reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Olśnilo mnie :laugh2:
Przypomniało mi się że miasto obok pracuje Polaczek ginekolog :rolleyes: pomyślałam że może on wcisnie guzik :errr: ze ja czekam i NIE wcisnie :szok: bo się nie da są procedury których nie da się przeskoczyć trzeba czekać 2 tyg by system zobaczył że nie mam pozytywnej bety i wtedy wciskają guzik by zajęła się tym komisja i podjęła decyzję jaka stymulacja następna to im zajmuje ok 2 tyg :szok: czyli na wizytę trzeba czekać miesiąc i jak już Ci ją wyznacza to mniej więcej za 2 tyg :laugh2:
Ale zadzwonił do szpitala gdzie miałam punkcjie i moje 4 jajka się zaplodnily ale nie zaczęły dzielić.
To że orangutana włączył mi lekarz pod koniec a nie 6 dnia to była taka próba o_O i jajka muszą być odpowiedniej wielkości wiec lekarz podobno się nie pomylił tak miało być .
Podejrzewa ze będę miała ta sama stymulację
Gonal 300 + menopur 75 + anagonista
Po antykoncepcji.
Co jeszcze z ciekawostek miałam torbiel endometrialna na punkcji to wiedziałam ale już nie mam :errr: bo ja nakłuli i wciagneli odkurzaczem :D po takim zabiegu szybko wracają ale tak robią na punkcji przed transferem jak i tak już śpię :D:D
Aaa aa i mówi że szanse się zmniejsza po 3 pełnych procedurach a ja miałam 2 stymulację ale żadnej pełnej procedury wiec mam liczyć jak pół procedury :surprised: bushahaha
To tyle :) się dowiedziałam

najki Dorotka opowie sama, chociaż ciężko mi być cicho. Trzeba trzymać kciuki za nasza dzielną mamę. Dzieciaki zdrowe, ale u mamusi komplikacje.. Już niedługo powinna się odezwać.
A jak ty się czujesz? jak transfery, bety? chce twoje zdjęcie z brzuchem obejrzeć!
No to kciuki za Mamuśke!!! Nie chce jej męczyć teraz wiadomościami, więc jak będziecie w kontakcie pozdrów ją proszę ode mnie, pogratuluj maluszków no i powiedz że czekamy na same dobre wieści :)

Kasik, to zdjęcie z brzuchem też mi się marzy...od lat :p Ale jeszcze trochę ;) Stymuluję się dopiero. Dziś druga dawka Gonalu. Jadę teraz krótkim protokołem z antagonistą w Novum :)

Jesli cos by sie zaczelo dziac,jesli brzuch bylby twardy i bolesny,pojawily sie bolesne skorcze czy mialo miejsce cokolwiek co mnie nie pokoi mamy nie czekac tylko leciec do szpitala,a jesli bylby to czas gdzie bede sama to dzwonic po karetke bez zadnego "ale" ;)
Kochana rozpakuj sie dzisiaj tak jak chcialas i odmien tym samym forumowe fatum :)

I mamy dzien dziecka ktory za rok kazda z nas bedzie obchodzic ze swoimi brzdacami a tymczasem trzymamy ✊✊✊✊
za dzisiejsze wizyty i szczesliwe z nich wiesci
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
1:Aniołkowamama- zaciska nogi i trzyma swoja kolejke
1: Czesia- rozpakowuje swoj trojpak wedlug swojego planu :)

2:.Megi*- wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
3: gosia321 - transfer blastki
4: Megi* - punkcja
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
6:pisanka89- wizyta u gin prowadzącej ciążę
6:Natalia89 - wizyta w klinice ustalenie nowego planu
6: Kajka89 - transfer
8: MartiniM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
8: husann - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
15: Kajka89 - betowanie
17:pisanka89 - badania prenatalne
20: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać

