reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Gratuluje wszystkim pozytywnych bet. Negatywnym współczuje i rozumiem ból [emoji25]
My po nieudanym transferze odpuściliśmy.
Zbieramy środki.
Ciagle czekam na dobry moment by zrobić kariotypy.
Ciagle tez szkoda mi prawie 1000 zł... dlatego dzis postanowiłam zadzwonić do NFZ i porozmawiać sobie z nim ‼ nie korzystam w sumie w ogóle z usług NFZ, wszystko prywatnie, bo firma płaci za opiekę medyczna albo chodzę prywatnie do lekarzy których nie mam w pakiecie.
I... nagle znalazł sie termin na MARZEC by zrobić kariotypy na NFZ!
Dziadostwo.
W drugiej klinice termin za 2 lata.
Ręce opadają.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratuluje wszystkim pozytywnych bet. Negatywnym współczuje i rozumiem ból [emoji25]
Zbieramy środki.
Ciagle tez szkoda mi prawie 1000 zł... dlatego dzis postanowiłam zadzwonić do NFZ i porozmawiać sobie z nim ‼ nie korzystam w sumie w ogóle z usług NFZ, wszystko prywatnie, bo firma płaci za opiekę medyczna albo chodzę prywatnie do lekarzy których nie mam w pakiecie.
Dziadostwo.
Ręce opadają.

Wow super wiadomość szkoda, że nie widziałam o tym wcześniej sama za wszystkie badania poszło juz 4 tys. Masakra, a kariotypy też drogie jak diabli jeszcze mąż teraz jakieś genetyczne dodatkowe robił bo nasza dr. kazała bo ma słabe nasienie itp i czekamy na wyniki i dopiero w styczniu pochodzę tak to już bym w grudniu yyyyy tyle tych badań wszystkich, a cenny takie ze jak zobaczyłam pierwszy raz to myślałam, że sobie jaja robią

Pimponowa
Przykro mi :(

Ja dzisiaj byłam na niespodziewanej bezpłatnej :-p wizycie w klinice i okazało się że lekarz zalecił crio w przyszłym cyklu ale mam się pojawić na podgladanku za 14 dni mojego endometrium i wtedy podejmie decyzję co robimy.

Mam zamrożone 2 zarodki ale nie wiem czy mogę wziąść jeden a drugi zamrozić? Był ktoś w takiej sytuacji?

Ja właśnie będę miała podawane 2 bo razem zamrożone i dr mówił ze szkoda tak rozmrażać i potem znowu jednego zamrażać ...

No tak Kochana powiedziała że są dwa i dwa bardzo małe i że trzeba mieć nadzieję, że one urosną....:( ;( strasznie to przykre

Ale nie możesz sie juz na początku załamywać,pamiętaj ze niektóre dziewczyny nawet 2 nie maja, a jak nie przy tej punkcji to przy następnej [emoji1307] moze zmieni Ci leki i bedzie więcej jajeczek [emoji6] cierpliwość,cierpliwość,cierpliwość ,u mnie tez miało być pięknie i wg planów miałam juz testować,ale dupa blada, niestety nie mamy na pewne rzeczy wpływu, trzeba pamiętać Żr niektórym sie udaje za 1 razem a niektóre musza odczekać swoje w kolejce [emoji6]

Zbieramy środki.
Dziadostwo.
Ręce opadają.

No powiem Ci ze jak w marcu to i tak spoko termin [emoji6]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,01.17- krio

Cześć dziewczyny,
mam doła strasznego...dziś byłam na 1 USG od punkcji...dziś mam 6 dzień stymulacji i niestety słabo bardzo...lewy jajnik wogóle nie podjął pracy a na prawym mam tylko dwa pęcherzyki i dwa bardzo malutkie Pani doktor powiedziała, że ma nadzieję że jeszcze urosną :(
Nie wiem co teraz:(
A moze przerwać i spróbować z następnym cyklem ? Co radzi twój lekarz?

