reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Czesc ;( nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj rano test sikany 8dpt (lekarz kazał zrobić betę w 13dpt bo miałam podany jeden dwudniowy zarodek) test oczywiście negatywny ;( myślicie ze za wcześnie czy po prostu sie nie udalo?
jutro - 9dpt możesz zrobić bete. Aby ciąża dobrze rokowała, jutro powinna być już beta dwucyfrowa. W przypadku blastki 6dpt. Testy z moczu wychodzą późno.

reklama
Cześć dziewczęta! Melduje sie ja po wizycie.Dziś miałam usg prenatalne. dzidzia była tak ruchliwa, że lekarz ledwo mógł pomiary wykonac-musial dopochwowo robić bo tak się maleństwo ruszyłojestem w 12 tyg i 4 dniu ciąży.CRL 60,90mm, czynność serca płodu uwidocznione FHR 169ud/min, Przeziernosc karku (NT) 1,8mm, Wymiar dwuciemieniowy (BPD) 22,0mm, Ductus Versus PI 1,280 Lokalizacja łożyska - tylna ściana wysoko, płyn opóźniony w normie, kość nosowania obecna, czaszka/mózg :obraz prawidłowy, przednia ściana brzucha:obraz prawidłowy, żołądek :widoczny, pęcherz moczowy:widoczny, ręce:obie widoczne, stopy:obie Widoczne.Pobrano mi krew na test pappa- wynik za tydzień, lekarz skierował nas do poradni genetycznej -po Otrzymaniu wyników.Proszę o wpisanie na 10.06.2016 -wizyta u genetyka oraz u prowadzącego ciążę. no i najważniejsze - lekarz powiedział, że najprawdopodobniej to będzie chłopiec, bo już wyraźnie widać że coś mu między nóżkami dynda
Pamiętam Cię:-) u Ciebie tez nie było łatwo, co? kolejna historia na pokrzepienie serc:-)

Czy myslicie ze do 21 czerwca wyrobie sie ze wszystkim. Bo 21 musze odebrac siostry dzieci z lotniska bo przylatuja na wakacje i papiery sa na mnie i ja musze osobiscie je odebrac

Ja miałam dwudniowy zarodek jeden wiec nie bedzie za wcześnie?
Przy blastocyście robi się 6dpt, przy dwudniowym 9dpt.
dzień 0 - pobranie oocytów
dzień 1 (życia zarodka)- przedjadrza = zapłodnienie
dzień 2 - 2/4 blastomery
dzień 3 - 6/8 blastomerów
dzień morula/wczesna blastocysta
dzień 6 blastocysta
dzień 7 -8 (1 - 2 dzień po transferze) - początek implantacji, adhesja zarodka, zakopywanie..itp
dzien 9-10(3 - 4 dpt )- koniec implantacji
dzień 11-12 (5 - 6 dpt )- początek produkcji beta hcg we krwi.
U Ciebie jest tak samo tylko transfer wcześniej i zarodek konczy podział w macicy. Czasem zarodek może rozwijać siie wolniej o 1 dzień(baba) i beta może być o 1 dzień później, ale to raczej zły znak, ze względu na okienko implantacyjne. Z późniejszych bet są tez zdrowe ciąże, ale jest ich dużo dużo mniej.

Baaaaaa do poniedziałku za 6 tygodni masz tam sobie leżeć .
A szpital masz ładny jak ja a też dają te same paskudne piżamy z dupa na wierzchu. ?

Nie piżamy swoje. Nawet możesz normalnie w ciuchach być. Ja się ubieram na dzień w coś wygodnego :-)
No nie wiem czy państwo będzie płacić mi przez 6 tygodni za ten all inclusive ;-)

Przy blastocyście robi się 6dpt, przy dwudniowym 9dpt.
dzień 0 - pobranie oocytów
dzień 1 (życia zarodka)- przedjadrza = zapłodnienie
dzień 2 - 2/4 blastomery
dzień 3 - 6/8 blastomerów
dzień morula/wczesna blastocysta
dzień 6 blastocysta
dzień 7 -8 (1 - 2 dzień po transferze) - początek implantacji, adhesja zarodka, zakopywanie..itp
dzien 9-10(3 - 4 dpt )- koniec implantacji
dzień 11-12 (5 - 6 dpt )- początek produkcji beta hcg we krwi.
U Ciebie jest tak samo tylko transfer wcześniej i zarodek konczy podział w macicy. Czasem zarodek może rozwijać siie wolniej o 1 dzień(baba) i beta może być o 1 dzień później, ale to raczej zły znak, ze względu na okienko implantacyjne. Z późniejszych bet są tez zdrowe ciąże, ale jest ich dużo dużo mniej.
Pomyśle jeszcze kiedy ta betę zrobić ;) na jedno chce wiedzieć a na drugie boje sie wyniku ;(

reklama
Czy myslicie ze do 21 czerwca wyrobie sie ze wszystkim. Bo 21 musze odebrac siostry dzieci z lotniska bo przylatuja na wakacje i papiery sa na mnie i ja musze osobiscie je odebrac
To zależy ;) ja stymulację rozpoczęłam 2 kwietnia (długi protokół) 27 miałam chyba punkcje ale miałam ryzyko hiperki wiec transfer odroczono o 1 cykl i transfer był 24 maja i jestem dopiero 8dpt ;)

Do góry