reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

boje sie rozczarowania, zreszta,, jak kazda z nas.

Najgorsze, ze nie mam mrozaczkow :dry:i wszystko na nowo....

Udalo sie wyciagnac tylko dwa jajeczka, z czego tylko edno sie zaplodnilo....grrr.

Gosix dla pocieszenia powiem ci, że nam z 17 jajeczek zapłodniło sie 11 i ledwo, ledwo przeżył 1 który teraz kopie mnie w brzuszku :-) trzeba wierzyć że to ten jedyny, który zostanie. Trzymam kciuki.

Westi No to oby oby oby ten kropek został juz z wami. Jakie masz przeczucia? Bo ostatnio mialas dobre!

reklama
Gosix dla pocieszenia powiem ci, że nam z 17 jajeczek zapłodniło sie 11 i ledwo, ledwo przeżył 1 który teraz kopie mnie w brzuszku :-) trzeba wierzyć że to ten jedyny, który zostanie. Trzymam kciuki.

Westi No to oby oby oby ten kropek został juz z wami. Jakie masz przeczucia? Bo ostatnio mialas dobre!
Mieszane. Nie zameczam się, ale jakiś wielkich nadzieji nie mam. Oswoilam się trochę z tym. Mamy jeszcze 2 mrozaki, to nie ma aż takiej tragedii. Jedynie chciałabym w razie jak się nie uda, cos pogrzebać. Może jest gdzieś jakiś problem.
Dziękuję, że pytasz :*

O kopniaczki. To jest uczucie! :) buziak w brzuchol dla kopacza :*

Anika,
poniżej przepis na bułeczki kokosowe z rodzynkami, chyba najbliższe drożdżówkom :-)
Są też przepisy na pierogi, kiedyś o tym wspominałaś. Mam kilka rodzajów: ruskie, z botwinką i serem feta, z łososiem i koperkiem, z nadzieniem serowo-orzechowym z chili, z owocami i twarożkiem i ziemniaczano-groszkowe. Jeśli któreś Cię interesują,to daj znać :-)

Załączniki

• pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    2,6 KB · Wyświetleń: 76
Czasem lekarze robią transfer w 2 lub 3 dobie jeśli coś jest nie tak jeśli zarodków jest mało jeśli boją się trzymać do 5 doby bo ....... bo muszą być ku temu jakieś powody .
Nic się nie martw jakaś nawiedzona :errr:
Twój lekarz podiol decyzję ze w 5 dobie wiec wszystko jest dobrze nawet bardzo dobrze

Czasem lekarze robią transfer w 2 lub 3 dobie jeśli coś jest nie tak jeśli zarodków jest mało jeśli boją się trzymać do 5 doby bo ....... bo muszą być ku temu jakieś powody .
Nic się nie martw jakaś nawiedzona :errr:
Twój lekarz podiol decyzję ze w 5 dobie wiec wszystko jest dobrze nawet bardzo dobrze
Dzwoniłam do laboratorium. Pani embriolog mówi, że termin transferu aktualny. Nie otwierają szkiełek z komórkami, bo to im może zaszkodzić. Otworzą je w środę, godzinę przed transferem, a to chyba oznacza, że nadal żyją- przynajmniej taką mam nadzieję. Jutro będą dzwonić z godziną transferu. Trzymajcie kciuki :-)

Anika,
poniżej przepis na bułeczki kokosowe z rodzynkami, chyba najbliższe drożdżówkom :-)
Są też przepisy na pierogi, kiedyś o tym wspominałaś. Mam kilka rodzajów: ruskie, z botwinką i serem feta, z łososiem i koperkiem, z nadzieniem serowo-orzechowym z chili, z owocami i twarożkiem i ziemniaczano-groszkowe. Jeśli któreś Cię interesują,to daj znać :-)
Dawaj na ruskie:)

reklama
Dzwoniłam do laboratorium. Pani embriolog mówi, że termin transferu aktualny. Nie otwierają szkiełek z komórkami, bo to im może zaszkodzić. Otworzą je w środę, godzinę przed transferem, a to chyba oznacza, że nadal żyją- przynajmniej taką mam nadzieję. Jutro będą dzwonić z godziną transferu. Trzymajcie kciuki :-)
Tak żyją i rosną. W środę będzie transfer resztę zamrożona .

Do góry