Pixie_Dixie
Oni zagrozili też 2razem bez mojej zgody dowiedziałam się po fakcie problem w tym że to moje ostatnie zarodki jak wezmę 2 to mam tylko jedną szansę? Na kolejne ifv mnie nie stać na to już mam kredyt :sad:

No tak Kochana powiedziała że są dwa i dwa bardzo małe i że trzeba mieć nadzieję, że one urosną....:( ;( strasznie to przykre
Jeśli dobrze pamiętam nasz niskie ahm. ?
Ja ostatnio miałam 5 pęcherzyków i było z tego 1 jajeczko dojrzałe i się zuch zapłodnił. Ciąży nie dał ale był zuch :)
Jakie masz dawki. ? Ile antralnych. ?
Życzę Ci by były w środę 4 szt i może jeszcze gdzieś 5 schowana na punkcji się znajdzie.
Powodzenia

Ja właśnie będę miała podawane 2 bo razem zamrożone i dr mówił ze szkoda tak rozmrażać i potem znowu jednego zamrażać ...

Ale nie możesz sie juz na początku załamywać,pamiętaj ze niektóre dziewczyny nawet 2 nie maja, a jak nie przy tej punkcji to przy następnej
emoji1307.png
moze zmieni Ci leki i bedzie więcej jajeczek
emoji6.png
cierpliwość,cierpliwość,cierpliwość ,u mnie tez miało być pięknie i wg planów miałam juz testować,ale dupa blada, niestety nie mamy na pewne rzeczy wpływu, trzeba pamiętać Żr niektórym sie udaje za 1 razem a niektóre musza odczekać swoje w kolejce
emoji6.png

No powiem Ci ze jak w marcu to i tak spoko termin
emoji6.png

Wiem, że nie mogę dziękuje <tuli>

Ale nie możesz sie juz na początku załamywać,pamiętaj ze niektóre dziewczyny nawet 2 nie maja, a jak nie przy tej punkcji to przy następnej
emoji1307.png
moze zmieni Ci leki i bedzie więcej jajeczek
emoji6.png
cierpliwość,cierpliwość,cierpliwość ,u mnie tez miało być pięknie i wg planów miałam juz testować,ale dupa blada, niestety nie mamy na pewne rzeczy wpływu, trzeba pamiętać Żr niektórym sie udaje za 1 razem a niektóre musza odczekać swoje w kolejce
emoji6.png

No powiem Ci ze jak w marcu to i tak spoko termin
emoji6.png

Wiem, że nie mogę dziękuje <tuli>
Jeśli dobrze pamiętam nasz niskie ahm. ?
Ja ostatnio miałam 5 pęcherzyków i było z tego 1 jajeczko dojrzałe i się zuch zapłodnił. Ciąży nie dał ale był zuch :)
Jakie masz dawki. ? Ile antralnych. ?
Życzę Ci by były w środę 4 szt i może jeszcze gdzieś 5 schowana na punkcji się znajdzie.
Powodzenia
;
Witaj Ewunka tak mam niskie AMH i podwyższone TSH :( Mam 75j GONAL F i 150j MENOPUR. Dziękuje bardzo za miłe słowa. Dzięki Wam zdecydowanie lepiej się czuje :)

reklama
Balatko,
nie stresuj sie jeszcze bo na razie nie ma czym,nie wiem jakie cuda chciala widziec juz pani doktor po 6 dniach. U mnie np.nigdy nic nie widac bylo, po hormonach mozna bylo wnioskowac ze cos sie dzieje. W 10 dniu pokazaly sie 4 z jednej strony ,z drugiej nic nie bylo widac. Na te 4 sie nastawilam...po punkcji bylo ich 13:):):)wiec sie jeszcze nie zalamuj,bo wszystko moze sie zmienic.Nie wiem jakie masz dawki hormonow,pomimo to ,badz dobrej mysli.Kazda z nas jest inna i reaguje inaczej,glowa do gory:)

Do góry