reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Przy endo 6 nie robi sie transferow. Musi miec minimum 8mm ale ja bym przy takim tez nie podchodzila. Jak dla mnie to zeby byc "bezpiecznym" to tak ponad 9 byloby ok.

Moze ci jeszcze urosnac. Po to bedziesz miec jeszcze wizyte kontrolna. Jesli mie urosnie to odwolaja transfer. Mi odwolali w zeszlym miesiacu i hoduje je jeszcze raz... do skutku.
Ale ja mam dzisiaj dopiero 10dc i lekarz mówił że wszystko ok i że ten dzień to i tak za wcześnie na transfer bo robi się go około 16dc. Transfer przewidziany dopiero pod koniec przyszłego tygodnia więc mam nadzieję że endo urośnie tak jak powinno ☺

Ale ja mam dzisiaj dopiero 10dc i lekarz mówił że wszystko ok i że ten dzień to i tak za wcześnie na transfer bo robi się go około 16dc. Transfer przewidziany dopiero pod koniec przyszłego tygodnia więc mam nadzieję że endo urośnie tak jak powinno ☺

Oczywiscie, ze za wczesnie na transfer. Ja nawet mialam w 19 i 21dc. Endo ma czas zeby urosnac.

Ja mialam crio w 24dc i zastanawialam sie czy to ma sens bo za 5 dni miala byc @ ale jak widac to oplacalo sie. Ale nie pamietam jakie mialam E2

Ja mialam crio w 24dc i zastanawialam sie czy to ma sens bo za 5 dni miala byc @ ale jak widac to oplacalo sie. Ale nie pamietam jakie mialam E2

U mnie miedzy 12dc a 21dc nic endo nie uroslo wiec transfer odwolany. Tak bym miala 26dc. Ale ja na sztucznym, wiec @ mi nie grozilo. Estradiol kilka tysiecy....

Martka83 to masz niezłe przeżycia, a kiedy Cię wypisują?
Malutkikaczorek norma endo kobiet miesiączkujących to 6/8-14 mm, a niemiesiączkującej to 5-7 mm. Im grubsza tym większa szansa na zagnieżdżenie się zarodka ;) Kiedy masz kolejną wizytę?

Mrozaczków nie ruszą w żadnym wypadku, nie bój się. Wlasnie mają nadzieję, ze każdy "nieludzko przechowywany zarodek" dostanie kiedyś szansę się rozwinąć w łonie kobiety.

Generalnie poza Klawiterem nie było chyba nikogo z wnioskodawców na sali, przynajmniej nie od Kukiza. Może był ten poseł z PO co sie podpisał ale nie pamiętam. Pewnie, żeby się nie musieć wypowiadać nie posiadając wiedzy merytorycznej wystawili jednego Klawitera (lekarz).

Mrozaczków nie ruszą w żadnym wypadku, nie bój się. Wlasnie mają nadzieję, ze każdy "nieludzko przechowywany zarodek" dostanie kiedyś szansę się rozwinąć w łonie kobiety.

Generalnie poza Klawiterem nie było chyba nikogo z wnioskodawców na sali, przynajmniej nie od Kukiza. Może był ten poseł z PO co sie podpisał ale nie pamiętam. Pewnie, żeby się nie musieć wypowiadać nie posiadając wiedzy merytorycznej wystawili jednego Klawitera (lekarz).
Był tylko Klawiter. Wpłynął wniosek o odrzucenie projektu w całości-mam nadzieje że się tak staniie

reklama

Ten Pan nie jest lekarzem ! Co zresztą słychać po jego wypowiedzi. "Leczenie bezpłodności".

Do góry