reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

I mamy dzien dziecka ktory za rok kazda z nas bedzie obchodzic ze swoimi brzdacami a tymczasem trzymamy ✊✊✊✊
za dzisiejsze wizyty i szczesliwe z nich wiesci
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
1:Aniołkowamama- zaciska nogi i trzyma swoja kolejke
1: Czesia- rozpakowuje swoj trojpak wedlug swojego planu :)

2:.Megi*- wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
3: gosia321 - transfer blastki
3: koralik83 - wizyta po skoerowania na dodatkowe badania przed rozpoczeciem nowych starań
4: Megi* - punkcja
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
6:pisanka89- wizyta u gin prowadzącej ciążę
6:Natalia89 - wizyta w klinice ustalenie nowego planu
6: Kajka89 - transfer
8: MartiniM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
8: husann - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
15: Kajka89 - betowanie
17:pisanka89 - badania prenatalne
17:koralik83 - wizyta w klinice start nowej stulacji
20: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać[/QUOTE]

reklama
Hej Laski, powodzenia dzisiaj!! Cudnych widoków :*
Aniołkowa, nogi na supełek i trzymamy :*
Czesia szybkiego i bezproblemowego rozpakowania :*
Wszystkim maluszkom tym już na świecie jak i tym w brzuszkach życzę wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka :*

Gosia poproszę o wpisanie do kalendarza :) Walczymy dalej :)
3 czerwca wizyta u gin - skierowanie na badania
17 czerwca wizyta startowa :D
Super kochana trzymam kciuki za nowy start :)

Hej Laski, powodzenia dzisiaj!! Cudnych widoków :*
Aniołkowa, nogi na supełek i trzymamy :*
Czesia szybkiego i bezproblemowego rozpakowania :*
Wszystkim maluszkom tym już na świecie jak i tym w brzuszkach życzę wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka :*

Gosia poproszę o wpisanie do kalendarza :) Walczymy dalej :)
3 czerwca wizyta u gin - skierowanie na badania
17 czerwca wizyta startowa :D

Super ze znasz datę:) jest na co czekać:)

Mi sie data przesunela z mojego wymarzonego 1 czerwca na 3 i ja juz tu nic zrobic nie moge. Ale Czesia po 15 zajezdza na porodowke i mowi ze musi sie wypakowac z trojpaka :) i przyniesie nam tym samym podwujne szczescie w postaci 2 swoich urwisow. No Czesia tak musisz zrobic bo na dzuen dziecka musza byc jakies dzieci :)

1 czy 3 żadna różnica, byle okazał się szczęśliwy:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przy blastocyście robi się 6dpt, przy dwudniowym 9dpt.
dzień 0 - pobranie oocytów
dzień 1 (życia zarodka)- przedjadrza = zapłodnienie
dzień 2 - 2/4 blastomery
dzień 3 - 6/8 blastomerów
dzień morula/wczesna blastocysta
dzień 6 blastocysta
dzień 7 -8 (1 - 2 dzień po transferze) - początek implantacji, adhesja zarodka, zakopywanie..itp
dzien 9-10(3 - 4 dpt )- koniec implantacji
dzień 11-12 (5 - 6 dpt )- początek produkcji beta hcg we krwi.
U Ciebie jest tak samo tylko transfer wcześniej i zarodek konczy podział w macicy. Czasem zarodek może rozwijać siie wolniej o 1 dzień(baba) i beta może być o 1 dzień później, ale to raczej zły znak, ze względu na okienko implantacyjne. Z późniejszych bet są tez zdrowe ciąże, ale jest ich dużo dużo mniej.
kate_p7 potrzebuje porady jak to widzisz jaki powinien być mój plan .
1 stymulacja przerwana brak odpowiedzi
Antyki 36 dni fistipur 225 + monopur 75
2 stymulacja
Antyki 14 dni gonal 300 + menopur 75 + anagonista orangutan :Dale tylko pod koniec 1 szt.
Wynik 8 pęcherzyków w lewym jajniku prawy śpi . Z tego 4 owocowy zdolne do zapłodnienia zapłodnily się ale nic dalej. ..
Jestem po operacji na prawym jajniku 2 torbiele ( teraz jajnik nie działa ) i wycięcia lewego jajowodu z powodu Wodnika.
Mąż nasienie ok ( proponowali by został dawca )
Badania czy nie mam "uczulenia " na jego robaki robili mi przed inseminacjia jakieś 5 lat temu .
Jestem w oczekiwaniu na 3 stymulację .
Jak to widzisz :D

reklama
Hej dziewczyny!!
Wszystkiego najlepszego dla waszych dzieciaczków, tych ktore już są oraz tych w brzuszkach :) oby te oczekujące na ciaże w przyszłym roku mogły się cieszyć swoimi malenstwami :*
Gosiu mnie wpisz na 13 czerwca na wizyta przed crio
Od jutra zaczynam estrofem :D

Do góry