reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kathrina wysokiej bety :*
Mam pytanie do dziewczyn po crio. Czy podobnie jak ja odczuwacie znaczące różnice w samopoczuciu?
Po transferze po stymulacji szybko zaczęły mnie boleć piersi, byłam dość długo ociężała i spuchnięta. Ponadto ciągnął mnie przez kilka dni brzuch.
Tym razem cisza.
Zero bólu piersi, brzuch boli odrobinkę, ale wszelki wypadek biorę nospę (poprzednio nie brałam w ogóle).
Ogólnie czuję się po prostu swietnie :-)
Dodam, że dziś jest 5dpt.

Życzę wszystkim udanego dnia i rewelacyjnych wyników wszystkich działań!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kathrina wysokiej bety :*
Mam pytanie do dziewczyn po crio. Czy podobnie jak ja odczuwacie znaczące różnice w samopoczuciu?
Po transferze po stymulacji szybko zaczęły mnie boleć piersi, byłam dość długo ociężała i spuchnięta. Ponadto ciągnął mnie przez kilka dni brzuch.
Tym razem cisza.
Zero bólu piersi, brzuch boli odrobinkę, ale wszelki wypadek biorę nospę (poprzednio nie brałam w ogóle).
Ogólnie czuję się po prostu swietnie :-)
Dodam, że dziś jest 5dpt.

Życzę wszystkim udanego dnia i rewelacyjnych wyników wszystkich działań!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po crio sie bardzo zle czulam. Umieralam. Doslownie wszystkie ciazowe objawy. Bol plecow, wymioty. Beta 0. To wszystko progesteron i estrofem. Nie ma co analizowac bo bardziej w ciazy niz przy becie 0 nigdy nie bykam ;)

reklama
Takie naprzenienne dawki daje sie na probe zeby ewentualnie mozna bylo przejsc lagodniej do tej wiekszej bez kolatania serca. Na dluzsza mete powinno sie brac jedna dawke. A w naszych przypadkach kiedy niedoczynnosc w ciagu miesiaca przechodzi w nadczynnosc nie powinno sie mieszac dawek.
Możesz wytłumaczyć dlaczego ?

Bo ja biorę dawkę 88 z 75 i mam się całkowicie dobrze.
Jakie łagodne przechodzenie? Mi łagodne przejście na wyższą dawkę dalo piękna nadczynność. :) przed transferem.
Za to po transferze piękna niedoczynność. Pół pierwszego trymestru zarówno endo jak i moj gin walczyli z moja tarczyca. Tsh dobilo fo ponad 7. A przy stałej dużej dawcę owszem tsh spadło, ale i wolne leciały. A przypominam, że oznaką choroby nie jest samo tsh :)
Nie rozumiem skąd Twoja teoria. Ale może powinnam zmienić ginekologa i endokrynologa.

Kilka stron wcześniej pisalyscie o tsh. Dziewczyny tsh dla osób starających die powinno być bliżej 1. Ale jeśli nie macie stwierdzonych chorób tarczycy to mając ponad 1 czy 2 nie musi być to problem. Każdy organizm reaguje inaczej. Sprawdźcie sobie najpierw anty i wolne hormony. Samo tsh nir daje pełnego obrazu.
Oczywiście w naszym przypadku zawsze lepiej zbić bo to jakis procent szansy.

Do góry