reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Powiem jeszcze raz to, co napisałam wcześniej i nie będę więcej brała udziału w tej dyskusji, ponieważ wróciły stare zwyczaje obrażania się nawzajem...
Każdy przypadek jest inny i każda z nas jest pod opieką SPECJALISTY, a nie konowała z podziemia. Uważam, że należy słuchać lekarza, któremu się ufa, bo to on zna nasze problemy i wyniki badań.
A ja zakończę te głupie przepychanki.
Po pierwsze owszem każdy przypadek jest inny. Ale to Ty napisałaś, że nie trzeba badać. Czy też zwracać uwagi na progesteron.
Po drugie atmosfera na forum zaczęła się już dawno. A mianowicie w momencie gdy głupota zabrała się do myślenia. I zamiast rzeczowych, przydatnych informacji (oprocz kilku wyjątków) czyta się tu o tańcach, pierogach i ukrwienie macicy. Połowa dziewczyn pouciekała bo nie mogła już tego czytać. Potrzebowała informacji i pomocy, a nie pierdzielenia głupot. Druga część uciekła, bo była atakowana za nic. I nie będę wytykać palcem kto to rozkręcil, bo każdy wie. Ze starych forumek prawie nikt tu juz nawet zagladac nie chce.
Po trzecie jeśli nie odpowiadają Ci rzeczowe informacje od ludzi, którzy czerpią swoją wiedzę chociażby z pubmedu, a nie Onetu ( i nie, nie mówię tu o sobie) to proszę przewijać posty. Ale niestety dla Ciebie i pewnych osób tu, kobiety wchodzą na to forum żeby zasiegnac informacji. Nie jednokrotnie lekarze nie mówią wszystkiego a wujek google nie daje pełnych i formacji.
A informacja o kontroli progesteronu jest na POWAŻNĄ informacja :)

Ostatnia edycja:
I sie zaczelo czy tu nie moze byc spokoju od klotni
Wiecznie powtarza sie to samo strach sie odzywac bo zaraz ktos zwroci uwage masakra

Gosi jakie zaczęło się? Prawda jest taka że to forum straciło swój poziom. Pieprzycie takie głupoty że w oczy kuje a co najlepsze dziewczyny w to wierzą.
Dziwicie się że stare dziewczyny się nie odzywają. A do czego niby mają wracać? Do tańców popaprańców? Kto wierzy że jakiś głupi taniec pomoże mu zajść w ciążę to jest zwyczajnie głupi.

I na koniec taka dygresja do ciebie że schrzaniłaś kalendarz. Teraz to nie klendarz wizyt tylko twoj monolog dziwnych wpisów bez ładu i składu. I możesz sobie teraz dopiero mówić jak to się zaczęło ale prawda jest taka że to nie jest "wasze" forum i każdy ma prawo napisać co chce!

Dokladnie...swojego...ktory zna nas od podszewki :)
A prawda jest taka ze tylko my musimy robic bete i progesteron...wiekszosc zdrowych kobiet nie wie co to beta a tym bardziej nie wpadna na pomysl zeby zrobic progesteron...i przynajmniej mniej sie stresuja...

Ja np ani razu od transferu nie mialam badanego prg i od dnia transferu do 10t przyjmowalam takie same dawki.

Westi nie przesadzaj z deczka i nie twierdz ze bierzemy informacje z onetu. Ja mam medyczne wyksztalcenie i uwierz mi ze z wiekszosci stron do ktorych ja mam dostep ty nigdy nie zajrzysz.
Moze niektorym tutaj jest tez potrzebne pogadanie o pierdolach tanczenie wpierdalanie pierogow itp.
Ciezarowki niestety wyniosly sie bo to nie nam przeszkadzalo to ze rozmawialy o wozkach pieluchach badaniach prenatalnych i innych rzeczach zwiazanych z ciaza.
A co niektorzy odzywaja sie tylko wtedyzeby komus dopietdolic jaki to on glupi tekst walna. Albo polubic lub znienawidziec kogos wpis i nie odzywa sie wogole.
Nie twierdza ze kazda znas jest tu madrzejsza od drugiej ale kazda leczy sie u lekarza ktory chyba ma wieksze pojecie i wymienia czesto doswiadczenia z wizyt.

Westi nie przesadzaj z deczka i nie twierdz ze bierzemy informacje z onetu. Ja mam medyczne wyksztalcenie i uwierz mi ze z wiekszosci stron do ktorych ja mam dostep ty nigdy nie zajrzysz.
Moze niektorym tutaj jest tez potrzebne pogadanie o pierdolach tanczenie wpierdalanie pierogow itp.
Ciezarowki niestety wyniosly sie bo to nie nam przeszkadzalo to ze rozmawialy o wozkach pieluchach badaniach prenatalnych i innych rzeczach zwiazanych z ciaza.
A co niektorzy odzywaja sie tylko wtedyzeby komus dopietdolic jaki to on glupi tekst walna. Albo polubic lub znienawidziec kogos wpis i nie odzywa sie wogole.
Nie twierdza ze kazda znas jest tu madrzejsza od drugiej ale kazda leczy sie u lekarza ktory chyba ma wieksze pojecie i wymienia czesto doswiadczenia z wizyt.
Czasami po Twoich wypowiedziach tak można wywnioskować. I polecam słownik języka polskiego.
Aa i Anika nie życzy sobie abys gadała o nie jak o przyjaciolce, w ogóle nie mając informacji od niej. :)
Opanowalyscie forum i kokosicie się jak na swoim.
A jesteś jedną z głównych osób, które gadają głupoty. Jeśli tak wygląda nasza służba zdrowia to aż strach się bać.

Wracając się do dyskusji o progesteronie to jaki powinien być żeby to był dobry sygnał? Ja przy pierwszym crio w 6dpt miałam 14.54ng/ml i wszystko zakończyło się ciąża biochemiczna

reklama
Do góry