reklama
ambicja1987
Fanka BB :)
ambicja1987
nospa nie powinna zaszkodzić ja brałam długo w ciąży doraźne po pół tabletki 3 razy dziennie
Dziękuję za info
Witajcie przeczytałam o super info u asiex - gratuluje!!
Udało mi się zapisać na pierwszą wizytę do Novum, ale dopiero na luty [emoji57] cóż - tyle czekam, dwa miesiące mnie nie zbawią - czekam cierpliwie.
Ale mam pytanie - czy mogłaby któraś mi napisać ogólnie jak wyglada taka pierwsza wizyta? Co powinnam mieć? Czego się spodziewać?
Buziaki i miłego dnia [emoji8]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Udało mi się zapisać na pierwszą wizytę do Novum, ale dopiero na luty [emoji57] cóż - tyle czekam, dwa miesiące mnie nie zbawią - czekam cierpliwie.
Ale mam pytanie - czy mogłaby któraś mi napisać ogólnie jak wyglada taka pierwsza wizyta? Co powinnam mieć? Czego się spodziewać?
BeataWarszawa
Hej, zapisując się musisz zaznaczyć,że to wizyta startowa. Jeżeli robiliście jakieś badania, posiadacie historie leczenia to wszystko musicie że sobą zabrać. Pani/Pan dr zapoznają się z tą dokumentacja, potem wywiad, ja chyba miałam też od razu usg żeby zobaczyć jak to tam wszystko w środku wygląda.Witajcie przeczytałam o super info u asiex - gratuluje!!
Oczywiście na taką wizytę musicie być oboje
Potem pewnie ustalicie wstępny plan działania, jakie badania itp. U nas na dzień dobry musiało być powtórzone badanie nasienia, generalnie wszystkie badania które były robione dalej niż 3 miesiące wstecz.
A i u mnie przed każdą wizyta musiałam iść najpierw do za biegowego na pomiar ciśnienia. Ale to od kolejnych wizyt.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
asiex
Kreatola dopisz mnie proszę na 9 stycznia - wizyta u lekarza prowadzącego ciążę
Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom
Cześć dziewczyny
Elonva działa przez kilka dni i nie trzeba kłuć się codziennie. W moim przypadku dostałam zastrzyk (Elonva) w 2 dc, a kolejne leki (Menopur) został włączony bodajże od 6 dc. Ja stymulację przechodzę dobrze, więc raczej jest to sprawa indywidualna. Ilość jajeczek zależy od rezerwy jajnikowej i od tego jak reagujesz na stymulację.I jak się czułas było dużo jajeczek po tym leku? ja naprawdę jestem w tym wszystkim ciemna jak tu czytam co dziewczyny piszą ale jeszcze się wszystkiego nauczę
Ostatnia edycja:
Roksii89
Dziękuje za odpowiedź w 5 dniu cyklu mam jechać na usg i Pani dr. zobaczy dopiero czy potrzeba będzie podać jeszcze jakiś lek. Kurde nie ma mi kto podać tego bo to niby w rękę podskórnie ale nie znam nikogo, a do przychodni nie pójdę bo każdy prawie mnie zna.Cześć dziewczyny
Elonva działa przez kilka dni i nie trzeba kłuć się codziennie. W moim przypadku dostałam zastrzyk (Elonva) w 2 dc, a kolejne leki (Menopur) został włączony bodajże od 6 dc. Ja stymulację przechodzę dobrze, więc raczej jest to sprawa indywidualna. Ilość jajeczek zależy od rezerwy jajnikowej i od tego jak reagujesz na stymulację.
Mi Elonve podali w klinice w brzuch, a później już sama robiłam sobie wszystkie zastrzyki.Dziękuje za odpowiedź w 5 dniu cyklu mam jechać na usg i Pani dr. zobaczy dopiero czy potrzeba będzie podać jeszcze jakiś lek. Kurde nie ma mi kto podać tego bo to niby w rękę podskórnie ale nie znam nikogo, a do przychodni nie pójdę bo każdy prawie mnie zna.
reklama
Podziel się: