reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

My zdecydowaliśmy, że jeśli się uda,to na pewno w którymś momencie powiemy dziecku, że jest z in vitro. Głównie dlatego, żeby odpowiednio wcześnie mogło zareagować na ewentualne problemy z płodnością. Poza tym tak bardzo go pragniemy, że to tylko droga do celu,a nie coś zdrożnego :)

reklama
My zdecydowaliśmy ze narazie nie będziemy mówić. Chłopaka i tak nie będzie teraz interesowało w jaki sposób powstał. Jak skończy 18 lat to się zastanowimy

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny tak sobie siedze i sie zaczelam martwic. Ide dlugim protokolem i jestem na etapie antykoncepcji. Bylam u dwoch gin i zdalam sibie sprawe ze zaden nie jazal mi zrobic badan na jakies mutacje. Czy takie badanie u kazdej dziewczyny jest konieczne?

Dziewczyny tak sobie siedze i sie zaczelam martwic. Ide dlugim protokolem i jestem na etapie antykoncepcji. Bylam u dwoch gin i zdalam sibie sprawe ze zaden nie jazal mi zrobic badan na jakies mutacje. Czy takie badanie u kazdej dziewczyny jest konieczne?
Ja też tych badań nie miałam. Lekarz powiedział, że skoro u mnie wszystko jest ok, to nie ma na razie sensu robić kariotypu. Musiał to zrobić mój mąż.

z doswiadzcenia powiem ci tyle ze sa to cholernie drogie badania i lekarze zaczynaja o nich myslec po 3-4 nieudanych probach.Wychodza z zalozenia,ze do 3 lub 4 razy(roznie) ma sie prawo nie udac i nie dlatego ,ze jestes chora tylko pech cie dosiegnal.To nie sa koniecznie badania i w Polsce (nie wiem) z tego co tutaj slysze trzeba samemu za nie placic.Jesli cos wyjdzie,to tez nie wiadomo czy jest to powodem braku ciazy,bo moze byc jeszcze 30 innych przyczyn o ktorych nie mamy pojecia.Tak samo immunologie,zaczyna sie badac po wielu poronieniach,nikt tego po jednym tobie nie zaproponuje.Na wyniki czeka sie pare tygodni i powinniscie robic je razem.

Popieram Ann. To nie sa standardowe badania, które się zaleca od razu. Raczej w przypadku drążenia problemu z implantacją, poronieniem itp.
U nas zalecono kariotypy (po 400zl na osobe) i mutacje (łacznie okolo 1500zl w klinice, testy ze śliny po 300 na osobe) po 3 nieudanych transferach w tym dwóch ciążach biochemicznych. Można podrążyć..tylko czy jest taka potrzeba.
U nas wyszlo waszystko Ok i dalej sie nie udaje..

Pozdrowienia ze szpitala. A to kolacja :)

Załączniki

• IMG_20160609_171423.jpg
    IMG_20160609_171423.jpg
    366,5 KB · Wyświetleń: 109
reklama
Popieram Ann. To nie sa standardowe badania, które się zaleca od razu. Raczej w przypadku drążenia problemu z implantacją, poronieniem itp.
U nas zalecono kariotypy (po 400zl na osobe) i mutacje (łacznie okolo 1500zl w klinice, testy ze śliny po 300 na osobe) po 3 nieudanych transferach w tym dwóch ciążach biochemicznych. Można podrążyć..tylko czy jest taka potrzeba.
U nas wyszlo waszystko Ok i dalej sie nie udaje..
Kiedy będziesz mieć wynik dziś. ?

Do góry