reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czesc ;( nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj rano test sikany 8dpt (lekarz kazał zrobić betę w 13dpt bo miałam podany jeden dwudniowy zarodek) test oczywiście negatywny ;( myślicie ze za wcześnie czy po prostu sie nie udalo?
jutro - 9dpt możesz zrobić bete. Aby ciąża dobrze rokowała, jutro powinna być już beta dwucyfrowa. W przypadku blastki 6dpt. Testy z moczu wychodzą późno.

reklama
Cześć dziewczęta! Melduje sie ja po wizycie.Dziś miałam usg prenatalne. dzidzia była tak ruchliwa, że lekarz ledwo mógł pomiary wykonac-musial dopochwowo robić bo tak się maleństwo ruszyłojestem w 12 tyg i 4 dniu ciąży.CRL 60,90mm, czynność serca płodu uwidocznione FHR 169ud/min, Przeziernosc karku (NT) 1,8mm, Wymiar dwuciemieniowy (BPD) 22,0mm, Ductus Versus PI 1,280 Lokalizacja łożyska - tylna ściana wysoko, płyn opóźniony w normie, kość nosowania obecna, czaszka/mózg :obraz prawidłowy, przednia ściana brzucha:obraz prawidłowy, żołądek :widoczny, pęcherz moczowy:widoczny, ręce:obie widoczne, stopy:obie Widoczne.Pobrano mi krew na test pappa- wynik za tydzień, lekarz skierował nas do poradni genetycznej -po Otrzymaniu wyników.Proszę o wpisanie na 10.06.2016 -wizyta u genetyka oraz u prowadzącego ciążę. no i najważniejsze - lekarz powiedział, że najprawdopodobniej to będzie chłopiec, bo już wyraźnie widać że coś mu między nóżkami dynda
Pamiętam Cię:-) u Ciebie tez nie było łatwo, co? kolejna historia na pokrzepienie serc:-)

Czy myslicie ze do 21 czerwca wyrobie sie ze wszystkim. Bo 21 musze odebrac siostry dzieci z lotniska bo przylatuja na wakacje i papiery sa na mnie i ja musze osobiscie je odebrac

Ja miałam dwudniowy zarodek jeden wiec nie bedzie za wcześnie?
Przy blastocyście robi się 6dpt, przy dwudniowym 9dpt.
dzień 0 - pobranie oocytów
dzień 1 (życia zarodka)- przedjadrza = zapłodnienie
dzień 2 - 2/4 blastomery
dzień 3 - 6/8 blastomerów
dzień morula/wczesna blastocysta
dzień 6 blastocysta
dzień 7 -8 (1 - 2 dzień po transferze) - początek implantacji, adhesja zarodka, zakopywanie..itp
dzien 9-10(3 - 4 dpt )- koniec implantacji
dzień 11-12 (5 - 6 dpt )- początek produkcji beta hcg we krwi.
U Ciebie jest tak samo tylko transfer wcześniej i zarodek konczy podział w macicy. Czasem zarodek może rozwijać siie wolniej o 1 dzień(baba) i beta może być o 1 dzień później, ale to raczej zły znak, ze względu na okienko implantacyjne. Z późniejszych bet są tez zdrowe ciąże, ale jest ich dużo dużo mniej.

Baaaaaa do poniedziałku za 6 tygodni masz tam sobie leżeć .
A szpital masz ładny jak ja a też dają te same paskudne piżamy z dupa na wierzchu. ?

Nie piżamy swoje. Nawet możesz normalnie w ciuchach być. Ja się ubieram na dzień w coś wygodnego :-)
No nie wiem czy państwo będzie płacić mi przez 6 tygodni za ten all inclusive ;-)

Przy blastocyście robi się 6dpt, przy dwudniowym 9dpt.
dzień 0 - pobranie oocytów
dzień 1 (życia zarodka)- przedjadrza = zapłodnienie
dzień 2 - 2/4 blastomery
dzień 3 - 6/8 blastomerów
dzień morula/wczesna blastocysta
dzień 6 blastocysta
dzień 7 -8 (1 - 2 dzień po transferze) - początek implantacji, adhesja zarodka, zakopywanie..itp
dzien 9-10(3 - 4 dpt )- koniec implantacji
dzień 11-12 (5 - 6 dpt )- początek produkcji beta hcg we krwi.
U Ciebie jest tak samo tylko transfer wcześniej i zarodek konczy podział w macicy. Czasem zarodek może rozwijać siie wolniej o 1 dzień(baba) i beta może być o 1 dzień później, ale to raczej zły znak, ze względu na okienko implantacyjne. Z późniejszych bet są tez zdrowe ciąże, ale jest ich dużo dużo mniej.
Pomyśle jeszcze kiedy ta betę zrobić ;) na jedno chce wiedzieć a na drugie boje sie wyniku ;(

reklama
Czy myslicie ze do 21 czerwca wyrobie sie ze wszystkim. Bo 21 musze odebrac siostry dzieci z lotniska bo przylatuja na wakacje i papiery sa na mnie i ja musze osobiscie je odebrac
To zależy ;) ja stymulację rozpoczęłam 2 kwietnia (długi protokół) 27 miałam chyba punkcje ale miałam ryzyko hiperki wiec transfer odroczono o 1 cykl i transfer był 24 maja i jestem dopiero 8dpt ;)

Do góry