reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
sie wtrace troche..w mojej klinice progesteron stoi na drugim miejscu po becie i jest co pare dni monitorowany ,wiec moglabym juz ksiazke napisac z wlasnego doswiadczenia...
Progesteron 30 po transferze .jest bardzo ladnym wynikiem,wiec nie wiem czego sie dziad czepia.:D
Pani z labo tez zawsze mowi ,ze jakies 7 dpt musi byc od 15 w gore zeby byla nadzieja na ciaze.Oczywiscie ,to nie mowi czy jestes w ciazy czy nie,ale np przy prg 4-9 nie ma sie juz co oszukiwac.Jesli jakims cudem jest ciaza ,raczej sie o tym nie dowiemy bo organizm nie jest w stanie ciazy utrzymac.Kwestia inna jednostki,trzeba trzasami je przeliczyc.
Nie przejmowalabym sie az tak na twoim miejscu,nie sledze na bierzaco postow,ale jesli wszysstko ok u ciebie to czas zaczac sie cieszyc a nie wiecznie zamartwiac.Ciaza to najpiekniejszy czas:):):)
Bzdura! 11 dpt miałam progesteron 9,53. Cztery dni później 10 z hakiem. Skonsultowałam to z dwoma lekarzami. Żaden nie kazał zwiększać dawki leków i nie miał zastrzeżeń. Obaj powiedzieli mi, że progesteron jest sprawą drugorzędną i nie świadczy o niczym złym.
Jestem w 7t5d ciąży. Widziałam pięknie bijące serce. Dlatego przestańcie straszyć dziewczyny.

Bzdura! 11 dpt miałam progesteron 9,53. Cztery dni później 10 z hakiem. Skonsultowałam to z dwoma lekarzami. Żaden nie kazał zwiększać dawki leków i nie miał zastrzeżeń. Obaj powiedzieli mi, że progesteron jest sprawą drugorzędną i nie świadczy o niczym złym.
Jestem w 7t5d ciąży. Widziałam pięknie bijące serce. Dlatego przestańcie straszyć dziewczyny.
Nikt przeciez nie straszy...kazdy tylko opisuje swoj przypadek...jeszcze dodalam to co juz kazda tu na forum wie...ze co klinika i lekarz i inne zdanie i inne postepowanie...

Ewcia, skoro szyjka poszła do góry, to dobry znak :)

Hoope, progesteronem się nie przejmuj. Słuchaj lekarza, to jest najrozsądniejsze. Każdy organizm jest inny, to po pierwsze, po drugie lekarz zna Ciebie i Twój przypadek.
Z sikaczami jest różnie. Jeśli beta jest niska, a sikacz ma np. czułość 25, to mógł jej nie wykryć. Zrób badanie, tylko to da Ci pewność. Trzymam kciuki!

Powodzenia na wizytach :)

U mnie dziś kryzys z mdłościami, od rana mnie tak muli, że nie mam siły wstać z łóżka :(

reklama
Nikt przeciez nie straszy...kazdy tylko opisuje swoj przypadek...jeszcze dodalam to co juz kazda tu na forum wie...ze co klinika i lekarz i inne zdanie i inne postepowanie...

To zdanie miałam na myśli:
Jesli jakims cudem jest ciaza ,raczej sie o tym nie dowiemy bo organizm nie jest w stanie ciazy utrzymac.

Faktycznie, co lekarz i klinika,to inne podejście. Dlatego najlepiej słuchać jednak lekarza.

Do góry