reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Same dobre nowiny! jeszcze mam.pytanie dr. kazała mi podczas brania leku jeść dużo białka i mówiła o jakiś saszetkach np. dla sportowców czy któraś z was brała takie saszetki? ja chyba postawie na naturalność przerażają mnie takie rzeczy dla sportowców będę Jadła dużo jajek sera i jogurtów! jak to było u was?

Roksi, zainwestuj w białko dla sportowców.
Naprawdę wiele z nas tu stosowało by uniknąć hiperki.
W białku nie ma nic strasznego.
Serio.
Mam męża kulturystę wiec wiem co pisze. Sama mam w domu kilka białek.
73ef56cd556b8a2bcf42f840069acdb5.jpg
6557916036dc1eda9f0fceec7d45f8e4.jpg
617b8e235ec88fa58276e4822deaab2c.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam kawałek do kliniki to nie będę jechać! Mi też Pani dr. mówiła brzuch lub ręką to wolę tą drugą opcje. właśnie wyszłam z apteki kupiłam wszystkie suplementy które nasza dr. napisała wczoraj

Łatwiej bedzie Ci podawać w brzuch.

W aptece byłaś w klinice na dole? czy gdzies lokalnie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj odebrałam wynik bety niestety 1.15 kazał odstawić leki i kontrola przd kolejna miesiączka. Nie wiem czy dzwonić i pytać czy można transfer zrobić w tym cyklu co będzie czy czekac do następnego
Ja miałam 3 transfery pod rząd miesiąc po miesiącu więc jeśli ze zdrowiem wszystko ok to nie powinno być problemu żeby w najbliższym cyklu transferowac :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry moje Kochane! ja już po wizycie.... zacznę od początku i postaram się w wielkim skrócie :)
W ogóle to Was bardzo przepraszam, że ostatnio nic nie pisałam, po cichutku z ukrycia czytałam i nadrabiałam Wasze wpisy... :)
A więc 28.10.2016 mieliśmy pierwszy transfer, nie udało się, więc pierwsza @ mija, a jak zacznie się druga to mam zadzwonić i się umówić. I tu zdziwienie wielkie bo @ była dzień spóźniona i w dodatku tylko pół godziny.... SZOK :( W poniedziałek zadzwoniłam do kliniki i mowie jaka sytuacja, położna dała mi numer do doktora kazała jemu wszystko powiedzieć, ale według niej to trzeba poczekać do następnej @.... Ale jak to??? No nic już zrezygnowana ale zadzwoniłam do doktora, kazał dziś przyjechać.Ok, więc dziś o 9 stawiliśmy się w klinice, nogi miałam jak z waty... Doktor zrobił usg, przy okazji zapytałam czemu nie mam badania AMH powiedział że bez sensu wydawać pieniądze skoro moje jajniki i hormony są super, ale jeśli sobie życzę mogę zrobić :) na USG jajniki piękne, po 30min. wrociliśmy do gabinetu zeby usłyszeć, że hormony też ok, i że mamy 2dzień cyklu, więc dostałam 3x dziennie co 8 godzin od jutra estrofem i acard 1x dziennie. Za tydzień wizyta kontrolna i wstępnie 28.12 crio z naszym 1 mrozaczkiem.
Kochane co sądzicie o tym wszystkim?
Kochana Kreola zapisz mnie proszę 20.12. wizyta kontrolna i 28.12. crio :)

W czwartek pójdę po pracy kupić. dlatego pytałam was bo pewnie bym sama nie wzięła ale znacie się lepiej, dziękuje za pomoc. Właśnie czytam o tej elonvie i jest napisane coś takiego
Zakrzepy krwi (zakrzepica)
Leczenie hormonami gonadotropowymi, takimi jak lek Elonva, może (podobnie jak ciąża) zwiększać ryzyko powstania zakrzepów krwi (zakrzepicy). W zakrzepicy dochodzi do utworzenia się skrzepów krwi w naczyniach krwionośnych.
Zakrzepy krwi mogą wiązać się z poważnymi schorzeniami, takimi jak:
-zatory w płucach (zatorowość płucna)
-udar mózgu
-zawał serca
-zmiany w naczyniach krwionośnych (zakrzepowe zapalenie żył)
-zablokowanie przepływu krwi (zakrzepica żył głębokich), w wyniku którego może dojść do utraty kończyny górnej lub dolnej.
Przed rozpoczęciem leczenia należy skonsultować się z lekarzem, szczególnie jeśli:
-u pacjentki rozpoznano już podwyższone ryzyko zakrzepicy
-stwierdzono występowanie zakrzepicy w wywiadzie rodzinnym lub u pacjentki
-pacjentka ma znaczną nadwagę.

Może brać jakiś acard, nie dostałam nic na zakrzepy hehe chyba emocje minęły pojawia się stres :p ale nie dam się!!!

reklama
Do góry