trzeba?

Swiezy plaster musi wygladac tak jak ten z puszki. Ten srodek jest okropny i od niego twardnieje i szczupie jezyk. Poczyraj na youtube jak prawidlowo obrac ananasa.mm

Doświadczone
Powiedzcie mi proszę jakie parametry powinny być spełnione zeby podchodzić do crio? I piszcie czy to na kilka dńi przed czy praktycznie w dniu crio. To endometrium np. Lekarz jak pytałam powiedział ze minimum 8mm (6 dni przed). A czy jest jakies max? I czy ono bardzo się potem zmienia? Pąmiętam, ze Gosia miała jakieś przeprawy ż endo przed transferem.

No i hormony. I co tam jeszcze się sprawdza?

Tak tak dobrze pamietasz cos tam sie dzialo z tym moim endo podno spadlo ale ile w tym prawdy nie wiem. Trafilam nie na swojego lekarza przed punkcja a biorac pod uwage cale jego roztrzepanie podczas wizytyeiec nie jrstem pewna czy te endo tez nie bylo jego bledem w odczycie Ale nsjwiecej na ten temat moze powiedziec milagros ona walczyla z nim pare cykli

Jeszcze jedno. Jak Bromelanina was nie uczula polecam zamówić sobie czysty enzym np ze "Zrób sobie krem" i używać jako peeling do twarzy. REWELACJA. Nie za dużo, tyle co się przyklei do mokrego palca na mokra twarz i rozpuścić. Albo w kilku kroplach albo nawet opuszkami na tej twarzy rozmazać. Potrzymać z 5 minut, tylko buzia ciagle musi być mokra. Naprawdę rewelacja. I tanio :)

Koniczyna, jestem na stronie ale nie mogę znaleźć, podeślesz linka?

reklama
Jo_asia79 będzie dobrze musisz wierzyć w swojego kropka u mnie mógł wystąpić zespół przetoczenia czyli skończyć mogłoby się śmiercią obu dzieci i po chwili załamania i przeczytaniu wszystkiego oraz wizycie u gin powiedziałam sobie ze u mnie nic takiego nie wystąpi a moim dzieciom powiedziałam ze maja dzielić się po połowie i nic sobie nie zabierać z jedzonka bo mama je dla obydwu i może ktoś sie śmiać ale zespół nie wystąpił wyniki książkowe a ja ani razu nie trafiłam do szpitala nie miałam plamien krwawienie itp nawet lekarz się dziwi a ja robilam wsxystko w domu nawet okna mylam i caly czas czuje się super także ja wierzę że siła podświadomości jednak może działać cuda :) Wierz Kochana w swoje dzieciątko :)

Dzięki Rybko :*
Wierze, w obie kropki ;)
Wspaniała ta Twoja historia :)

Do góry