reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gratuluje wszystkim pozytywnych bet. Negatywnym współczuje i rozumiem ból [emoji25]
My po nieudanym transferze odpuściliśmy.
Zbieramy środki.
Ciagle czekam na dobry moment by zrobić kariotypy.
Ciagle tez szkoda mi prawie 1000 zł... dlatego dzis postanowiłam zadzwonić do NFZ i porozmawiać sobie z nim ‼ nie korzystam w sumie w ogóle z usług NFZ, wszystko prywatnie, bo firma płaci za opiekę medyczna albo chodzę prywatnie do lekarzy których nie mam w pakiecie.
I... nagle znalazł sie termin na MARZEC by zrobić kariotypy na NFZ!
Dziadostwo.
W drugiej klinice termin za 2 lata.
Ręce opadają.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratuluje wszystkim pozytywnych bet. Negatywnym współczuje i rozumiem ból [emoji25]
Zbieramy środki.
Ciagle tez szkoda mi prawie 1000 zł... dlatego dzis postanowiłam zadzwonić do NFZ i porozmawiać sobie z nim ‼ nie korzystam w sumie w ogóle z usług NFZ, wszystko prywatnie, bo firma płaci za opiekę medyczna albo chodzę prywatnie do lekarzy których nie mam w pakiecie.
Dziadostwo.
Ręce opadają.

Wow super wiadomość szkoda, że nie widziałam o tym wcześniej sama za wszystkie badania poszło juz 4 tys. Masakra, a kariotypy też drogie jak diabli jeszcze mąż teraz jakieś genetyczne dodatkowe robił bo nasza dr. kazała bo ma słabe nasienie itp i czekamy na wyniki i dopiero w styczniu pochodzę tak to już bym w grudniu yyyyy tyle tych badań wszystkich, a cenny takie ze jak zobaczyłam pierwszy raz to myślałam, że sobie jaja robią

Pimponowa
Przykro mi :(

Ja dzisiaj byłam na niespodziewanej bezpłatnej :-p wizycie w klinice i okazało się że lekarz zalecił crio w przyszłym cyklu ale mam się pojawić na podgladanku za 14 dni mojego endometrium i wtedy podejmie decyzję co robimy.

Mam zamrożone 2 zarodki ale nie wiem czy mogę wziąść jeden a drugi zamrozić? Był ktoś w takiej sytuacji?

Ja właśnie będę miała podawane 2 bo razem zamrożone i dr mówił ze szkoda tak rozmrażać i potem znowu jednego zamrażać ...

No tak Kochana powiedziała że są dwa i dwa bardzo małe i że trzeba mieć nadzieję, że one urosną....:( ;( strasznie to przykre

Ale nie możesz sie juz na początku załamywać,pamiętaj ze niektóre dziewczyny nawet 2 nie maja, a jak nie przy tej punkcji to przy następnej [emoji1307] moze zmieni Ci leki i bedzie więcej jajeczek [emoji6] cierpliwość,cierpliwość,cierpliwość ,u mnie tez miało być pięknie i wg planów miałam juz testować,ale dupa blada, niestety nie mamy na pewne rzeczy wpływu, trzeba pamiętać Żr niektórym sie udaje za 1 razem a niektóre musza odczekać swoje w kolejce [emoji6]

Zbieramy środki.
Dziadostwo.
Ręce opadają.

No powiem Ci ze jak w marcu to i tak spoko termin [emoji6]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,01.17- krio

Cześć dziewczyny,
mam doła strasznego...dziś byłam na 1 USG od punkcji...dziś mam 6 dzień stymulacji i niestety słabo bardzo...lewy jajnik wogóle nie podjął pracy a na prawym mam tylko dwa pęcherzyki i dwa bardzo malutkie Pani doktor powiedziała, że ma nadzieję że jeszcze urosną :(
Nie wiem co teraz:(
A moze przerwać i spróbować z następnym cyklem ? Co radzi twój lekarz?

