reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wracając się do dyskusji o progesteronie to jaki powinien być żeby to był dobry sygnał? Ja przy pierwszym crio w 6dpt miałam 14.54ng/ml i wszystko zakończyło się ciąża biochemiczna
Kaczorku, według Diagnostyki norma w pierwszym trymestrze dla progesteronu to 11-44,3 ng/ml.
Ale znalazłam też badania,wg których norma zaczyna się od 9 (nie były to badania przeprowadzone przez dr Google). Taką informację znajdziesz też w tekście o progesteronie wrzuconą do słownika in vitro.

reklama
Czy to wazne kto zaczol tobie lekarz badal poziom progesteronu bo masz niedomoge wiekszosc z nas nigdy nie miala po transferze robionego tego badania i zdaniem naszych lekarzy jest to zbedne
I tu leży problem. Skąd możesz wiedzieć, że masz problem z progesteronem jak go nie badasz?
O to chodzi. Myślisz, ze ja wiedziałam? Mój lekarz ? Zaczął kontrolowac.

Gosi jakie zaczęło się? Prawda jest taka że to forum straciło swój poziom. Pieprzycie takie głupoty że w oczy kuje a co najlepsze dziewczyny w to wierzą.
Dziwicie się że stare dziewczyny się nie odzywają. A do czego niby mają wracać? Do tańców popaprańców? Kto wierzy że jakiś głupi taniec pomoże mu zajść w ciążę to jest zwyczajnie głupi.

I na koniec taka dygresja do ciebie że schrzaniłaś kalendarz. Teraz to nie klendarz wizyt tylko twoj monolog dziwnych wpisów bez ładu i składu. I możesz sobie teraz dopiero mówić jak to się zaczęło ale prawda jest taka że to nie jest "wasze" forum i każdy ma prawo napisać co chce!
A czy ja twierdze ze to nasze forum. Tylko co niektorzy odzywaja sie tylko wtedy kiedy chca komus dojebac. Jak ci sie nie podoba kalendarz to sie na niego nie patrz i go przewijaj. Trzeba bylo go przejac jak Anika nie chciala juz go prowadzic

Kaczorku, według Diagnostyki norma w pierwszym trymestrze dla progesteronu to 11-44,3 ng/ml.
Ale znalazłam też badania,wg których norma zaczyna się od 9 (nie były to badania przeprowadzone przez dr Google). Taką informację znajdziesz też w tekście o progesteronie wrzuconą do słownika in vitro.
No to znaczy tyle że ja miałam progesteron ok a jednak ciąża się nie utrzymała i wynika z tego że progesteron jest ważny ale jego poziom nie przesadza do końca o powodzeniu ivf

No tak ja za każdym razem jak się odzywam to tylko po to żeby tobie "dojebać". Pieknie to ubrałaś w słowa Gosiu. Zachowujecie się tak jak by to było wasze i cytuję "nasz kalendarz"

Boże wy nie widzicie dalej niż czubek własnego nosa.

A przejąć go nie miałam okazji bo wszędzie ty się pierwsza pchasz tak samo jak do grupy na fb czy do naszych historii. Wszędzie byś chciała rządzić.

Życzę ci miłego dnia z tą twoją wiedzą do której nikt inny nie ma dostępu:-D

reklama
Do góry