Olśnilo mnie :laugh2:
Przypomniało mi się że miasto obok pracuje Polaczek ginekolog :rolleyes: pomyślałam że może on wcisnie guzik :errr: ze ja czekam i NIE wcisnie :szok: bo się nie da są procedury których nie da się przeskoczyć trzeba czekać 2 tyg by system zobaczył że nie mam pozytywnej bety i wtedy wciskają guzik by zajęła się tym komisja i podjęła decyzję jaka stymulacja następna to im zajmuje ok 2 tyg :szok: czyli na wizytę trzeba czekać miesiąc i jak już Ci ją wyznacza to mniej więcej za 2 tyg :laugh2:
Ale zadzwonił do szpitala gdzie miałam punkcjie i moje 4 jajka się zaplodnily ale nie zaczęły dzielić.
To że orangutana włączył mi lekarz pod koniec a nie 6 dnia to była taka próba o_O i jajka muszą być odpowiedniej wielkości wiec lekarz podobno się nie pomylił tak miało być .
Podejrzewa ze będę miała ta sama stymulację
Gonal 300 + menopur 75 + anagonista
Po antykoncepcji.
Co jeszcze z ciekawostek miałam torbiel endometrialna na punkcji to wiedziałam ale już nie mam :errr: bo ja nakłuli i wciagneli odkurzaczem :D po takim zabiegu szybko wracają ale tak robią na punkcji przed transferem jak i tak już śpię :D:D
Aaa aa i mówi że szanse się zmniejsza po 3 pełnych procedurach a ja miałam 2 stymulację ale żadnej pełnej procedury wiec mam liczyć jak pół procedury :surprised: bushahaha
To tyle :) się dowiedziałam

O, no to dobrze ze poszłaś, w sumie chyba Cię uspokoił chociaż Ty i tak jestes spokojna chyba:) ten telefon to juz chyba na dniach dostaniesz, tak czuję;)

Czesc ;( nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj rano test sikany 8dpt (lekarz kazał zrobić betę w 13dpt bo miałam podany jeden dwudniowy zarodek) test oczywiście negatywny ;( myślicie ze za wcześnie czy po prostu sie nie udalo?

Za wcześnie, dziesiąty dzien to moze ale ósmy za wcześnie. Czekaj na betę lepiej.

To która robi dzis jakis prezent na dzien dziecka?:) dzisiaj musi byc dzien dobrych wiadomości który zapoczątkuje miesiąc dobrych wiadomości:) osobiście zamierzam poprawić statystyki na forum:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Laski, powodzenia dzisiaj!! Cudnych widoków :*
Aniołkowa, nogi na supełek i trzymamy :*
Czesia szybkiego i bezproblemowego rozpakowania :*
Wszystkim maluszkom tym już na świecie jak i tym w brzuszkach życzę wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka :*

Gosia poproszę o wpisanie do kalendarza :) Walczymy dalej :)
3 czerwca wizyta u gin - skierowanie na badania
17 czerwca wizyta startowa :D

reklama
O, no to dobrze ze poszłaś, w sumie chyba Cię uspokoił chociaż Ty i tak jestes spokojna chyba:) ten telefon to juz chyba na dniach dostaniesz, tak czuję;)

Za wcześnie, dziesiąty dzien to moze ale ósmy za wcześnie. Czekaj na betę lepiej.

To która robi dzis jakis prezent na dzien dziecka?:) dzisiaj musi byc dzien dobrych wiadomości który zapoczątkuje miesiąc dobrych wiadomości:) osobiście zamierzam poprawić statystyki na forum:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi sie data przesunela z mojego wymarzonego 1 czerwca na 3 i ja juz tu nic zrobic nie moge. Ale Czesia po 15 zajezdza na porodowke i mowi ze musi sie wypakowac z trojpaka :) i przyniesie nam tym samym podwujne szczescie w postaci 2 swoich urwisow. No Czesia tak musisz zrobic bo na dzuen dziecka musza byc jakies dzieci :)

Do góry