Pixie_Dixie
Oni zagrozili też 2razem bez mojej zgody dowiedziałam się po fakcie problem w tym że to moje ostatnie zarodki jak wezmę 2 to mam tylko jedną szansę? Na kolejne ifv mnie nie stać na to już mam kredyt :sad:

No tak Kochana powiedziała że są dwa i dwa bardzo małe i że trzeba mieć nadzieję, że one urosną....:( ;( strasznie to przykre
Jeśli dobrze pamiętam nasz niskie ahm. ?
Ja ostatnio miałam 5 pęcherzyków i było z tego 1 jajeczko dojrzałe i się zuch zapłodnił. Ciąży nie dał ale był zuch :)
Jakie masz dawki. ? Ile antralnych. ?
Życzę Ci by były w środę 4 szt i może jeszcze gdzieś 5 schowana na punkcji się znajdzie.
Powodzenia

Ja właśnie będę miała podawane 2 bo razem zamrożone i dr mówił ze szkoda tak rozmrażać i potem znowu jednego zamrażać ...

Ale nie możesz sie juz na początku załamywać,pamiętaj ze niektóre dziewczyny nawet 2 nie maja, a jak nie przy tej punkcji to przy następnej
emoji1307.png
moze zmieni Ci leki i bedzie więcej jajeczek
emoji6.png
cierpliwość,cierpliwość,cierpliwość ,u mnie tez miało być pięknie i wg planów miałam juz testować,ale dupa blada, niestety nie mamy na pewne rzeczy wpływu, trzeba pamiętać Żr niektórym sie udaje za 1 razem a niektóre musza odczekać swoje w kolejce
emoji6.png

No powiem Ci ze jak w marcu to i tak spoko termin
emoji6.png

Wiem, że nie mogę dziękuje <tuli>

Ale nie możesz sie juz na początku załamywać,pamiętaj ze niektóre dziewczyny nawet 2 nie maja, a jak nie przy tej punkcji to przy następnej
emoji1307.png
moze zmieni Ci leki i bedzie więcej jajeczek
emoji6.png
cierpliwość,cierpliwość,cierpliwość ,u mnie tez miało być pięknie i wg planów miałam juz testować,ale dupa blada, niestety nie mamy na pewne rzeczy wpływu, trzeba pamiętać Żr niektórym sie udaje za 1 razem a niektóre musza odczekać swoje w kolejce
emoji6.png

No powiem Ci ze jak w marcu to i tak spoko termin
emoji6.png

Wiem, że nie mogę dziękuje <tuli>
Jeśli dobrze pamiętam nasz niskie ahm. ?
Ja ostatnio miałam 5 pęcherzyków i było z tego 1 jajeczko dojrzałe i się zuch zapłodnił. Ciąży nie dał ale był zuch :)
Jakie masz dawki. ? Ile antralnych. ?
Życzę Ci by były w środę 4 szt i może jeszcze gdzieś 5 schowana na punkcji się znajdzie.
Powodzenia
;
Witaj Ewunka tak mam niskie AMH i podwyższone TSH :( Mam 75j GONAL F i 150j MENOPUR. Dziękuje bardzo za miłe słowa. Dzięki Wam zdecydowanie lepiej się czuje :)

reklama
Balatko,
nie stresuj sie jeszcze bo na razie nie ma czym,nie wiem jakie cuda chciala widziec juz pani doktor po 6 dniach. U mnie np.nigdy nic nie widac bylo, po hormonach mozna bylo wnioskowac ze cos sie dzieje. W 10 dniu pokazaly sie 4 z jednej strony ,z drugiej nic nie bylo widac. Na te 4 sie nastawilam...po punkcji bylo ich 13:):):)wiec sie jeszcze nie zalamuj,bo wszystko moze sie zmienic.Nie wiem jakie masz dawki hormonow,pomimo to ,badz dobrej mysli.Kazda z nas jest inna i reaguje inaczej,glowa do gory:)

Do góry