reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

My zdecydowaliśmy, że jeśli się uda,to na pewno w którymś momencie powiemy dziecku, że jest z in vitro. Głównie dlatego, żeby odpowiednio wcześnie mogło zareagować na ewentualne problemy z płodnością. Poza tym tak bardzo go pragniemy, że to tylko droga do celu,a nie coś zdrożnego :)

reklama
My zdecydowaliśmy ze narazie nie będziemy mówić. Chłopaka i tak nie będzie teraz interesowało w jaki sposób powstał. Jak skończy 18 lat to się zastanowimy

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny tak sobie siedze i sie zaczelam martwic. Ide dlugim protokolem i jestem na etapie antykoncepcji. Bylam u dwoch gin i zdalam sibie sprawe ze zaden nie jazal mi zrobic badan na jakies mutacje. Czy takie badanie u kazdej dziewczyny jest konieczne?

Dziewczyny tak sobie siedze i sie zaczelam martwic. Ide dlugim protokolem i jestem na etapie antykoncepcji. Bylam u dwoch gin i zdalam sibie sprawe ze zaden nie jazal mi zrobic badan na jakies mutacje. Czy takie badanie u kazdej dziewczyny jest konieczne?
Ja też tych badań nie miałam. Lekarz powiedział, że skoro u mnie wszystko jest ok, to nie ma na razie sensu robić kariotypu. Musiał to zrobić mój mąż.

z doswiadzcenia powiem ci tyle ze sa to cholernie drogie badania i lekarze zaczynaja o nich myslec po 3-4 nieudanych probach.Wychodza z zalozenia,ze do 3 lub 4 razy(roznie) ma sie prawo nie udac i nie dlatego ,ze jestes chora tylko pech cie dosiegnal.To nie sa koniecznie badania i w Polsce (nie wiem) z tego co tutaj slysze trzeba samemu za nie placic.Jesli cos wyjdzie,to tez nie wiadomo czy jest to powodem braku ciazy,bo moze byc jeszcze 30 innych przyczyn o ktorych nie mamy pojecia.Tak samo immunologie,zaczyna sie badac po wielu poronieniach,nikt tego po jednym tobie nie zaproponuje.Na wyniki czeka sie pare tygodni i powinniscie robic je razem.

Popieram Ann. To nie sa standardowe badania, które się zaleca od razu. Raczej w przypadku drążenia problemu z implantacją, poronieniem itp.
U nas zalecono kariotypy (po 400zl na osobe) i mutacje (łacznie okolo 1500zl w klinice, testy ze śliny po 300 na osobe) po 3 nieudanych transferach w tym dwóch ciążach biochemicznych. Można podrążyć..tylko czy jest taka potrzeba.
U nas wyszlo waszystko Ok i dalej sie nie udaje..

Pozdrowienia ze szpitala. A to kolacja :)

Załączniki

• IMG_20160609_171423.jpg
    IMG_20160609_171423.jpg
    366,5 KB · Wyświetleń: 107
reklama
Popieram Ann. To nie sa standardowe badania, które się zaleca od razu. Raczej w przypadku drążenia problemu z implantacją, poronieniem itp.
U nas zalecono kariotypy (po 400zl na osobe) i mutacje (łacznie okolo 1500zl w klinice, testy ze śliny po 300 na osobe) po 3 nieudanych transferach w tym dwóch ciążach biochemicznych. Można podrążyć..tylko czy jest taka potrzeba.
U nas wyszlo waszystko Ok i dalej sie nie udaje..
Kiedy będziesz mieć wynik dziś. ?

Do góry