reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Wracając się do dyskusji o progesteronie to jaki powinien być żeby to był dobry sygnał? Ja przy pierwszym crio w 6dpt miałam 14.54ng/ml i wszystko zakończyło się ciąża biochemiczna
Kaczorku, według Diagnostyki norma w pierwszym trymestrze dla progesteronu to 11-44,3 ng/ml.
Ale znalazłam też badania,wg których norma zaczyna się od 9 (nie były to badania przeprowadzone przez dr Google). Taką informację znajdziesz też w tekście o progesteronie wrzuconą do słownika in vitro.

reklama
Czy to wazne kto zaczol tobie lekarz badal poziom progesteronu bo masz niedomoge wiekszosc z nas nigdy nie miala po transferze robionego tego badania i zdaniem naszych lekarzy jest to zbedne
I tu leży problem. Skąd możesz wiedzieć, że masz problem z progesteronem jak go nie badasz?
O to chodzi. Myślisz, ze ja wiedziałam? Mój lekarz ? Zaczął kontrolowac.

Gosi jakie zaczęło się? Prawda jest taka że to forum straciło swój poziom. Pieprzycie takie głupoty że w oczy kuje a co najlepsze dziewczyny w to wierzą.
Dziwicie się że stare dziewczyny się nie odzywają. A do czego niby mają wracać? Do tańców popaprańców? Kto wierzy że jakiś głupi taniec pomoże mu zajść w ciążę to jest zwyczajnie głupi.

I na koniec taka dygresja do ciebie że schrzaniłaś kalendarz. Teraz to nie klendarz wizyt tylko twoj monolog dziwnych wpisów bez ładu i składu. I możesz sobie teraz dopiero mówić jak to się zaczęło ale prawda jest taka że to nie jest "wasze" forum i każdy ma prawo napisać co chce!
A czy ja twierdze ze to nasze forum. Tylko co niektorzy odzywaja sie tylko wtedy kiedy chca komus dojebac. Jak ci sie nie podoba kalendarz to sie na niego nie patrz i go przewijaj. Trzeba bylo go przejac jak Anika nie chciala juz go prowadzic

Kaczorku, według Diagnostyki norma w pierwszym trymestrze dla progesteronu to 11-44,3 ng/ml.
Ale znalazłam też badania,wg których norma zaczyna się od 9 (nie były to badania przeprowadzone przez dr Google). Taką informację znajdziesz też w tekście o progesteronie wrzuconą do słownika in vitro.
No to znaczy tyle że ja miałam progesteron ok a jednak ciąża się nie utrzymała i wynika z tego że progesteron jest ważny ale jego poziom nie przesadza do końca o powodzeniu ivf

No tak ja za każdym razem jak się odzywam to tylko po to żeby tobie "dojebać". Pieknie to ubrałaś w słowa Gosiu. Zachowujecie się tak jak by to było wasze i cytuję "nasz kalendarz"

Boże wy nie widzicie dalej niż czubek własnego nosa.

A przejąć go nie miałam okazji bo wszędzie ty się pierwsza pchasz tak samo jak do grupy na fb czy do naszych historii. Wszędzie byś chciała rządzić.

Życzę ci miłego dnia z tą twoją wiedzą do której nikt inny nie ma dostępu:-D

reklama
Do góry