reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja no cale ivf chodzilam do psycholoszki imie zaluje zreszta razem Z mezem a jak ja widzialam ostatnio JuZ Po tescie pozytywnym kazala przyjechac w maju pokazac Sue ;)
Lubie takich lekarzy Z powolania !!......

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Beatka od jakiego wieku robi się badania prenatalne?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Usg prenatalne jest obowiązkowe dla każdej ciąży,robisz w 12 tyg. Z tego co się orientuję. Jeżeli coś wyjdzie nie tak (odpukac) robi się amnipunkcje lub biopsje kosmowki. Kwestia ustalenia z lekarzem.
A badania z krwi typu Pappa,Nifty czy Harmony nie są obowiązkowe (są to badania płatne),ale zaleca się po 35 roku życia.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Pierwszy raz miałam krótki,nieudany oczywiście. Mam Hashimoto. Po wszystkim spotkałam się z embrioligiem,który powiedział że przy mojej chorobie zaleca się jednak długi protokół. Lepsza jakość komórek,więcej dojrzałych i lepiej się rozwijają.
Jak zmieniłam klinikę,powiedziałam o tym mojej Pani dr,a Ona nie widziała żadnych przeciwwskazań i tak mnie poprowadziła:) i faktycznie, jak wcześniej nie miałam żadnych mroziakow,to teraz 1 transferowany i 4 jeszcze czekają:)
Ten 1 już z nami został a teraz kończy się 9 tydz.

Mam nadzieję że mnie właśnie tak potraktują, tzn porozmawiam ze specjalistą który będzie wiedział gdzie jest problem.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Mi wlasnie brakuje tego przekonania ze wszystko jest ok.
Przy pierwszej ciąży tez tak miałam, niepokój, pewność ze cos pójdzie nie tak...No i poszło. :(

Nie wiem czy obecny niepokój wynika z tego ze juz raz utraciłam ciąże czy faktycznie takie rzeczy mozna przeczuć :/
Też bym zachęcała żeby z kimś pogadać może.
Ja przed 2 podejściem 3 miesiące chodziłam na akupunkture,prawie jak u psychologa tylko + igły ;)
Ale mi bardzo pomogło właśnie w pozytywnym nastawieniu.

Ja też staram się myśleć pozytywnie. Jakoś tak czuję, że wszystko jest ok:) Staram się nie czytać za dużo w necie, bo nie ma się co nakręcać. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz.
I bardzo dobrze! Też nie czytam nic w necie o ciąży prócz jak jeść itp.
Powiedziałam mojej dr,że całkowicie zdaje się na nią.

Usg prenatalne jest obowiązkowe dla każdej ciąży,robisz w 12 tyg. Z tego co się orientuję. Jeżeli coś wyjdzie nie tak (odpukac) robi się amnipunkcje lub biopsje kosmowki. Kwestia ustalenia z lekarzem.
A badania z krwi typu Pappa,Nifty czy Harmony nie są obowiązkowe (są to badania płatne),ale zaleca się po 35 roku życia.

No to spoko bo mam dopiero 27 ;)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

A mi się zdaje że prenatalne jest obowiązkowe i bezpłatne dla kobiet powyżej 35 roku. Tak to jest badanie dobrowolne.

reklama
Do góry